reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Hey

masakra grzyb gigant ukryty za komoda i sciana mokra normalnie woda za łozkiem!!

w łazience to juz od tyg widziałam grzyba.

Olu rob zdjecia jak najdokladniejsze mozesz ! dolacz do listu do councilu i zglos landlordowi!! jek landlord sie nie wykaze to council zalatwi i przyspieszy was na liscie oczekujacych!! my tak mielismy tyle ze warunki jeszcze gorsze(brak ogrzewania i cieplej wody) wiec dostalismy status bezdomnych i przyspieszylo:tak: ale council niewiele pomoze jesli landlord nie bedzie poinformowany o grzybie.

EDIT: nie wiem ja u was ale u mnie wlasnie strasznie mocno sypie snieg ehhh a 4 panow dizisiaj tak dzielnie walczylo lopatami ...od 3 dni autka swoje mieli na parkingu nie ruszone i dzis postanowili je odkopac hehehe niestety w tym celu trzeba bylo odsniezyc ponad pol ulicy heheh a teraz po 10 min sniegoej zamieci juz wcale nie widac efektow ich pracy :O

Ostatnia edycja:
Witam w ten zimny ziomowy poranek. Mój J wczoraj zanim dojechał do domu to musiał odśnieżyć ponad pół ulicy bo się zakopał a idioci szkoci że było sporo śniegu na chodnikach przed ich domami to zamiast to sobie odśnieżyć i samochód dać na podjazd to pozostawiali na ulicy, więc jak mój J wczoraj się zakopał i mało nie rozwalił jednego auta stojącego na drodze to razem z 4 innymi odkopywali pół ulicy a dzisiaj po pracy ma plan żeby zwołać wszystkich do odśnieżania i namówić ich żeby powstawiali auta na podjazdy. A na głównej drodze co? Ludzie bali się jechac więc pozostawiali auta na jednym pasie dwupasmowej drogi i tylko jeden pas jest czynny na dodatek nie odśnieżony. No co za debilizm. Ronada podobnie, przy wjezdzie na rondo 2 pasy zrobione a na samym rondzie już tylko jeden, juz wczoraj 2 wypadki widzielismy i tak naprawde z winy drogowcow.

Jak patrzę przez okno to normalnie myśle że chyba nigdzie nie polecę w tą niedziele
Emilia miała 7 godzinne opóźnienie samolotu miała wylecieć o 6. 40 rano a poleciała o 15 w Gdańsku była ok 18 właśnie dostałam smsa dobrze że ja pierwsza tam siedziałam tyle bo ostrzegłam dziewczyny i pojechały na lotnisko z zapasem mleka dla maluszków my nie mamy takie problemu bo Piotruś dalej na cycusiu śmiga oczywiście je wszystko inne ale cycuś też jest ważny no i byłam tam właśnie z dziewczyną z 2 miesięczną córeczką która miała mleko tylko na podróż a jak nas zamknęli w tym samolocie to lipa bo nigdzie nie kupisz mleka dopiero jak nas wypuścili na lotnisko to kupiła - MASAKRA
Właśnie patrze za okno a tam normalnie biało tak sypie - prawdziwa zima w Edinburghu
Aha i zamknęli dzisiaj lotnisko już do 18 czyli zaprzestali już co godzine mówić że może za godzinę otworzą

dziweczynki bedzie gorzej :baffled: maja byc mrozy do -20 w tymm tyg:szok: w samym edku z bbc weather podaja ze do -14:szok::szok: rany taka zima to zawsze w polsce byla heheheh tutaj pewno zimno bardziej odczujemy bo znajac zycie bedzie wialo:baffled:

No ja też o tych mrozach słyszałam i podobno w weekend mają być jeszcze większe opady śniegu. Na ten tydzień urlop sobie wzięłam bo szkoły zamknięte, mam nadzieję że w przyszłym tyg otworzą bo do pracy już muszę iść a nie uśmiecha mi się płacić opiekunce za ponad 10 godz bo połowę dniówki będę jej musiała oddać a mój J od 22 grudnia do 10 stycznia ma wolne a zapłacone będzie miał tylko za jeden tydzień. Nie wiem może dogadam się z szefem że wtedy odrobię te godz, chociaż u nas to ciężko bo tygodniowo godz muszą się zgadzać.
Dziewczyny poradzcie mi z nocnikiem. Bo już najwyższy czas zacząć małą przyzwyczajać i muszę jakiś kupić
Buy Fisher-Price My Froggy Potty. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
Buy Fisher-Price Ducky Fun Potty & Step Stool. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .

heheh isabell ja wlasnie wczoraj z kolezanka prowadzilam dyskusje o nocnikach:-D
ja bym sie skusila na ten z zabka:tak: nocnik ma slozyc do jednego...czyli siusiu i kupka a nie zabawa. ja mysle ze takie bajery typu nocnik ze spluczka i podajnikiem na papier to sobie mozna odpuscic. napedzanie rynku za kupe kasiory:crazy: my jakos robilismy na zwylke nocniki i bez problemu kazdy potrafil sie zalatwic no nie?:nerd:
ja myslalm amelce taki z fiszera wlasnie kupic ze spluczka i innymi bajerami ale to jest bezsensu dla mnie:tak:kupilam zwylky nocnik w asda za 0.99p i jestem zadowolona:tak: a amelka jeszcze musi poczekac na nocnik bo jednak za wczesnie dla niej i z oswajania wyszla dupka:nerd: jak robila kupke do nocnika a siusiu obok tak teraz wogole na nocnik nie chce i wrzeszczy jak chce ja posadzic wiec odczekam ze 3-4 miesiace i znowu bede z nia cwiczyc. nic na sile bo pozniej bede ja do 10 roku zycia od pampow odzwyczajac;-):szok:

reklama
no ja się zastanawiam nad tą kaczką bo Maja uwielbia jak jej gra i zawsze jak coś zrobi to czeka kiedy zacznie jej cos grać lub przynajmniej trzeba brawo bić. Zobaczymy jak u nas pójdzie nauka na nocniku.
A tak odnośnie lotów to ja zawsze jestem przygotowana, mam zapas conajmnie 2 porcji mleka, 2 słoiczki, jakieś chrupki i ciasteczka, całą butle herbatki plus soczek i kanapki bo Maja też je je. Mój J zawsze do mnie mówi że przesadzam, przecież lot trwa tylko 2,5 godz a ja mu mówię że do tego trzeba jeszcze doliczyć 1-1,5 godz drogi na lotnisko, 1-1,5 godz na lotnisku i ok 1.5 godz z lotniska a niech się cos stanie to trzeba dodać kolejne godz

Do góry