reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Hey dziewczyny:)\
widzę,że u większości urlopowo-wakacyjne nastroje. Wyjeżdżacie,wracacie-zazdroszczę. Jedną rzecz mam wspólna z Wami-też ostatnio pakowałam torbę,z tym,że ja do szpitala :)

widzę, że moje suwaczki też w końcu działają. Ale pogoda aż się nie chce nosa wystawiac z domu. Misialula no my baby tak niestety mamy, że nawet pochorowac spokojnie nie możemy.

a ja tak sie zawsze smialam z tego ich cudownego leku na wszystko paracetamolu ale jak mnie dwa dni temu bralo przeziebienie to wzielam na noc dwie tabletki i rano nie mialam kataru i ogolnie lepiej sie czylam. Potem w dzien wzielam jeszcze dwie i na noc i okazalo sie ze nie zachorowalam. To moze misialula tez sobie zapodaj ten cudowny lek :)

No ja dopakowałam kosmetyki i sprawdziłam czy wszystko mam i o 12 w nocy mi wody odeszły więc szykuj się kochana szykuj!!!!
No a ja dzisiaj muszę spakować siebie i moje dwoje dzieci - masakra nie wiem jak dam rade zaczynam panikować bo juto o 6 50 odlot na kanary smażyć dupki :) już się doczekać nie mogę no ale niestety trza się najpierw spakować a to może być bardzo trudne

Ehh więc na mnie chyba spakowanie torby nie podziałało. Spakowałam juz tydz temu zaraz przed tym jak dostałam energii na ogarnianie chaty,bo mieliśmy już straszny nieład,ale w sumie nie ruszałam się za wiele,bo koleżanka do mnie przyszła z nadmiarem energii (takie ma objawy przedokresowe) i posprzatała mi cały dom-ja dostałam zezwolenie tylko na starcie kurzy,podlanie kwiatków i składanie ubrań :-)
A do torby muszę tylko pampersy dołożyć i z rzeczy do przygotowania mi jeszcze wyprasowanie pieluszek tetrowych zostało,więc może ogarnę to dziś i też pojadę na porodówkę bo już mam serdecznie dość. Ciężka jest ta końcówka. Wczoraj z TŻ-tem nawet przytulanki 2 razy zapodaliśmy ale nie podziałało ;/ a tak bardzo już bym chciała utulić to Maleństwo w swoich ramionach...

reklama
Asia spokojnie, my wszystkie wiemy jak to ciężko jest na końcu ale już nie dużo Ci zostało więc wypoczywaj. Nie mówie że potem nie będzie czasu na odpoczynek bo wszystko zalezy od dziecka i od tego jak sobie wszystko zoorganizujesz. Ogólnie jeśli dzidzia ładnie śpi to masz czas na wszystko przez około 3 mies a potem się zaczyna szał.
Ewa ja też dzisiaj ostatnie pakowanie tylko ja w zimne kraje lece brrr

Do góry