reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Mialaula dzięki za radę, co do tatuażu to mój J tutaj sobie robił i za dwa napisy Kuba i Maja zapłacił 30 funtów łącznie z jakimiś kremami na to a litery ma naprawdę duże, ja jednak tak czy tak się boję i chyba nigdy się nie zdecyduję. Wierzę że masz dość Polski bo ja tydzień to tam mogę siedzieć ale nie dłużej, teraz będę lecieć na 10 dni więc powinnam jakoś przetrwać, nie mam zamiaru szaleć z zakupami ani nigdzie się nie wybieram więc nie powinnam dużo kasy stracić. Chociaż już się boję bo te wyjazdy zawsze wypłukują mi konto a teraz i tak nic na nim nie mam.
My weekend spokojnie, wczoraj pojechaliśmy na kawę do znajomych, dzisiaj na obiad do chyńczyka bo nam się nic nie chcaiło robić a jutro do pracy. Oj ten tydzień to pewnie szybki będzie.

reklama
Zgadzam się zgadzam człowiek jedzie do Polski i nie wiadomo kiedy a tu portfel pusty no a jak się tam mieszka to rachunki trzeba płacić widzę że ludzie sobie jakoś tam radzą no ale raczej nie stać ich na wakacje na kanarach ot tak bo zachcianka jest ale dają radę. Jednak patrze na koleżanki z dziećmi i widze że muszą wybierać czy kupić taką rzecz czy taką a tutaj jednak na dużo więcej mogę sobie pozwolić mimo tego że teraz nie pracuje.
najgorzej jest wyjeżdżać od rodziców moich widzę jak cierpią że nie mogą być z Piotrusiem i to bardzo boli jakby nie to to nawet bym się nie zastanawiała nad powrotem.

Ja też tak w Polsce wydaje, teraz mam zamiar siedziec na tyłku w domu u rodziców i na nic nie wydawac, bo mnie na to nie stac. Powiem wam dziewczyny, że ciężko jest chodzic do pracy w tyg kiedy wracam do domu i wszystko jest do zrobienia, nie ma obiadu i mam tylko jakieś 30 min zanim Maja wstanie. No cóż jakoś trzeba będzie przywyknąc. Dzisiaj nagadałam mojemu J że za mało czasu poświęca Kubie i zle go traktuje, zobaczymy na jak długo to podziała, jak narazie 1,5 godz siedzą razem i grają. Ważne że robi coś tylko z nim, bo Kubie już bardzo ojca potrzeba

witam witam. Wczoraj ostatnia, dzisiaj pierwsza, co z wami dziewczyny?
Misialula mówisz o sprzątaniu? Nie chcaiłabyś widziec mojego domu po weekendzie kiedy mój J zostaje z dziecmi, chociaż w sobote się postarał i posprzątał wszędzie. Wow

ja juz mam dosc sprzatania... sprzatam kilka razy dziennie i g... widac!! wszedzie zabawki leza juz nie mam co z nimi robic..

patusiowi sie zabki przebijaja i jest taki markotny, a dominika chyba choroba rozbiera.. wczoraj pol dnia lezal na sofie ale myslalam ze to przez pogode nic mu sie nie chce.. a w nocy tak go zaczelo kichac ze zasmarkal cala poduszke :/ rano mial cieplutkie czolo i taki dziwny jest.. mam nadzieje ze szybko mu przejdzie bo za tydzien w czwartek jedziemy do pl.

Cześć dziewczyny.
Właśnie trafiłam na ten wątek. Mogę się przyłączyć? Co prawda jeszcze mamą nie jestem ale już niedługo. Godzina zero zbliża się coraz większymi krokami-termin mam na 25.11. Jestem już na urlopie,zaraz po automatycznie macierzyński zaczynam więc czasu póki co na siedzenie na forum będę miała pod dostatkiem :)
Pozdrawiam

Anitha to go kuruj szybko, bo w pl zimno wiec lepiej żeby był zdrowy. Ja już nawet nie wspominam o zabawkach, moja Maja bawi sie po prostu wszystkim, nie umie usiedziec na tylku jak je wiec jedzenie tez jest wszedzie a moi dwaj faceci sporo do tego dokładają.
Witaj Asia, pewnie ze możesz dołączyc, im nas więcej tym weselej, fajnie że kolejna mama nie jest z ediego. Napisz coś więcej o sobie
Ja już dzisiaj załatwiłam dentyste, zakupy, pranie, przedszkole. maja wlasnie śpi więc mam czas na kawe a potem co?? Sprzątanie, gotowanie

reklama
jedzenie tez mam wszedzie wlasnie chrupki jedza.. domis jakis teraz sie lepszy zrobil tak jak by mu przeszlo, zobaczymy co bedzie na wieczor- wrazie czego go nasmaruje vickiem :)

witam rowniez nowa przyszla mamusie :) wypoczywaj puki mozesz bo lada dzien ci sie skonczy wolnosc :D

Do góry