reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie:)
To tu większość z Ediego?Ja w Glasgow mieszkam od miesiąca dopiero,wcześniej było Falkirk a jeszcze wcześniej Alloa. A w tym kraju jestem od 5 lat. Widzę,ze Ty Isabell jesteś z Airdrie-to całkiem niedaleko:) a jest ktoś z Glasgow czy Edi króluje?
Ja spodziewam się córeczki-jeśli usg nie skłamało ;-) Urlop zaczęłam w zeszłym tygodniu i dziwnie się czuję,bo nic nie robienie nie leży w mojej naturze. I póki co zupełnie nie umiem się zorganizować,dni uciekają,czasu jakby czasem brakuje,wiec aż się boje pomyśleć co będzie jak się dzieciaczek pojawi. Zabrałam się w końcu za pranie rzeczy dla małej,bo termin tuż tuż a ja w proszku byłam. Ale oczywiście często też leże i staram się odpoczywać bo wiem,że to ostatnie takie beztroskie chwile.
Nie wiem co więcej mam o sobie napisać-pytajcie a odpowiem :)

reklama
Witam przyszla mamusie i gratuluje:-)
Moj szatan spi to mam chwile choc juz slysze ze sie kreci,tylko uslyszy ze chodze to juz gotowy do zabawy,dzis chyba o 4 sie obudzil i chcial sie bawic ze tak powiem musialam go pogonic do spania:-D
Anitha zdrowia zycze dla dzieciaczkow:-)
My chyba tez niedlugo do pl pojedziemy ale na pare dni mam nadzieje pogoda bedzie w miare choc juz u nas na pomorzu zimno i czytalam ze wogole zima ma przyjsc juz na pocztku listopada.
Co do sprzatania to ja mam czasami dosyc,tez co posprzatam to efekty sa ale na pare minut,do tego u nas w calym mieszkaniu jest podloga drweniana wiec strasznie sie kurzy,co poscieram to znowu pelno osiada,no masakra:no:
Isabell ja to czasami czasu wogole nie mam ale ty:szok: matko czasami jak czytam to nie zazdroszcze ale tak to chyba juz jest jak dziecko przyjdzie a dwojka to juz wogole.

ja to mam chwile dla siebie tylko wieczorami jak dzieci spia i maz jest w pracy :) bo w dzien nawet jak patryk pojdzie spac to zawsze zostaje jeszcze dominik ktory jest glodny co godzine a to mu sie pic chce a to siku...

joasia ja mieszkam w glasgow :)

co do pogody w pl to jak sprawdzam w necie na pogode 16 dniowa to przyjedziemy akurat na deszcze ze sniegiem brrr i przez pierwsze dni ma padac niewiem jak pozniej...

joasia anitha mieszka tez przy glasgow green z tego co pamietam, fajnie bo juz jej zapowiedzielam ze jak powracamy z polski to ja nawiedze a jak mieszkacie obok siebie to zawsze milo bedzie sie spotkac w wiekszym gronie, oczywiscie zapraszam tez do siebie.
gasiorek no ciezko z dwojka o tyle dobrze ze Kuba jest samodzielny wiec nie musze kolo niego latac no ale uwage tez potrzebuje a poza tym ten okres buntu jest sraszny, nawet nie chce myslec co bedzie za kilka lat.
Mieszkanie ogarnelam, pranie zrobione, obiad tez, nawet zupe na jutro ugotowalam bo po pracy to nie mam czasu na wymyslanie obiadu. Teraz szukam jakichs zajec dla Kuby bo to juz coraz czesciej bedzie deszczowo wiec trzeba mu cos zoorganizowac no i dla malej tez cos bo jakos nie usmiecha mi sie siedziec calymi dniami z nia w domu, oczywiscie w te dni kiedy bede miala wolne

Maja już śpi, Kuba już w łóżku ogląda bajke, ja jeszcze śniadanie na jutro muszę przygotować. Oj zmęczona jestem. Jutro mają mi przywieżć auto więc już będę mieć swoje

ja tez sie witam nie pisałam bo umierałam miałam grype zoładkowa sranie i zyganie do tego temperatura myslalam ze zejde i jeszcze bylam z malym sama dobrze ze G wyszedl z pracy zeby wykapac i uspac malego bo nie wiem jak dalabym rade sama teraz to tylko sie modle zeby maly nie zachorowal bo tylko szpital ja sie prawie odwodnilam mleka mam malo ale staram sie go przystawiac co chwile i modle sie o mleko a jak nie to dam mu na noc butle pierwszy raz.
Dosc o moich tragediach witam serdecznie nową przyszłą mamusie moja jedna rada jest taka śpij śpij śpij i jeszcze raz śpij i czytaj książki jak lubisz bo ja uwielbiałam i niestety odkąd mój maluszek jest z nami nie mam czasu na czytanie my jesteśmy z Ediego ale myśle że będziemy się musiały przejechać w odwiedziny do Glasgow

reklama
Oj Ewa współczuję, też to ostatnio przeszłam ale nie tak ostro jak ty, teraz karm małego jak najczęściej i pij herbatkę na karmienie to powinno mleko powrócić w normalnych ilościach.
Asia fakt jak lubisz czytać to czytaj jak najwięcej teraz, ja co prawda przez pierwszy miesiąc miałam sporo czasu na czytanie, potem długo nie. Na wakacjach jak byłam u rodziców to poczytałam i dopiero teraz wieczorami jak mam chwilę.

Do góry