reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

ja na tym mieszkaniu mam scotish gas i jestem zadowolona rachunki za zeszly rok 29.5 f miesiecznie a teraz 41f bez wzgledu na to ile grzeje i ile zluzyje. a prad mam na karte.. a wtym nowym mieszkaniu wszystko na rachunki bedzie ale tez mysle o scotish gas. a czemu chcesz zmienic? taniej jest w tym hyrdo czy jak?

isabela my tez chcemy panele ale narazie to chyba wykladziny polozymy zeby szybko deski przykryc ze wzgledu na dzieci.

reklama
no my mieliśmy wykładziny w domu wiec zostały bo też chcieliśmy się szybko wrowadzic, teraz chcemy położyc panele ale zawsze wyskocza jakieś inne wydatki.
Mi ręce opadają, wczoraj wysprzątałam dom a dzisiaj porażka, w kuchni bałagan z kosza na smieci sie wysypuje, moge sprzątac codziennie a i tak będzie to samo. Czy facet nie ma mózgu i nie może sam pomyślec zeby posprzątac tylko tzreba mu wszystko pokazywac palcem i nawrzeszczec że to ma byc zrobione

hejka.witam sie i ja w te paskudna pogode bleeee:evil:ehhh i koniec lata:dry:teraz tak powieje i popada do maja hehe
hmm troche odpoczelam.dawalam Romkowi Asie jak tylko moglam,:)Pech chcial(hahaha) ze wczoraj wypadlo tez na niego gotowanie obiadu:)dziewczyny skad macie prad i gaz?zastanawialam sie czy nie przejsc z scottish power na scottish hydro.
My mielismy scottish hydro i nie polecam:no:Podobna historia jak u Isabell:dry:poprzedni lokator nie zaplacil im za 3 mce i czepiali sie nas pomimo ze dostali stan licznika i niby mialo byc ok...pozniej dostawalismy rachunki w wysokosci 400-600Ł za 3 mce!!:wściekła/y::angry:a parcowalismy tak ze w domu sie bylo tylko na noc:baffled:okazalo sie ze oni tylko raz w roku sprawdzaja liczniki i robia sobie tzw estimated-suma za rok poprzedni podzielona na 4 i doliczona podwyzka:szok: skonczylo sie tym ze po wielkich klotniach oddali nam prawie 700Ł zwrotu za 7 mcy!!:wściekła/y:kiedy sie chcielismy przelaczyc do scottish gas dostalismy od obydeu firm listy ze wsio zalatwione po czym dostajemy rachunki znowu z hydro !!:wściekła/y:bylo nerwow i zalatwiania ze szok:crazy: ODRADZAM SCOTTISH HYDRO!!

ale akcje dobrze ze nam sie nigdy nie zdazylo cos takiego...

a z facetami to niestety tak juz jest, wiekszosc nic nie potrafi albo raczej im sie nie chce.. z domu nauczeni ze mama zawsze wszystko za nich robila obiadek podawala, wiec teraz ciezko sie odzwyczaic od luksusow :D moj tez nic nie robi juz przywyklam do tego i nawet sie nie czepiam tymbardziej ze i siedze w domu a on pracuje... niby teraz wrocilamm do pracy ale te dwa dni daje rade.. czasem mi pomaga, odkurzy raz na miesiac czy smieci wyniesie.. np. okna to on myje bo uwaza ze ja smugi zostawiam :)

Isabell przeraziłaś mnie tym ja mam prąd i gas z scottish power jak na razie nie mam problemów no ale włosy na głowie stają może się trzeba zastanowić nad zmianą
Emilia Tobie to dobrze ja już nie pamiętam kiedy odpoczęłam na tak długo ja co prawda mogę dać małego mojemu G ale na karmienie wraca do mnie (czyli nie wyjde na dłużej niż 1,5 godz ) i jak się coś dzieje to też tylko ja no i teraz pracuje w dwóch pracach na rano i na wieczór więc jak przychodzi do domu to śpi :no: ale jadę teraz do Polski w niedziele na dwa tygodnie to sobie odbije moja mama to go z rąk nie wypuści:-) i sobie odpocznę chociaż chwile.
Moja koleżanka urodziła córeczkę 3 września i ma depresję dzwoniłam do niej chyba tydzień temu i nie odbierała a dzisiaj się odezwała i napisała że nie chciała z nikim rozmawiać :no: masakra jak dla mnie biedna co by było jakby była z malutką sama tak jak my emigrantki:no:

Co do facetów to podzielam opinie jak moj G jest w domu to mamy taki bałagan że podłogi nie widać a jak zostaje sama z dzieckiem to jakoś zawsze porządek wszędzie jest i ugotowane nie wiem czemu ale tak niestety jest mój to umie posprzątac i czasem sam się za to zabiera i całkiem nieźle mu to wychodzi tylko z jego weną gorzej no i teraz z czasem a posprzątane musi byc codziennie

a ja mam scottish hydro od dawna i bardzo jestem z nich zadowolona. Ostatnio zmienilam taryfe na jakas online 4 czy cos w tym stylu i jak mi przyszedl rachunek to sie zdziwilam bo byl taki niski - prad za 3 mce 25 funt a gaz 35 tez za 3 miesiace (kuchenke mam na prad a ogrzewanie wody na gaz)
Rachunki wystawiaja estimated ale ja zawsze sprawdzam jaki mi wpisali stan licznika i jak sie nie zgadza to wpisuje na ich stronie wlasciwy i przysylaja jeszcze jeden rachunek. Wszystko zalatwiam i place przez internet.
Wczesniej mialam brittish gas i tez byly niezle cyrki jak zmienialismy na hydro. Wiec wydaje mi sie ze wszedzie baja balagan i to nie zalezy od firmy. Ale jak juz sie zmieni to wszystko jest ok.

A jesli chodzi o facetow to tez jak go zostawie z mala to jest wszedzie balagan ale za to dosyc czesto moge sobie wychodzic (jak tylko maz nie pracuje na wieczor). Jutro wybieramy sie do kina do ocean terminalu na the swith z Jenifer Aniston - jest ktos chetny na 19.40 ? :)

To jak widać wszędzie może zdarzyć się to samo, wszystko zależy od szczęścia.
Ja nie lubię sama wychodzić, chyba że jestem w Polsce, zresztą nie przepadam jak mój J zostaje z dziećmi bo on ma całkiem inne metody wychowawcze niż ja i mi one nie odpowiadają a że to ja praktycznie cały czas spędzam z dziećmi, ja o wszystkim muszę decydować to nie lubię jak mi się ktoś wpier...

ja nigdy nie wychodze sama, jak mielismy tylko dominika to kilka razy podrzucilismy go do siostry jak jechalismy gdzies na miasto albo brala go czasem na spacery w tej chwili jak jest ich dwoje to zawsze sa z nami, albo bynajmniej ze mna..

mi sie dzis patryk rozszalal zaczol chodzic sam bez mojej asekuracji :D takze mysle ze za jakies 2 tygodnie na spacery wozek juz mi sie bedzie potrzebny :)

reklama
My mamy ze scottish power i jak na razie jest ok.
U nas w koncu koniec z katarem, wyszedl zabek i jak reka odjal:-)
A moj Piotrek to taki lobuz ze szok juz nie wiem skad on bierze te pomysly i ta energie:szok:
Kuzynka mi kiedys powiedziala ze od facetow nie powinno sie wymagac aby prali sprzatali itd bo wogole nie sa do tego stworzeni:-D
Moj Z od czasu do czasu odkurzy lub cos innego zrobi ale nie za czesto w kuchni to nawet dokladnie nie wie gdzie co jest jakos mi to nie przeszkadza i jakos nie wybrazam sobie aby biegal ze szmata,pomaga ale duzo pracuje wiec narzekac nie moge,kazdy ma swoja role.
Zauwazylam a to tylko takie moje spostrzezenie(nie kieruje tego do zadnej z was oczywiscie) znam pare przypadkow , ze kobiety coraz wiecej wymagaja,sa wiecznie nie zadowolone, facet pracuje ale i tak na rowni musi robic tyle co kobieta,wkurzaja sie jak tylko zobacza ze siedzi, chyba przez to coraz wiecej konfliktow,rozwodow .
Nie mowiac juz o sferze uczuciowej bo jej praktycznie nie ma,lacza ich tylko dzieci albo kredyt,przykre bo pojawienie sie dziecka to powinny byc piekne chwile dla obojga rodzicow i powinno byc dopelnieniem naszego szczescia a nie powod do konfliktow i kto robi wiecej

Do góry