reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z ranka. :-)
Dzieki za gratulacje :zawstydzona/y:
Juz po sniadanku, Polozylam Barnimka na chwileczke moze zasnie ale bac co bac mam chwilke czasu by cos napisac.
Jak wstanie to idziemy na plac zabaw, chcielismy isc na basen ale jak znalazlam swoje stroje kapielowe to okazalo sie ze sa za male i cycuszki by prawie byly by na wierzchu:no::sorry2:.

Wczoraj dzwonilam do Royal Infermary na family planing centre i powiedzialam ze mialam poronienie i ze jestem w ciazy.
Umowili mnie na wczesny skan 10.08 czyli jak bedzie 8 i pol tyg. Sprawdza wtedy czy wszystko jest dobrze.
Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok tym razem i obedzie sie bez kaplikacji.

Isabell a ty jestes w PL czy tu... kiedys cos tam widzialam ze pisalas ze jedziesz do Polski.
pozdrawiam i zycze milego dnia.

reklama
I ja się witam. Ja w pl do 1 sierpnia. Długie wakacje, zdecydowanie za długo bez mojego J, bo przyjezdza do na 22 więc ponad 5 tyg osobno. Po powrocie zaczynamy żłobek. Wkurzyłam się trochę bo jak małą zapisywałam to powiedziałam że full time tak na wszelki wypadek bo nie wiedziałam jak będę potrzebować a oni wczoraj do mnie dzwonią że mają dostępne tylko popołudnia i piątek cały dzień a mi najbardziej na rankach zależało. Narazie ok bo do połowy pazdziernika pracuje tylko sobota niedziela, potem jeszcze piatek ale tak od listopada chciałam przejść na normalne dni w tyg i najlepiej an rano, wtedy udałoby mi się dzień jakoś poukładać. Mam nadzieję że do tego czasu będą mieć dostępne ranki, chociaż ze 2 razy w tyg.

I ja sie witam..
Asia cos sciemnia.Przez caly dzien od 8.30 spala moze z 40 min i teraz tanczy:)Szok
Bylysmy w przedszkolu(kolo Artura).Spokojnie moge jej tam zarezerwowac miejsce od marca.Minimum 4 polowki,w sumie pasuje mi Godz 8-13 albo 13-18, wiec raczej popoludniowki jesli mialabym wrocic do swojej pracy.No szczesliwie moja szefowa sie zwalnia wiec warto pomyslec o powrocie.Musze tylko jeszcze sprawdzic studia i moge zaczac cos planowac.

A co do stroju kąpielowego to ja mam ten sam problem, w majtki wchodzę a stanik dobrać to masakra, ciekawe czy te cycki kiedyś mi się zmniejsza bo jak nie to bede musiala całą górną garderobe zmienic. Emilia fajnie że ze żlobkiem się udało. A ja dzisiaj znowu przerobiłam pakowanie i coraz lepiej mi idzie. Mój teściu chyba na mnie zły bo za bardzo nie chce ze mną gadać jak mu dałam rachunki za samolot i kuriera na ponad 1000zł, ale jak sobie wymyślił w ostatnim momencie że zabiera nam auto i musiałąm na ostatnią chwilę rezerwować samolot, zamówić kuriera i teraz będę musiała auto kupić to trudno

dzien dobry :-)
dziewczyny-mam pytanie-czy jest tu ktoś z Glasgow??
bo widze ze wiekszosc z Was to Edi :)
ja sie przestraszylam-bo mialam przedwczoraj pol dnia skurcze...ale wczoraj nalzaly-i bedzie oki :) a termin porodu mi przesuneli na 5 sierpnia...a juz sie doczekac nie moge...

jakto ci przesuneli, na jakiej podstawie? a jaki mialas wczesniej?

izalella brak slow dla twojego tescia. dobrze zrobilas z tymi rachunkami tylko ciekawe czy ci to zwroci..

Patryk znow dostal biegunke, przyszly mi wyniki jego kupki ze to byl wirus jakis tam i ze powinien przejsc sam po 10 dniach- i rzeczywiscie wszystko przeszlo na tydzien czasu. robil mi 1-2 kupki dziennie a od dzis znow to samo co purknie to odrazu kupka przedtem to tak sie porobil ze odrazu musialam go kapac bo mial cale plecki w kupie. jutro znow ide z nim do lekarza tylko niewiem czy cos poradzi... od 2 tyg. pije te saszetki ale jakos nie przyniosly rezultatow za duzych.
oprocz tego przebil mu sie kolejny zabek i zaczal raczkowac :-)

Hej.
Misialula dziekujemy za goscine:)Rosnie wam przystojniak:)
Poza wizyta u Dominika nie robilysmy dzis nic ciekawego.A jutro rano wybieramy sie na basen na zajecia dla maluszkow:)Asia cos marudzi-moze wymeczyla ja taka daleka trasa ide na przytulanie.

Normalnie jestem z siebie dumna-obiad na jutro gotowy,pranie zrobione,kawka zaliczona:)A Asia spi-od 19:)

Romek nas wczoraj zrobil-wzial moje klucze do pracy i musialysmy siedziec wieczorem w domku:(

no witajcie :)
o jeden dzien przesuneli..a poza tym jakies dodatkowe spotkanie z lekarzem ;/ nie wiem czemu...
bo mam ustalona cesarke-rok temu tez mialam - i powiedzieli ze tak lepiej...mniejsze ryzyko popękania...

Ostatnia edycja:
reklama
witam i ja. z praca okazalo sie wielkie nieporozumienie:no: jak babka do mnie dzwonila to mowilam z 7 razy ze moge na wieczory od 17 najwczesniej pracowac...pojechalam na to interview i co-menagerka mowi ze maja zmiany od 7-15 albo od 12-19:wściekła/y::wściekła/y:sama sie zezloscila jak sie dowiedziala ze ktos mi kit nawciskal przez telefon... no trudno tak czy siak od 19.07 ide do pracy wiec ok:tak:
ja juz spakowana,taxi zamowione na 15.20 i po 17 wylot:-) juz sie doczekac nie koge hihi jutro bede grzac tylek na slonku i wcinac karkoweczke z grilla mmmmm:-p jutro tez robimy przyjecie na amelki urodziny...ma co prawda dopiero w czwartek ale my w piatek wracamy do edi wiec bedziemy sie wtedy pakowac:zawstydzona/y:
w niedziele ruszamy nad jeziorko ehhh juz widze te komary:szok: ciekawe jak amelka zareaguje jak ja w dupke pogryza:baffled: pewno nocki nieprzespane beda:dry:
oki spadam dopic kawke(na raty pije hihi) i posprawdzac czy wszystko wziete i spakowane:tak:
papapapty i milego tygodnia zycze:)
lapka nie biore( bo i po co na tydzien) wiec na gg mnie nie bedzie ani na forum.
do poczytania w piatek mamuski papapapty

Do góry