reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Azorek pytanko o diete(jesli mozna)-troche sie martwie, ze przy takiej szybkiej utracie wagi skora bedzie zwisac:-(jakies obserwacje w tym temacie?
zadna skora mi nie zwisa(co najwyzej sadlo hihihi) teraz zeszla woda tzn jej nadmiar i juz waga stoi teraz dalsza czesc diety czyli faza 2 naprzemian proteiny i warzywa:)
no wlasnie mnie tez to zastanawiam, bo niby tak szybka utrata wagi jest niewskazana
isabell po to nazywa sie faze 1 UDERZEWNIOWA bo naglym szokiem dla organizmu powodujesz spadek masy ciala nawet o 5kg(tak napisal pan dukan w ksiazce) kolejne kg nie ida w takim tepie bo dolaczasz inne produkty i troche wody znowu wraca do momentu jak organizm sie "ogarnie" z rutyna naprzemiennosci.ja jestem dobrej mysli--czujew sie swietnie,jem smacznie i tyle na ile mam ochote. NIE LICZE KALORII tylko jem produkty z wyznaczonej grupy. wiec nie sadze zeby sie cis z tym wiazalo...aczkolwiek ktos napisal na jednym forum ze to moze sie skonczyc zle dla nerek bo moga sie zakwasic czy cos takiego ale dukan i o tym pomyslal i napisal ze koniecznie trzeba pic min 1,5l plynow dziennie a najlepiej troszke wiecaj wypijac. i powiem wam ze mnie strasznie na tych proteinkach suszy i wypijam po prawie 3l dziennie!! <szok> a pozniej latan na siusiu jak najeta hihi

reklama
Azorek jeszcze jedno pytanie odnośnie tej diete, napisałaś że druga faza trwa do momentu aż osiągniesz zamierzoną wagę a ja znalazłam na stronie o tej diecie taka informacje

• faza uderzeniowa, kuracja czysto proteinowa (średni czas trwania: 5dni)
  • faza stałej szybkości, naprzemienna kuracja proteinowa (średni czas trwania: tydzień na każdy utracony kilogram)
  • faza utrwalania osiągniętej wagi (średni czas trwania: 10 dni na każdy utracony kilogram)
  • faza stabilizacji (średni czas trwania: jeden dzień w tygodniu czystych protein do końca życia)
I teraz liczy sie tydzien na kazdy utracony kg w fazie pierwszej? A w fazie trzeciej 10 dni na kazdy utracony kg w obu fazach?

A tak wogle to się witam w ten deszczowy dzień. Za mną straszna noc, to przeziębienie, czyli ból gardła i katar tak mnie męczyło że nie mogłam spac a potem moje dzieci wstały 6.15:crazy:. Ale teraz już czuję się lepiej, jeszcze katar mnie męczy ale mam nadzieję że szybko przejdzie. Tak myślałam ze przeszalbym już teraz na tą dietę ale jednak się wstrzymam bo raz że zbliża mi się okres a wtedy nie powinno się zaczynac odchudzania bo waga i tak stoi a dwa ze dopiero w 3 fazie mozna jesc owoce a ja zmierzam w polsce najesc sie ich do syta, no i polskiego chleba wiec dieta musi poczekac

Witam dziewczynki,pogoda paskudna i wlasnie kawe pije bo zyc sie nie da:no:
Cos w tym musi byc bo ja i pare moich kolezanek tez urodzilo w sobote:-D
W koncu ktos nam zamek naprawil w drzwiach frontowych bo tragedia wszyscy dzwonili po mieszkaniach aby ktos otworzyl a jakis pacan dzwonil ok 12 w nocy do nas chyba z tej meliny ale oni czesto tak robia,maly w histerie wpadl i nie moglam go uspokoic:no:
Isabell duzo zdrowia zycze:-)
Ewa to cale szczescie ze tesciowa niedlugo wyjezdza,jakos wytrzymacie:-)
A moj Piotrek to taki urwis sie zrobil ze szok,robi co chce i nic sobie nie robi z tego ze mu cos zabraniam ale co by ie bylo to jest kochany:-D

Azorek jeszcze jedno pytanie odnośnie tej diete, napisałaś że druga faza trwa do momentu aż osiągniesz zamierzoną wagę a ja znalazłam na stronie o tej diecie taka informacje

• faza uderzeniowa, kuracja czysto proteinowa (średni czas trwania: 5dni)
  • faza stałej szybkości, naprzemienna kuracja proteinowa (średni czas trwania: tydzień na każdy utracony kilogram)
  • faza utrwalania osiągniętej wagi (średni czas trwania: 10 dni na każdy utracony kilogram)
  • faza stabilizacji (średni czas trwania: jeden dzień w tygodniu czystych protein do końca życia)
I teraz liczy sie tydzien na kazdy utracony kg w fazie pierwszej? A w fazie trzeciej 10 dni na kazdy utracony kg w obu fazach?

radzila bym vczytac ksiazke i nie sugerowac sie forum:)) ja juz spotkalam sie a roznych forach z 4 roznymi wersjami tej diety hihi wole oryginalna z ksiazeczki pana dukana:) i tekj sie trzymam.w ksiazce napisano tak:

1 faza uderzeniowa od 1-10 dni i wymieniono 8 kategorii produktow ktore mozna jesc
2 faza naprzemienna TA FAZE UTRZYMUJEMY DO MOMENTU OSIAGNIECIA USTALONEJ WAGI jemy produkty z fazy 1+ warzywa na przemian najlepiej 5/5 lub jak ktos ma malo do zrzucenia to 2/2 czyli 5 dni protein i piec dni proteiny+warzywa
3 faza- warzywa,proteiny+chlebek pelnoziarnisty2x dziennie,1 porcja owocow dziennie,2x w tyg kasze,makarony,ryz, ziemniaki i jeden dzien w tyg trylko proteiny dla zachowania i utrwalenia wagi TA FAZE UTRZYMUJEMY W ZALEZNOSCI OD UTRACONYCH KG CZYLI 10KG=100 DNI I ANALOGICZNIE NA KAZDY UTRACONY WCZESNIEJ KG 10 DNI!!

Ostatnia edycja:
reklama
misialula super ze maly spokojny:)) zoltaczka szybko minie tylko pilnuj zeby jadl.mi kazali amelke zo 1h budzic na karmienie bo przy zoltaczce to by tylko spala i stracila 10% wagi:(( ale wsio sie wyrownalo jak ja czesciej przystawialam:)) mmmmm az milo sie czyta o kolejnym dzieciatku hehehe juz niebawem bede "cwiczyc" nad swoim kolejnym:)))

Do góry