reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Iza no wiem wiem ,zobaczymy bo jak pojde do pracy to wroce kolo 23 ale jak mu nie przejdzie to jutro juz do przychodni musze z nim podjechac:tak:

Bylam juz wczoraj w pracy:-):-):-)ale sie ciesze ze mam juz ta prace fakt ze dzis zaganiana strasznie jestem bo jeszcze z mlodym do lekarza musialam.Dostal leki i zobaczymy ,nawet fajny lekarz nas przyjal nic nie moge powiedziec na niego ,osluchal go zajrzal do gardla no i oczywiscie poogladal oczy takze jestem z wizyty zadowolona:tak::tak::tak:zaraz obiad i ok 14.15 musze leciec:-)

Basiu - cieszę się, że jesteś zadowolona i że masz tę pracę, powodzenia

u mnie bez zmian, 6km nic nie dalo, uparty jeden, jeszcze nie wyszedl a już mnie denerwuje:-);-)
no nic nie będę Wam marudzić codziennie o tym samym, jak urodzę to się pewnie dopiero odezwę, oby to nie byl 10 czerwca:no::no::no:

isunia - 5 czyli 7 dni po terminie mam się stawić w szpitalu, ale to tylko na badanie dopochwowe, i po skierowanie na wywolanie. podobno czekają tu ok 12 dni, czyli 10 czerwca urodzę.
kazalam kupić olej rycynowy, ale się boję i poczekam jeszcze z tym.
jestem strzępkiem nerwów - dobra nie marudzę.

Asiu bedzie ok zobaczysz w koncu wyjdzie a jak nie to na sile wyciagna:-D
Co do mojej pracy to tak:
O 15 musze byc na przystanku a od 16 zaczynam prace,pracuje przy chipsach moze nie jest to moja wymarzona praca i mysle ze nie bede tego do konca zycia robic ale od czegos trzeba zaczac:tak:Praca moze nie nalezy do lekkich ale da sie przezyc;-)
No zarobki no coz..jak to w fabryce najnizsza ale dla nas w tej chwil to duzo...

witajcie drogie mamusie:) wybaczcie ze tak bez wstepow ale mam straszny problem!:((((( przede wszystkim mam pytanie czy ktoras z was podaje dziecku "neocate"?????pytam poniewaz...moj synek niedługo po powrocie ze szpitala po urodzeniu zaczal byc karmiony wylacznie aptamilem poniewaz moj pokarm sie skonczyl :( i pierwsze 2 miesiace bylo super...potem mimo ze apetyt wciaz mu dopisywal i nigdy do dzisiaj nie mial zadnych problemow typu kolki zaparcia biegunki itp to na twarzy zaczelo sie cos dziac:baffled: najpierw male czerwone krostki i strasznie wysuszona skora wiec polecialam do health wizytorki a ona mi na to ze to tylko sucha skora i to normalne...dala mi kremik na bazie wazeliny i parafiny (bez zadnym sterydow) i kazala smarowac...smarowalam samrowalam i nic z dnia na dzien gorzej! zauwazylam ze po nocy moj Allan wyglada nieco lepiej natomiast po pierwszej butli rano juz w czasie jedzenia staje sie caly zaogniony poza tym czerwone plamy i krostki zlewajace sie w cos co przypominalo liszaje zaczely schodzic coraz nizej na szyje klatke plecki zagiecia raczek i nózek...po wielu rozmowach ze znajomymi i przewertowaniu nocami internetu zaczelam podejrzewac skaze bialkowa...poszlam do gp dodam ze "doktor" jest polakiem pokazuje mu dziecko i mowie o swoich obawach i obserwacjach a on mi na to ze ja dziecku choroby wymyslam a to tylko zwykla egzema!!!:no:dal jednak masc sterydowa i powiedzial zeby czasem smarowac aby nie dochodzilo do zakazen a jesli sie tak bardzo upieram to przeciez moge sprobowac zmienic mleko na np sojowe dostepne w sklepach...tak wiec uczynilam...probowalam sojowe,bebilon pepti i nic!!! w koncu dowiedzialam sie o neocate nie do zdobycia bez recepty wiec moj partner poszedl do naszego gp i opowiada mu sytuacje ze probowalismy wszystkiego a z malym co raz gorzej...drapie sie do krwi i wyglada strasznie i ze prosi o recepte na neocate bo to ponoc dobre mleko calkowicie bez mleka krowiego i sojowego a nasz wspanialy gp mu na to ze nie moze mu przepisac tego mleko bo JEST ZA DROGIE!!! na co moj partner ze niech wypisze platna recepte my zaplacimy tylko nie mozemy go kupic bez recepty przeciez dla dobra dziecka nie chodzi o pieniadze ! a on ze nie wypisze a skoro jest tak zle jak mowimy to skieruje do dermatologa o dermatolog zadecyduje czy wypisac neocate czy nie...partner odprawiony z kwitkiem wrocil do domu...zaczelam szukac mleka neocate na necie i znalazlam kilka ogloszen na e-bay'u co prawda dosc drogie ale kupilam 4 puszki na probe tydzien podawania a roznica kolosalna cala buzka sie zagoila i zaczela znow przypominac Allanka bylismy tacy szczesliwi! musze dodac ze moj synek zjada po 240ml wiec duzo bo to glodomor wiec pod koniec 3 puszki postanowilam domowic mleka ...wchodze na e-bay a tu tragedia!!! nikt z uk go nie wystawia!!! w dodatku dostaje list od dermatologa ze wizyta odbedzie sie 7 lipca!!!a co moje dziecko ma do 7 lipca jesc?????????ja chyba zwariuje!!!! wczoraj rano podalam mu bebilon pepti i po pol godz pojawily sie pierwsze plamy na twarzy!!:baffled:wieczorem zrobilam mu ryz na wodzie z glukoza...na szczescie zjadl ale co ja mam dalej robic....poradzcie cos prosze.:-(

reklama
isunia-moja droga to ja dziekuje za ciepłe słowo :) niestety jesli chodzi o polskie odpowiedniki to był kiedys bebilon amino ale zostal wycofany i zastapiony własnie "neocate" nie dosc ze w zawrotnej cenie to jeszcze na recepte...takze to nie rozwiazanie...probowalam wszystkiego...:(( pozdrawiam

Do góry