reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam sie i ja.mala spala ze 20 min i juz biegadookola stolu hehe(na nogach)u nas pomalu jakos leci.cwiczenia zawieszone jak na razie---nudnosci,oslabienie itp.test robilam ale negatywny(moze za wczesnie) wiec czekam na miesiaczke hehe
A dziewczyny, te doświadczone, skąd wiadomo że odeszły wody płodowe? Jak ,,hlusinie'' to pewnie się domyślę, a jak się bedzie jakoś sączyć, a ja się niezoriętuję, że to te wody???A to ponoć niebezpieczne dla maluszka!! Czytałam, że tylko u 10 % kobiet najpierw odchodzą wody.
Jakoś zaczynam się martwić!!
kochana nie ma sie czym martwic.tak jak rudzia pisala-poznasz na 100%.mnie odeszly wody rano jak mezasty do pracy szedl i wiedzialam od razu(i tez chlusniecia nie bylo )

teraz kolezanka byla w polsce miala wracac w sobote ale wiadomo-odwolali loty.ryanair zwroci im kase.przebukowanie graniczy z cudem!! udalo sie kolezance zabukowac autobus do londynu(35h jazdy!!) a z londynu pociag--100ł za bilet!!!!!!! koszmar jakis normalnie...
a pyl moze sie utrzymywac w atmoswerze dosc dlugo ale nie bedzie to juz w takiej ilosci jak teraz i sadze ze niebawem wsio wroci do normy.rany wiecie jaki to ma wplyw na handel itp sprawy??!! ehhh najpierw banki teraz przez wulkan handel siadzie miliony funtow dziennie strat...znajoma moja juz kracze koniec swiata hihihihi ale ogolnie nic wesolego to nie wrozy:(

reklama
Dziekujemy Asiek:-) a co do mojego brzucha hmmm... musze powiedziec ze te cwiczenia pomagaja uwierz mi ze wczesniej to ciezko bylo mi dopiac spodnie nie mowiac juz jak wygladalam jak je zapielam wszystko bokiem mi wychodzilo:-D teraz jak dla mnie jest ok najwazniejsze ze moge sie juz swobodniej dopiac :-)

I ja się witam. U nas w końcu jakaś normalna noc, tylko 2 pobudki i potem mała pospała ponad godz więc miałam czas poprasować. Już zaliczyłyśmy spacerek i wogle nawet jest w dobrym humorze a apetyt ma niesamowity. Mój mąż w końcu zabrał się za ogródek, posprzątał go i wykłada połowę ogródka deskami bo my mamy straszne błoto, jakoś cała woda z placu zabaw i parku leci na nasz ogród, w końcu będzie można spokojnie posiedzieć na ogródku.
Co do ćwiczeń to ja je robię własnym tempem i ostatnio nie codziennie, staram się ale jak mi mała daje polaić i wnocy i w dzień to wieczorem nawet nie mam siły się wykąpać a co dopiero ćwiczyć, efekty są owszem ale teraz już mniejsze niż na początku, tylko waga nadal stoi w miejscu.
Dzięki Emilia za odpowiedz, wychodzi na to że ten co ja kupiłam to jakiś stary, mocno zużyty model ale ogólnie z wózka jestem zadowolona, tym bardziejj że wczoraj oglądałam ich wiele i te które by mi odpowiadały to cena zabija
Gasiorek to super że mały już tak śmiga, jeszcze trochę i sam będzie biegał

Hejka
w koncu mam chwilke dla siebie:)
Jutro idziemy do lekarza na kontrol.Ciekawa jestem czy Mala cos przybrala.Teraz wydaje mi sie, ze mam coraz mniej mleka.Dzis probowalam sciagnac po karmieniu i wyszlo marne 15 ml:((Moze Joasia wszystko zjadla?Cholera..nie chcialabym jej karmic sztucznym mlekiem.Zreszta ona wcale nie chce go jesc.Probowalismy sma(ktore jadla w szpitalu) i cow gate, oba wypluwa.
Misialula ja jak robilam badania krwi i zapytalam czy mam przyjsc na czczo to pani powiedziala, ze nie trzeba bo ona wtedy zaznaczy w opisie ,ze jestem po posilku:Di oni to wezma pod wzglad:D hahahahahaha
Gasiorek fajnie, ze Piotrus robi postepy:)No i trzymam kciuki za lot.Moi rodzice maja przyleciec w czw wiec mam ogromna nadzieje, ze warunki sie polepsza.Mama przywiezie zrazy) mniammm

Asiek a mi wody odeszly prawie tak jak na filmach-powodz:)

Jakos kiepsko sie wczoraj czulam a temperature mialam 35,5:)Dziwnie

Ostatnia edycja:
Emilia nie przejmuj się jeśli mała się najada i nie jest głodna częściej niż co 2,5godz to jak po karmieniu nic nie możesz odciągnąć to nic strasznego. Spróbuj aptamil lub hipp, Maja tylko to chce pić. U nas dzisiaj dzień dużo lepszy niż przez cały ostatni tydzień ale i tak nie za wiele zrobiłam, najważniejsze że prasowanie zrobione, dom w miarę ogarnięty. Dzisiaj odkryliśmy dlaczego mamy takie bagno na ogródku. Za płotem mamy kratkę do której powinna spływać cała woda z parku bo jest spadek akurat na nasz ogródek, no i spoko woda sobie wpływa do tej kratki tylko że z kratki wypływa na mój ogródek bo tak rury są poprowadzone. No normalnie parodia.
Misialula to fajny miałaś dzień, ja nawet jak chodziłam na ciśnienie gdzie przez godz mnie kontrolowali bo miałam za wysokie to pani się mnie pytała czy może bym się kawy napiła, albo czegoś innego.
Emilia co do bioderek to ja Ci nie pomogę, nie mam pojęcia czy sprawdzają ale chyba tak bo u nas lekarka sprawdzała, ja byłam też na usg bioderek ale to dlatego że mała była obrócona więc ją skontrolowali. Jeśli się tym martwisz to możesz poprosić lekarkę żeby sprawdziła jeśli sama tego nie zrobi. A tak poza tym to mierzą, ważą, sprawdzają reakcję na światło i uszy, tak przynajmniej było u nas.

Dziekujemy dziewczynki:-)
No Emila tez mam taka nadzieje nie chce mi sie ciagle przekladac tego biletu i byc ciagle w takiej niepewnosci:no: trzymam kciuki oby twoi rodzice przyjechali:-)
Emila wiesz co ja jak sobie sprawdzalam to ciagle mialam 34-35 moj maz sie smieje ze u mnie to standard i ja to wogole inna:-D:-D:-D ale oby u ciebie wszystko bylo dobrze,no i trzymam kciuki za karmienie oby udalo ci sie jak najdluzej:-)
Ja zawsze musialam przyjsc rano na pusty zoladek,widzicie co przychodnia to inaczej.

Emila jesli juz bedziesz chciala przejsc na sztuczne to u nas tez sprawdzil sie aptamil:)
Isabell to nie zazdroszcze na prawde parodia,ale tu to mnie juz nic nie zdziwi

reklama
Witam Was dziewczynki o poranku pogoda chyba nie będzie najlepsza bo widzę że chmurki się zbliżają a szkoda bo poszłabym na spacerek.
Emilciu jak będziesz po kontroli to daj znać jak tam Asia
Z tymi lotami to ja juz sama nie wiem bo wczoraj w wiadomościach mówili że wulkan cały czas wyrzuca te pyły czyli co dalej będą odwoływali??

Do góry