reklama
Cześć dziewczyny!!
Coś to słonko takie nieśmiałe ;p.
Rudzia, Ja również zgadzam się z twoją decyzją!!! A maluszek, słodziak!!!!
Wózek?? Może wybierz jakąś tańszą, lżejszą nową spacerówkę. Bo luna, nie należy moim zdaniem do typowych spacerówek.
Coś to słonko takie nieśmiałe ;p.
Rudzia, Ja również zgadzam się z twoją decyzją!!! A maluszek, słodziak!!!!
Wózek?? Może wybierz jakąś tańszą, lżejszą nową spacerówkę. Bo luna, nie należy moim zdaniem do typowych spacerówek.
Cześć dziewczynki. Jakoś to słoneczko próbuje zaglądać.
Rudzia gratulacje, śliczny ten twój maluszek, najważniejsze że jest już z wami i jest zdrowy. Uważam że mądrą podjełaś decyzję.
Asiek może to i nie jest typowa spacerówka ale jest dość duża te typu parasolki uważam że są odpowiednie dla takiego ponad rocznego dziecka a ja szukam większego wózka ale w miarę lekkiego i składającego sie do małych rozmiarów. No nic w weekend wybiorę się do mothercare i pooglądam to co tam mają, potem podjadę jeszcze raz do m&p i jeszcze raz pooglądam z każdej strony, wsadzę małą i zobaczymy jak to będzie. Podoba mi się też bardzo ten obaby zoma ale nigdzie nie mogę trafić żeby go zobaczyć. Może na tym baby show będzie.
A my dzisiaj wybieramy się do deep sea world, znowu
Rudzia gratulacje, śliczny ten twój maluszek, najważniejsze że jest już z wami i jest zdrowy. Uważam że mądrą podjełaś decyzję.
Asiek może to i nie jest typowa spacerówka ale jest dość duża te typu parasolki uważam że są odpowiednie dla takiego ponad rocznego dziecka a ja szukam większego wózka ale w miarę lekkiego i składającego sie do małych rozmiarów. No nic w weekend wybiorę się do mothercare i pooglądam to co tam mają, potem podjadę jeszcze raz do m&p i jeszcze raz pooglądam z każdej strony, wsadzę małą i zobaczymy jak to będzie. Podoba mi się też bardzo ten obaby zoma ale nigdzie nie mogę trafić żeby go zobaczyć. Może na tym baby show będzie.
A my dzisiaj wybieramy się do deep sea world, znowu
Ewa Chrupcała
Fanka BB :)
Witam się i ja. Jakaś dziwna ta pogoda niby słonko, a tu wszędzie chmury. Dzisiaj mam wizytę u midwife zobaczymy co powie
Becikowe w Polsce:
Potrzebne dokumenty
Osoby starające się o jednorazową zapomogę powinny złożyć:
* dokument tożsamości
* kopię aktu urodzenia dziecka (oraz oryginał do wglądu)
* odręczny wniosek o zapomogę
* odręcznie napisane zaświadczenie potwierszające, że żaden z rodziców nie pobrał zapomogi w innym miejscu
* jeśli chcesz otrzymać wypłatę na konto, musisz dostarczyć numer właściwego konta bankowego.
Trzeba to zrobic przed uplywem 3 miesiaca od urodzenia dzidzki,wylalam maila z pytaniem czy my ( w uk)mozemy sie starac
Potrzebne dokumenty
Osoby starające się o jednorazową zapomogę powinny złożyć:
* dokument tożsamości
* kopię aktu urodzenia dziecka (oraz oryginał do wglądu)
* odręczny wniosek o zapomogę
* odręcznie napisane zaświadczenie potwierszające, że żaden z rodziców nie pobrał zapomogi w innym miejscu
* jeśli chcesz otrzymać wypłatę na konto, musisz dostarczyć numer właściwego konta bankowego.
Trzeba to zrobic przed uplywem 3 miesiaca od urodzenia dzidzki,wylalam maila z pytaniem czy my ( w uk)mozemy sie starac
Ostatnia edycja:
a dostalas becikowe tutaj? bo jesli tak to to z polski ci sie nie nalezy napewno. gdzies czytalam o tym ze niektorzy robili tak ze brali tu a pozniej w polsce, wkoncu sie zorientowali i teraz sprawdzaja wszystko dokladnie, zreszta wydaje mi sie ze jesli mieszkasz tu , tu placisz podadki, pobierasz benefity itd.. to z polski nic ci sie juz nie nalezy. takie moje zdanie ale ciekawa jestem co ci odpisza
rudzia no dobrze zrobilas, ale dobrze ze Ci zaproponowali bo ja czekalam te 52 godziny zanim doszli do wniosku ze temperatura jest nie dobryn znakiem i moze zrobimy emergency cc !!!!...
Z tego co wiem jak jest sie tu to nie mozemy miec becikowego.
Z tego co wiem jak jest sie tu to nie mozemy miec becikowego.
reklama
Podziel się: