reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Cześć wszystkim
Czyżby wiosna już się skończyła?
I co mi poradzicie z tym wózkiem? Bo szczerze to ja nie wiem, z jednej strony lepiej nowy i mieć gwarancję jakby co a z drugiej sama nie wiem, bo może wózek używany będzie wyglądał dobrze ale swoje mógł przejść.
Emilia czy nie masz wrażenie że oparcie w wózku jest zbyt ruchome i za bardzo się wygina?

reklama
IsabellL no więc ja kupiłam wózek używany z dwóch powodów pierwszym było to że marzył mi się ten wózek lecz jego cena zabijała 3500zł drugim powodem było to że brałam wózek od znajomej która ma dom i opiekunkę do dziecka starszą pania która na spacerki chodziła tylko krótkie albo wystawiała wózek przed dom więc znałam stan wózka i jego historię
Jeżeli chodzi o mnie to decyzje musisz podjąć Ty jeżeli stać Cię na nowy wózek to wydaje mi się że lepiej taki kupić ponieważ raz ze bedziesz miała tą gwarancję a po drugie to są wózki ktorymi wozi się dzieci większe nie takie malotki i na pewno bardziej się niszczą więc będzie trudno znaleźć wózek w dobrym stanie a jak wydasz 60 funtów(przykładowo za używany) i później okaże się że Ci na zakręcie kółko odpadnie to będzie problem bo pieniążki do kosza wyrzucisz, a jeżeli nie masz pieniążków to szukaj na gumtree na ebayu patrz na stan kółek czy są bardzo starte czy też nie na poszycie i jakbyś była już zobaczyć na żywo to sprawdź jak się rozkłada i poprzyciskaj oparcie boki czy to się nie rozchodzi. Najlepiej też posadź małą i zobaczy czy np nie skrzypi jak jedziesz pozakręcaj popatrz czy koła nie robią ośmiu śladów przypadkiem (jak jeździł jakiś grubasek to się często zdarza). Jednak moim zdaniem jeżeli masz pieniążki to lepiej kupić nowy i mieć pewność a w razie czego pójść i wymienić jakąś część. Ja spacerówkę taką lekką też chcę kupić nową.
Decyzja nie jest łatwa bo można zaoszczędzić tylko nie wiadomo na jak długo zaoszczędzisz??

witam sie :) mam nadzieje ze jeszcze mnie niejedna pamieta ;)

Doveinred bardzo mi przykro... trzymam && za kolejne staranka... i czekamy na wiesci :*

ja ostatnio malo siedze przy kompie albo brak czau albo brak weny... cala ta tragedia w PL tez dala mi sie weznaki ... ehhhh

a wiec w wielkiem skrocie jak to sie wszytsko potoczylo... jak wiecie w srode rano odeszly mi wody pojechalam do szpitala ale nie mialam zadnych skurczy zero rozwarcia wiec wyslali mnie do domu i kazali wrocic jak sie zacznie cos dziac... no i sie zaczelo o 4 nad ranem wyladowoalam w szpitalu - zaczely sie skurcze srednio co 10, 15 min... zbadali mnie ale rozwiarcia nie mialam nadal zadnego... no wiec dostalam gaz tabletki i czekali co sie rozwinie... od 7 mialam juz takie skurcze ze chyba mnie pol szpitala slyszalo ;) skurcz jeden za drugiem ale rozwarcie???? nadal BRAK... o 9 jak mnie zbadala polozna powiedziala ze mam niecale pol centymetra... bylam juz wykonczona... zaproponowali mi epidural i czekanie albo cesarka... razem z tomem zdecydowalismy sie na cesarke... nie mialam sily poza tym jak pomyslalam ze po calym tym czekaniu bede tak wykonczona ze nie dam rady i skonczy sie kleszczami i tak Konrad pojawil sie o 14.21 po drugiej stronie brzuszka :)

ja sie czuje coraz lepiej, tom jest caly czas w domku wiec jest mi duzo latwiej :) maly rosnie i jest naszym Aniolkiem :)

a to nasz BACZEK :)

Załączniki

• Zdjęcie0218.jpg
    Zdjęcie0218.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 26
A u nas wiosna:)
Isabell wiesz, ze nie zwrocilam na to uwagi:(Joasie jest tak mala, ze jakos nie sprawdzalam tego:)
Ewa, Asiek ja zapisalam sie na zajecia o 13.00.
Misialula na pierwszym skanie powinnas dostac paczke z Bounty,tam sa kupony i probki.Zapytaj polozna:)Jakby co maja stronke internetowa.Sa tez kluby matki i dziecka w Tesco, Sainsbury,Boots (tam aplikujesz o karte lojalnosciowa i przysylaja ci kupon na torbe), hmm no i praktycznie kazda firma, ktora produkuje zywnosc dla maluchow-sma, hipp, aptamil...wszystko na stronkach.Kremy:lansinoh(cycki) i bepanthen (dzidzka).
Doastalismy kase z child tax cerdit, ale nie dostalismy zadnego listu (jeszcze) wiec jestem skolowana:D

rudzia sliczniutki :) i zgadzam sie tez wybralabym w tym wypadku cc az dziwne ze mialas tylko 0.5 cm rozwarcia.. najwazniejsze ze jestes juz po i ze dobrze sie czujecie :)

no nie bylo mi latwo podjac ta decyzje same wiecie jak mi zalezalo na normalnym porodzie... ale nie chcialam juz czekac tym bardziej ze to bylo juz 29 godzin po tym jak odeszly mi wody... nie chcialam ryzykowac...

dziekujemy :)

rosniemy zdrowo i kolorowo :)

reklama
Czesc dziewczynki i ja sie przywitam:-)
Rudzia jeszcze raz gratuluje,macie przeslicznego synka,niech rosnie zdrowo:-)
Isabell prawda jak mozesz to lepiej kupic nowy tym bardziej ze spacerowka to juz na dluzej i lepiej miec gwarancje,my tez kupilismy nowy z mysla ze Piotrek w nim troche pojezdzi.
A Piotrek cos biegunke mial teraz juz na razie ok ale w nocy taki marudny i malo spal cos mi sie zdaje ze zabki ida bo i taki nerwowy:-(
Po malu musze pomyslec o pakowaniu dobrze ze to tylko na tydzien to za wiele rzeczy nie potrzeba,nie lubie pakowania:no:

Do góry