reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Isabell budynek w ktorym jest sunday market jest obok kina Omni Centre (zyrafy:)
Greenside Row
Edinburgh, Midlothian EH1, United Kingdom

i na przeciwko St.James centre
John Lewis
St James Centre
Edinburgh EH1 3SP, United Kingdom
johnlewis.com

Ostatnia edycja:
reklama
Oj Emilcia nie wiem czemu ale caly czas myslalam ze to chrzciny zle przeczytalam:zawstydzona/y:
W sumie to sama nie wiem wiem ze wiekszosc daje jakoas pamiatke i pieniadze bo tak na prawde to ciezko troche zadowolic te dzieci dzisiaj,jak ogladam programy albo znajomi mowia co to za prezenty to wlosy sie jeza na glowie, ale ten aparat jest fajny:-)
Do nas tez przychodzi dzis hv

No kochane zakupy zrobione teraz tylko wszystko spakować i pokazać mężowi że to trzeba wziąć :)
Emilciu podejrzewam że i jedno i drugie Ci dokucza ponieważ życie Ci się przewróciło do góry nogami teraz musicie się z tym uporać a to nie jest tylko jeden dzień - nikt nie mówił że bycie MAMĄ jest proste :)
Misialula kochana to w przyszłym tygodniu u nas w Edim dogadamy się gdzie będzie Emilii wygodniej

Hej dziewczynki, dzięki za instrukcje, teraz powinnam trafić. Możecie mi też przypomnieć gdzie jest ta ładna plaża bo jakoś cierpię ostatnio na brak czasu i nie mam kiedy przeszukać forum a nie zapisałam sobie.
Emilia fajny ten prezent, jeśli jest fanką hello kitty to tak naprawdę każdy prezent z tym będzie dobry. Wiesz ogólnie to ciężko doradzić bo zależy czym ona się interesuje, myślę że biżuteria też będzie dobra. Współczuję ale ja też mam czasami takie nerwy że bym najchętniej coś rozwaliła i niewiadomo skąd to się bierze. Myślę że hormony i ogólne wyczerpanie.
Ja w niedzielę dostałam pierwszy okres i umieram. Maja coraz więcej je różnych rzeczy a coraz mniej cyca. Z jednej strony się cieszę bo to karmienie ostatnio co 1,5 godz mnie wykańczało. Ona zamiast się najadać to tylko zaspokajała głód i zaczynała się bawić, ale z drugiej strony chciałąbym ją karmić jak najdłużej

Czesc dziewczynki,pogoda dzis przesliczna my juz spacerek zaliczylismy:-)
Emila super Joasia ladnie przybiera:-) a jak wogole malutka?
Emila to racja lepiej kupic prezent dziecko bedzie mialo chociaz pamiatke,wogole to nie rozumiem takich ludzi ale u mojej kuzynki bylo to samo:no:

Misialula więc tak kupiłam wkład do łóżka nieprzemakalny dla mnie jakby wody mi odeszły w nocy. Podpaski olbrzymie i troszkę mniejsze, jednorazowe majtki, maść na brodawki jakby popękały, butelkę do wody żeby zraszać sobie twarz, wkłady do biustonosza. Dla małego: pampersy, chusteczki nawilżane, sudokrem do pupy, oliwkę, puder, balsamik, szczotkę do włosków i nożyczki.
Z tego co mi zostało do kupienia to termometr do mierzenia temperatury ciała i do wody, no i już nie mam pomysłów co by jeszcze kupić potrzebnego pewnie jak się urodzi to się okaże że nie mam jeszcze sporo rzeczy no ale jak na razie nie mam pomysłów.
No i jeszcze kupie body dla małego troszkę mniejsze od tych co mam bo te są chyba za duże aż na 4,5kg a takiego to na pewno nie urodzę :)
Po spakowaniu rzeczy pozostaje mi brak tylko jednego MALUSZKA

reklama
Czesc,
Mala dobrze, czasami marudzi ale przynajmniej wiemy, ze mamy dzidzke w domku:)
Gasiorek to moze spacerek jutro?
Rzuccie okiem na to :) Christening dress and Christening dresses supplied by justdresses.co.uk
Upieklam dzis ciasto, zostawilam je w goracym piekarniku i owoce z gory mi sie przypalily:D
Bede skrobac i kupie jakas polewe, moze da sie uratowac:)
Ja tez pomalu sprzatam mieszkanko.Przeprowadzilsmy sie tu jak bylam w ciazy i nie moglam go posprzatac tak jakbym chciala wiec teraz dzialam.No i czekamy na rodzicow.Beda za 2 tyg:)A potem my lesimy (najprawdopodobniej) w czerwcu do Polski:)

Do góry