reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

No kochane my juz po weekendzie byliśmy dzisiaj z mężem na super wycieczce na Holy Island można tam dojechać tylko jak jest odpływ i jest na takiej wielkiej skarpie olbrzymi zamek super bo w środku w zamku są dekorowane wnętrza więc robią wrażenie. POLECAM
Poza tym w pracy mi szefowa powiedziała że dostanę ten papier SPM dopiero jak skończę pracować bo do tej pory mi się będzie liczyć umówiłam sie już z nią do kiedy pracuję ja chciaiłam zostać do 10 kwietnia ale ona się nie zgodziła powiedziała że to już będzie za długo i powiedziała że powinnam odejść 1 kwietnia na dwa tyg na urlop który mi się należy i później od razu na maternity ale teraz się tak zastawiam że jak ona mi da papier dopiero jak skończę pracować to zanim złoże papiery to nie dostane tak szybko pieniędzy albo w ogole w jednym miesiącu nie dostane
I nie wiem czy nie ma jakiegos czasu minimalnego zeby ten papier na maternity zlozyc. Musze jechac do job center:no:

reklama
no i po weekendzie a ja nawet nie miałam możliwości odpocząć, jedyny plus to taki że ze znajomymi się spotkaliśmy tylko że długo posiedziałam. Faceci nam wymiękli o północy a myśmy do 2 siedziały więc pewnie przez tydzień będę odsypiać.
Oj wybrałabym się na wycieczkę ale nie ma jak, raz że mojego J wiecznie nie ma a dwa że Maja jest i za mała i za duża. Za duża bo już tyle nie śpi i nie chce za długo leżeć a za mała no bo za mała
Ewa co do smp to za wiele nie pomogę bo się nie starałam ale wg przepisów powinnaś to złożyc tak samo jak o normalny macierzyński do 26 tyg ciaży. To fakt że zaczniesz dostawać pieniądze dopiero jak przestaniesz pracować ale papiery składa się wcześniej. A odnośnie szefowej to ona nie ma prawa dyktować ci do kiedy możesz pracować bo ty możesz odejść z pracy na tydzien przed porodem o ile czujesz sie na silach. Tak u mnie w pracy dziewczyny na wyzszych stanowiskach robily.
Gasiorek ja też nie bardzo mam czas na czytanie ale staram się kilka stron wieczorami jak leżę z Mają i ja usypiam.
Emilia ja też tak myślałam ale jakiś czas temu słyszałam że będzie kolejna część no i znalazłam, podobno jest to to samo tylko opowiadane z perspektywy Edwarda
Pozniej podeślę Ci linki

No więc jeszcze raz wyczytałam wszystko na temat Maternity i muszę złożyć papiery po 26 tygodniu ciąży jak najszybciej się da. No i już czuję co przejdę z moją z szefową zanim jej wytłumaczę że potrzebuje tego papieru teraz a nie później i że ja nie będę dostawała SMP ponieważ za krótko u niej pracowałam i nie spełniłam warunku ciągłości zatrudnienia. Jutro jadę do job center po papiery na to i zapytam czy może mogę to dosłać albo czego potrzebuje np czy czegoś jeszcze. Zwarjuje zanim to wszystko zgromadzę.

No a co do mojego odejśca to ona nie chce mnie dłużej bo nie będę mogła zostac sama w pracy tylko zawsze ktoś będzie musiał ze mną być a tak to mnie samą zostawiała na godz lub dwie jak sie jej juz nie chciało siedziec albo jak tipsy trzeba było zrobić u kosmetyczki.
Sądzę że i tak zostanę jeszcze na pierwszy tydzień kwietnia bo są święta i nikt nie będzie chciał pracować a szczególnie ona

Witam dziewczynki:-)
Ewa ja mysle ze powinnas juz niedlugo wyslac papiery ja wysylalam chyba na poczatku marca i od dnia kiedy przejdziesz na MA to zaczna ci placic nawet jak decyzja przyjdzie jak juz nie bedziesz pracowac to wszystko ci wyrownaja,tak bylo u mnie,obys szybko wszystko zalatwila:-)

No ale potzebuje tego papieru SMP od pracodawcy a ona mi powiedziala ze mi da jak przejde na maternity normalnie masakra wiedziałam że tak będzie że się nie obejdzie bez problemów no bo to przecież tylko moja szefowa:wściekła/y:

moze jak pogadasz z nia to ci da,miejmy nadzieje jak nie to tak jak piszesz idz do job center i tam powiedza ci co robic.
A tak wogole to u nas noc tragiczna prawie nic nie spalam maly obudzil sie o 2 mial zatwardzenie i caly czas poplakiwal wiec o 4 wywolalam mu kupke ale i tak nie spal juz spokojnie dopiero ok 6 zasnal,mam nadzieje ze w nocy bedzie lepiej choc dzisiaj tez troche jest marudny ale na razie spi.

witam sie po weekendzie :)
moj tom ma tydzien urlopu wiec moge troche wkoncu odpoczac :)

co do zabkowania to ja uzywalam czopkow z pl - nazywaja sie Viburcol N 1.1g i ja sie przyznam ze nie wiem co to jest zabkowanie ;)

Ewa widze ze masz podobnie jak ja.... ja powiem szczerze ze mam dosc uzerania sie z moim pracodawca o SMP:wściekła/y: ja jestem juz w 34 tygodniu a jeszcze nie zlozylam papierow bo WCIAZ czekam az przysla mi ten papier:wściekła/y::wściekła/y: co dzwonie do menagerki to mi mowi ze oni jeszcze nic nie dostaki z glasgow i mam czekac:wściekła/y::wściekła/y: ILE do cholerci... najpierw przez ponad miesiac jej tlumacyzlam co to jest i ze to POTRZEBUJE a teraz CZEKAM:wściekła/y::wściekła/y: rece mi opadaja jak nie urok to... NOOOO:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no a ja ogolnie to jestem okropnie ociezala jak wieloryb na mieliznie ;):):):):) cos czuje ze zobaczymy sie szybciej z malym niz to jest w planach :) jakos mnie tak nosi ostatnimi czasy :):):) no zobaczymy co to bedzie :):):)

a teraz moj tom pojechal po farbe i po panele do pokoju malego co by juz w tym tygodniu to wszytsko skonczyc bo przeciez czas ucieka ;):):) juz sie nie moge doczekac :)

pozdrawiam serdecznie :):):)

Hejka,
moze poprostu ich postraszcie?Zapytajcie gdzie mozecie zlozyc skarge, o numer do Head Office albo cos takiego.U mnie podzialalo.
My bylismy dzis w Ikei, kupilismy komode dla malej.Teraz moge juz ukladac:)

reklama
Witam pod wieczor.
Ewa wspolczuje sytuacji z ta babka, moze sie jeszcze z nia dogadasz.
gasiorek no trudno to nastepnym razem sie spodkamy.

A u nas nowina!!!!
Barnimek zrobil swoje pierwsze samodzielne kroki:-D:-D:-D:-D sam przeszedl okolo 60-70 cm:-D:-D:-D:rofl2:

Do góry