reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

hej zqo - no wlaśnie wszyscy się śmiali, że zazdrosna bylam i dlatego zaszlam w ciążę.

naprawdę nie jedziecie do polski, ja to teraz często wyjeżdzalam. bardzo tęsknię i jak przychodzil mi moment że czulam, że muszę to jechalam. no ale ty masz tu dzieciaczki i meżulka. ja sama bylam. a mąż szkot to nie to samo, jest po prostu inaczej. ale on rozumie, że ja tęsknię.

my dziś zlozylismy lozeczko. dostalismy od znajomych uzywane. chcialam je odnowić, ale oczywiście się dowiedzialam, że nie ma sensu, bo róznicy nie będzie. klotnia byla, ale odpuścilam, bo sniadanko mialam juz drugi dzien od rana podane i w ogole byl milutki i widzialam, że się stara. więc lózeczko stoi, poprzestawialismy meble i pokój dla mojej mamy już gotowy. tylko posciele lożko i już.

reklama
jade no wies my dopiero 3 mies tu jestesmy takze jeszcze nie zdazylismy na dobre zatesknic:-)
ja to uparta jestem i pewnie i tak bym na swoim postawila:tak::tak:
jeszcze troche i dzidzia juz bedzie juz lada chwia moze byc to bedziesz miec co robic:-D:-D:-D

no jak dopiero 3 mies to rzeczywiście, na początku jest najgorzej, bo trzeba się zorganizować ze wszystkim, oswoić z nowym miejscem.
dziś zabieram się za sprzatanie szafek w kuchni.

już bym chciala maleństwo mieć przy sobie. kurcze jak pomyśle, ze moge jeszcze miesiac w tejciązy chodzić, to mnie zalamuje. ale jestem dobrej myśli, że jednak nie i że urodzę w 39 tyg.:-)

ciekawe co isunia i justyna porabiają?

no roznie bywa z tym chodzeniem bo ja z najstarsza corka mialam 42 tyg ukonczone:-):-):-) z jednej strony fakt chce sie miec dzidzie juz przy sobie ale z drugiej im dluzej w brzuszku tym lepiej dla dzidziusia:tak::tak::tak:
A jak pogoda u Was?bo u mnie sie spsula:-(
a dziewczyny pewnie weekendowo wypoczywaly:-):-):-)

isunia moja corka najstarsza tez z tego samego zalorzenia wyszla ze najlepiej u mam:tak:srednie dziecie juz nie pytano o zdanie tylko wyciagneli i juz;-)a synus dla odmianny az zanadto sie spieszyl od 24 tyg chcial juz wychodzic a w 34 tyg stwierdzil ze juz dluzej czekac nie moze:-D:-Dmoj tulis:-)

co do pogody to dopiero sie ucze:-D:-D:-D

no to rzeczywiscie najpierw sie spieszyla a potem zasiedziala;-)
a tak w ogole to jak samopoczucie?bo nic nie piszesz jak bys w ciazy nie byla:-D:-D:-D

reklama
najwazniejsze ze czujesz sie dobrze:-):-):-)
ja juz tu opieki nad ciezarna sie nie boje:-Dbo niestey w ciazy juz nie bede ale skoro mowisz ze chyba i tak lepiej to super:-):-):-)
My jutro idziemy w sumie na pierwsza wizyte tu z dziecmi takze zobacze jakie bede miec wrazenia:tak:
hehe a co do tycia to ja z mlodym 25 kg przytylam a i tak nie byl donoszony bo z dziewczynami to luzik byl 10 i 8 kg:-)

Do góry