reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam sie po weekendzie :)

wylenilam sie za wszystkie czasy i mozna zaczac kolejny tydzien na spokojnie :)

co do wozkow to ja nie pomoge za bardzo bo ja nigdy nie kupywalam spacerowki dla Kacpra mam wozek Jane teraz sie go pozbywam i chce kupic cos nowego dla Franka....

Kochane co do zmierzchu ja juz jestem po 4 czesciach i jedyne co wam powiem to nie raz sie poplakalam, nie raz wytrzeszczylam oczy i ostatnia czesc naprawde was zaskoczy ;) mnie sie bardzo podobalo ;)

teraz czekam az mi w PL kupia Intruza i chcialabym tez go przeczytac ;)

reklama
isabelll co do owockow to ja Kacprowi pierwsze przetarte jabluszko dalam pod koniec 3 poczatek 4 miesiaca... od tego czasu pokochal ten smak i potem juz byly przecierki sloiczkowe :)

rety a Kacper ma teraz 39 stopni goraczki taki oslabiony ida mu tylniaki slini sie okropnie - dalam mu czopka mam nadzieje ze za chwile ta goraczka troche spadnie.... tak mi go zal siedzi wtulony we mnie wogole jakby dziecka w domu nie bylo ;( bidulek moj ;(

Emilcia kiedy tylko zechcesz dzisiaj jestem w domu tylko mam zadania do wykonania posprzątnie mieszkanka właśnie nastawiłam pranie i jak tylko masz ochotę to zapraszam do mnie adres znasz i kto tylko chce też może przyjść.
Właśnie oglądam TVN style i powiedzieli że na początek trzeba mieć co najmniej 5 kompletów (za komplet uważa sie body plus śpioszki bądź kaftanik plus śpioszki):-)
Życie i tak zweryfikuje ile tego nam będzie trzeba:-)

Dzien dobry,Ja JUZ po sniadanku:)
Pogoda "piekna", dobrze ze nie musze nigdzie wychodzic, moze pozniej sie przejasni.
Wczoraj sie dowiedzialam ze moj kuzyn zostal tata (Mama Irenka zapomniala mi powiedziec ze spodziewa sie dzidzki, wiec bylam w szoku).Mamy naprawde niezly wysyp w rodzinie-
-lipiec -chlopiec, rodzice ok 22 lat
-sierpien- chlopiec , rodzice ok 30-32
-wrzesien-chlopiec, rodzice 22
-luty-chlopiec, rodzice 22
no i teraz ja i moja 18 letnia kuzynka czekamy.SZOK.A to tylko z mojej strony rodziny.
U was tez sie tak dzieje?

Rudzia jak Kacper?No i jak ty sie czujesz?Przechodzi?
aa dzwonilam do przechodni, bo polozna powiedziala ze mam bialko w moczu, wyslali to do laboratorium i podobno wszystko jest w porzadku.hmm... nastepna wizyta 1 marca...

Rudzia jak Kacper?No i jak ty sie czujesz?Przechodzi?
aa dzwonilam do przechodni, bo polozna powiedziala ze mam bialko w moczu, wyslali to do laboratorium i podobno wszystko jest w porzadku.hmm... nastepna wizyta 1 marca...

hey Emilka :) no ja z kregoslupem lepiej ale maly tak rozrabia w brzuchu ze teraz wzial sie za zebra ;) malo spie w nocy bo bol czasami jest naprawde ostry... ale jakos daje rade ;) teraz w weekend sie rozleniwilam wiec naladowalam akumulatory na caly tydzien ;)

a Kapiego teraz polozylam bo juz nie dawal rady narazie dam mu spokoj i nawet nie wchodze do pokoju zobaczymy jak sie obudzi co bedzie to nasza pierwsza goraczka przy zebach wiec sie martwie... pierwszy raz widze go w takim stanie ze nie ma nawet sily siedziec :(

dobrze ze wyniki wporzadku... ja 5go ide na to diabelskie USG zobaczymy c mi powiedza i jaki zapadnie wyrok ;)

Rudzia współczuje, dobrze że ty już czujesz się lepiej. Cóż takie uroki macierzyństwa.
Ewa 5 kompletów? To chyba jak będziesz codziennie prała. Owszem w pierwsze dni może mało tego idzie chociaż to też zależy czy wszystko zostaje w pieluszcze czy nie. Ja Maje czasami 5 razy dziennie przebierałam, teraz jest już ok ale i tak jestem zdania że lepiej mieć więcej żeby się nie martwić praniem i prasowaniem

Ja właśnie szykuje obiad i zaraz zabieram się za sprzątanie, pranie już nastawione. Kubę zawiozłam do koleżanki i zabiera dzieciaki dzisiaj do kina więc narazie mam dziecko z głowy. Wogle mój Kuba ostatnio ma okres buntu, wszystko jest zle, wszystko na nie a pyskuje do mnie niesamowicie, miny trzaska, obraża się. Masakra. Mam nadzieję że szybko minie.

reklama
Aaa zapomniałam, wczoraj dałam niuni słoiczek z jabłkiem i gruszką ale strasznie się krzywiła, za to dzisiaj rano z apetytem zjadła kaszkę, aż busie szeroko otwierała:-):-):-)

Do góry