reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Deveinred ja jus slyszalam ze pokarm tak latwo nie ginie,pamietam jak ja skonczylam karmic i po 3 dniach nie mialam juz pokarmu ale mi mowili ze i tak dlugo moze cos jeszcze zostac:tak:

reklama
gasiorek ale i tak dziwne!!??

brown kate - musisz wejsc na zynga games i tam bedzie farmville, albo daj cynka na twojego facebooka i juz Ci zaproszenie podeslemy. A milo ze do nas wrocilas:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj tylko tak z doskoku, podczytuje was i ciągle nie mam czasu żeby popisać, moje dziecie od 14 do teraz dawało popalić, ale już wykąpana i nakarmiona zasnęła, oby na dłużej niż 15 minut.
Kravat pamiętam sage, przeczytałam całą chyba 3 razy i przyznam że chętnie jeszcze raz bym do niej wróciła
Emilia co do gruszki to ja mam porównanie, przy Kubie miałam gruszkę i owszem sprawdzała się teraz mam coś ala frida, tylko kupiona w boots i jestem bardziej zadowolona. Może rzeczywiście jest tak jak gasiorek pisze że przeziębienie wtedy można szybciej od dzieciaczka załapać, nie wiem.
Gasiorek ja chetnie bym wpadła ale mam auto w naprawie więc jak można to spróbuję się wprosić na następną kawkę. Co do tych krzesełek to ja jednak zdecydowałam się na chicco tylko jeszcze przeglądam internet w poszukiwaniu używanego albo w miarę taniego.
Ewa chętnie przeczytam i może mi się spodoba, filmy mam i oglądałam wszystkie oprócz ostatniego, jakoś ciągle nie mam czasu żeby usiąść i obiejrzeć.
Brown.kate ja też nie cierpię zimy, ja jakoś nie umiem się zebrać za czytanie książek po angielsku, mój język chyba nie jest na tyle dobry i wolę posiedzieć z książką dla relaksu a nie męczyć się.
Almani daj znać jak Ci poszła rozmowa o pracę.
Dziewczyny jak uważacie co będzie lepsze żłobek czy child minder? Jak będę musiała wrócić do pracy to Maja będzie miała 10 mies, jak dobrze pójdzie to wrócę na nocki i wtedy bym potzrebowała na 2 dni a jak nie to na 3 dni.
Byłam dzisiaj u gp na sprawdzenie po cesarce i niby wszystko ok. ale też niczego innego się nie spodziewałam. Dała mi tabletki micronor, czy któraś z was coś na ich temat słyszała? Ja pierwszy raz spotkałam się z tą nazwą.

Witam:)
Pierwsza lekcja szkoly rodzenia zaliczona.Hmm niestety bez szalu.Ale damy im szanse:)
Bylam u poloznej.Znow sciagnela mi hektolitry krwi:( i dostalam zastrzyk (mam Rh-).W koncu zdecydowalismy sie nie deponowac krwi pepowinowej, ale chcielismy oddac ja do banku ogolnodostepnego i okazuje sie ze nie ma takiej opcji bo nie maja podpisanych kontraktow!!!A chcialyby czlowiek pomoc...
Co do ksiazek dla nas to ja narazie przerabiam po ang kryminaly( glownie Lee Child i Ian Rankin)-najlatwiej sie czyta.Niestety moja ulubiona fantastyka odpada-moj ang jest za slaby.
Ohh pamietam Sage o Ludziach Lodu,chetnie przeczytalabym jeszcze raz!!
Gasiorek bedziesz w srode na kawce?to podrzuce ci ksiazki-Perfumy i kod leonarda.
Ciekawe jak radzi sobie w Polsce Azorek?

Hej :-)
Rozmowa ok- jutro mam jeszcze jedną ( w innym miejscu) i zobaczymy co będzie. Szczerze liczę na to, że to jutrzejsze wypali ze względu na moje plany organizacyjne:
Jarek pracuje sobie w domu i dogląda Ali. Ale wołałabym przy nich być w razie czego - więc chce dostać pracę w piekarni : 4 noce w tygodniu po 12 godzin za bardzo fajną stawkę:tak:
Wiadomo, że wolałabym mieć fajniejszą pracę ( była robota w banku jako jakaś tam pomocnica - drukowanie, kserowanie, roznoszenie dokumentów, ewentualne szkolenia by piąć sie w tamtejszej hierarchii pracowniczej ) ale z kolei godziny, dojazd, czas tych szkoleń i tak dalej nie bardzo mi pasowały- będę musiała się z tym wstrzymać do czasu gdy Alunia pójdzie do przedszkola czy coś.

Co do Harrego Pottera- uwielbiałam go- przeczytałam wszystkie części po kilka razy- ale teraz jakoś wyrosłam i nie mogłabym znowu całej serii przeczytać. Aczkolwiek jak film sie nowy pojawia to obowiązkowo oglądam:tak:

Nie wiem czy polubisz, ja narazie wchlonelam w pare godzin i zamierzam sie do dalszych lektur Lucy Cavendish.
Samanthe mam zaliczona, teraz poloje na Invisible woman, opowiesci sa w formie pamietnikow, czyli wszystko w atmosferze ŁLiP latwej lekkiej i przyjemnej :-) czyli wtedy kiedy mamy deficyt czasu - idealna :) no cos a la Brigdet Jones, tyle ze fullem zyciowym :tak:
9780141027296H.jpg

Almani w takim razie trzymam kciuki. Ja obecnie poszukuję pracy dla męża bo on jakoś nie ma natchnienia na siedzenie na necie i przeglądanie ofert. Niby praca jest ale niestety on musi pracowac za wyzsza stawke zeby utrzymac rodzine i tak sama dla siebie tez przegladam. A właśnie czy orientujecie sie jak to jest. Niby w kontrakcie mam ze po macierzynskim musze wrocic do pracy na minimum 3 miesiace bo inaczej maga zarzadac zebym im oddala czesc kasy za macierzynski. Slyszalam ze to nieprawda i nie trzeba wracac ale czy wiecie jak to naprawde jest. Bo ja tak sie zastanawiam nad zmiana pracy i poszukaniem czegos blizej domu. Co prawda nie wiem czy udaloby mi sie znalezc cos za taka sama stawke bo mam tam wg mnie naprawde dobre pieniadze i jak do tej pory bardzo szli mi na reke ale jak by nie patrzec to w dwie strony robie ponad 30 mil

No w sumie mnie też bardzo ten temat interesuje czy ktoś wie czy po macierzyńskim musimy wrócić do tej samej pracy??

I mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was bierze jakieś benefity na dom i opłacanie taxu bo mi się niby należy bo mało zarabiam ale nie wiem jak się za to zabrać:no:

reklama
Kawka ja proponuje u mnie ok 11 30 bo podjade jeszcze rano po papiery do job center a później jestem do Waszej dyspozycji no i musze czekać na tą paczkę bo nie chce później gdzieś za nią jeździć:no:

Do góry