reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Witam wszystkie kobitki :-)
Ja w Edinburghu mieszkam na Telford Road droga ktora prowadzi na lotnisko niedaleko jest cntrum handlowe wiec ja mieszkam troche dalej od centrum.
Widzialam ze pisalyscie o Farmville ja wlasnie ostatnio zaczelam grac jestem nowa w tym i wogole nie mam znajomych wiec zapraszam karolina.stolarz@wp.pl.
Dzisiaj w Edinburghu tak wiosennie snieg znika pomalu dobrze bo juz mnialam dosys tych mrozow.

Witam :-)
W Glasgow wszystko się topi- niby fajnie bo cieplej ale teraz za oknem jest szaro buro zamiast tak ładnie bialutko:-p
Emilia ja mam gruszkę - aspiratorek miałam ale Alunia ten cały kabelek wyciągała z noska:-p Kupiłam zwykłą gruszkę i czyścimy nosek ekspresowo. Ala na początku się buntowała, ale zauważyła, że po operacjach związanych z gruszką lepiej się jej oddycha i teraz nawet cieszy się na jej widok:-)

Co do książeczek dla dzieci to lubię Martynkę, Pippi i dzieci z Bullerbyn ,Tajemniczy ogród no i uwielbiam całą serię o Mary Poppins :)

Dziś mam rozmowę o pracę więc trzymajcie za mnie kciuki:sorry2:

Ostatnia edycja:
isabell, niestety HP nie mam, ale tez zawsze chcialam przeczytac,
no ja za to jestem stara fanka tolkiena, w 2 klasie pierwszy raz przeczytalam hobbita i tak mnie wciagnelo do dzisiaj.
Zebralamspoa kolekcje tolkienowskich prac nawet silmarilion pamietam mialam w jezyku angielskim, ale niestety do mojej biblioteczki dopadlo sie mlodsze pokolenie ;) i nie zdazylam przywiesc ksiazek na wyspy :-) Dobrze ze przynajmniej beda przez kogos czytane ;-)
Pamietam mialam taka zajawke, ze uczylam sie nawet kalevali na pamiec :-D gdzie tamat zacietosc :sorry2:

Emilia - ja zawsze uzywalam gruszki, takze nie mam porownania, tylko ten dzwiek ssania jest okropny ;-):-)

Hej a pamietacie Sage o ludzich lodu? To tez byl moj przeboj w podstawowce, jeszcze wtedy niektore opowiadania byly takie, no wiecie odkrywcze dla malej nastolatki :-p

Hej dziewczynki:-)
Witam nowa mamuske:-)
Emila ja uzyawam gruszki i jestem zadowolona a od czasu do czsu tez sol morska,moja bratowa ma fride i nie do konca jest zadowolona,szczegolnie jak mala jest przeziebiona ona tez lapie cos bo ponoc tak jest,przez rurke bakterie ida do ciebie.
Kravat zdrowka dla dzieci i oby kociak sie znalazl:-)
Almani trzymamy kciuki,oby dobrze poszlo:-)
Deveinred to pewnie ci bedzie smutno,rowniez zapraszam ja caly czas w domku i ocvzywiscie inne dziewczynki rowniez
Co do srody to mi tez pasuje,tylko dajcie znac gdzie :-)
Ja jakos nie moglam sie przekonac do Harrego przeczytalam moze 10 stron i to by bylo na tyle,ale moze zamowie cos z tych ksiegarni.
Isabell fajne to krzeselko,ja to sie juz zdecedowac nie moge tyle tego:no:
U nas wekeend na spokojnie wczoraj bylismy w Fort i kupilam takie fajne duze kwiaty,wyprzedaz byla z 7f na 50p myslalam ze wszystkie wezme ale maz mnie powstrzymywal:-D:-D:-D

Karola 1212 witam serdecznie kolejna mamusia z doswiadczeniem:-)

Co do Harrego to mam w domu w Polsce u rodziców całą serie więc jak będą podawali mi paczkę to mogę poprosić o 1 część to zobaczysz czy Ci się spodoba:-)
Jak dla mnie pierwsze części są bardziej dla dzieci, a później wątki się rozkręcają.

Tak samo jak Ewka - ja uwielbiam HP. Czytalam kazda czesc tak po 6 razy, i filmy mam wszystkie. Czesc ksiazek mam tu a ze dwie w pl. Dokladnie nie wiem bo jedna mi sie napewna zagubila w akcji........ no a propo tego Asiu napewno jej nie masz? kurcze szukalam i nie mam ani czesci 3 po angielsku ani po polsku a dawalam ci dwie, wes jeszcze sprawc- ok:-)
Ksiazki ktore jeszcze czytalam i byly fajne to - Coelo i Narnia a teraz jestem na etapie Serii Niefortunnych zdarzen.

A tak z nowosci to juz nie karmie od 4 mies a tak z ciekawosci sprawdzilam czy mam cos w srodeczku, i tu zaskok ,!!! nadal mam minimalnie mleczka jak scisne-troche dlugo!!

karola pisz czesciej.
To moze tez wpadniesz na spodkanie. Masz dalej ale moze Ci sie uda!

reklama
Czesc dziewczyny:-). Mam nadzieje, ze nie zezloscicie sie jak znow sie wtrace:-D.
U mnie tez roztopy:-)... Sie ciesze, bo nareszcie udalo sie nam wyjsc dzis na spacerek, bo chodniki czarne, bez sniegu!!! Oj, ja nie cierpie zimy.... Jeszcze jak by mozna jechac gdzies w Alpy, na narty na max. 2 tyg to taka zima bylaby OK, ale tak to kicha dla mnie:baffled:......

Co do Harrego Pottera to u mnie sajgon... Moja starsza cora go uwielbia i na okraglo slysze o Harrym.... Ja przeczytalam tylko 1 czesc i mialam dosc :sorry2:, ale Martyna czyta juz 3 ( po angielsku). Ja sama tez wole czytac po ang, ale wolalabym zeby Martyna czytala tez po polsku, a to jej to bardzo slabo idzie.... Moja mala Patrycja tez uwielbia te ksiazki o Martynce :-D:-D:-D.Pewnie mysli ze to o jej starszej siostrze.
Moze macie jakis pomysly na ksiazki po ang dla nas:confused:. Ja wlasnie wymeczylam 1984 Orwella.... Teraz biore sie ze luk tryjumfalny Remarque, ale szczerze, to tez nie spodziewam sie rewalacji.... Wiec naprawde, nie wiem za co mozna by sie zabrac:sorry2::sorry2::sorry2:....

Ja tez uzywam cos w rodzju Fridy, tylko ze kupilam to w Bootsie. Jak dla mnie
o niebo lepszy sprzet od gruszki:tak:.....

Ciekawie brzmi ta gra Farmville. Ja kilka dni, albo tyg. temu zarejestrowalam sie na facebooku, ale mam tylko 1 znajoma:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i nie mam pojecia gdzie szukac tej gry, mozecie mi w tym pomoc?

Ale Wam zazdroszcze, ze macie siebie tak blisko i mozecie tak sobie "kawkowac".
Buzaki i spadam robic obiadek, bo moj A wraca przed 5 i pewnie glodny:tak::tak::tak:.

Do góry