reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam i ja w ten piękny słoneczny poranek :) Zapowiada sie dzisiaj dłuższy spacer...chce wykorzystac takie piękne słońce. No ale póki co Julka usnela więc chyba zabiore sie za jakies chociaz małe porządki. Kravat ja sie w takim razie pisze na ten kurs...no ale szczgóły obgadamy jak juz sie spotkamy :) z resztą mam Twój nr domowy więc zawsze najpierw moge zadzwonić... i widze że cos choróbstwa sie was czepiaja. Ty chora i mąz też z przewiana szyją. No niespecjalnie to brzmi wszystko... kurujcie sie dzielnie. A ja miałam dzisiaj sen że sie strasznie kłóciłam ze swoim ojcem...chyba juz powoli zaczynam sie stresować tymi ponad 3 tygodniami mieszkania z rodzicami w Polsce he he he

reklama
heheh Makta ty bedziesz 3 tyg a ja prawie 3 misiace:szok::szok:i co ja mam powiedziec??!!rodzice tesciowie i wszystkie babki i cioytki ehhhhjak ja zniose wszystkie dobre rady tych co to po piecioro dzieci wychowaly i wiedza najlepiej:szok:
na sama mys sie juz we mnie gotuje hahaha:tak:
u nas humorki amelkowy powalaja na kolana.o 5.33 pobudka-malej sie zabaw zachialo ale zasnela i o 8 sniadanko i spi do teraz:szok::eek:cos sie jej poprzestawialo i oby nie na dlugo hehe przyzwyczailam sie ze spi cala noc az do 9 rano:zawstydzona/y:a teraz znikam bo juz slysze ze sie wierci:-)

dziewczyny bardzo was prosze o przeczytanie apelu ktory zamiescila moderatorka.historia jest prawdziwa i dziewczyna potrzebuje pomocy:tak:

Witam my juz jeden spacerk zaliczylismy,pozniej drugi:-)
Ja dzisiaj musze posprzatac i zakupy zrobic,jutro przyjezadza do nas mojej bliskiej kuzynki maz,jest akurat tu sluzbowo i nas odwiedzi wiec weekend tez juz zajety mamy
Azorek to ladnie na 3 miesiace ,wypoczniesz chociaz a i prawda kazdy ma cos do powiedzenia w sprawie wychowywania itd:no:
Azorek czytalam,szkoda mi tak tej dziewczyny i dziecka,sprobuje cos znalezc

Dzień dobry:-) ja właśnie wróciłam z długiego spacerku:tak: pięknie jest na dworze:) jedyny problem miałam jak z jakiejś górki schodziłam bo całe chodniki oblodzone i jechałam na nogach za wózkiem:laugh2:

Azorek nie chcę cię martwić ale jak Alunia była w wieku Amelki to się przestawiła na wstawanie o 5:30- 6 rano, już nie mówiąc o tym, ze się jakieś nocne pobudki zaczęły...a wcześniej spała całą noc do 8... :-:)sorry:

Witam w ten słoneczny dzień. Myśmy wszyscy dzisiaj zaspali i Kuba poszedł do szkoły o godz spózniony, ale jakoś nie zmartwił się z tego powodu. Teraz niecierpliwie czeka na mikołaja, a myślałam że w tym roku odpuścimy sobie mikołaja ale nie mogę zrobić dziecku przykrości.
Ja dzisiaj miałam miłą niespodziankę bo dostałam tego konika morskiego dla Majeczki od ludzi którym mój J remontuje łazienkę więc mam już dla niej prezent pod choinkę.
Już nastawiłam pranie i gary, obiad przygotowany teraz czekam aż Maja się obudzi, zje i idziemy na spacer. Trzeba korzystać ze słoneczka.
Mój J ma urlop żeby mi pomóc przy dwójce dzieci a jak narazie wraca do domu wieczorami. Jakiś czas temu poszedł na układ z agencją mieszkaniową i od czasu do czasu dostaje od nich zlecenia, że cos tam trzeba naprawić albo odmalować no i teraz jak się dowiedzieli że stracił pracę to szukają mu jak najwięcej roboty i wygląda na to że do samego wyjazdu do Polski będzie zawalony robotą:-):-):-)
Nie to żebym się cieszyła że jest zawalony robota i nie ma go w domu ale przynajmniej dorobi przed świętami i wyjazdem do Polski a jak wiadomo w Polsce zawsze dużo kasy się traci.
Azorek 3 miesiące w Polsce, ja bym chyba nie wytrzymała, zawsze po tyg mam dość i jedyne czego mi szkoda to spotkań ze znajomymi których wielu nam tam nie zostało. my jedziemy na 2 tyg i pewnie pod koniec nie będę już myśleć o niczym innym jak o powrocie do domu

A mnie dzis opetalo.Ciacho sie piecze w piekarniku, obiad na jutro!!! gotowy, zurawinki do herbaty przygotowane!To wszystko po to zebym nie miala wyrzutow ze dzis nie sprzatam:DJakos mnie odrzuca na sama mysl o myciu podlogi:)
Gasiorek jesli cos znajdziesz daj znac, ja najprawdopodobniej bede jechala w pon do Azorek zeby podrzucic jakas paczuszke, wiec jak cos moge zabrac tez cos od ciebie.
My bylismy w Polsce na trzy miesiace przed slubem.Fajnie bylo, ale z drugiej strony mielismy tyle do zalatwiania, troche pozwiedzalismy wiec czas nam zleial bardzo szybko.
Isabell super ze tak sie uklada.

Hejka.:-)
No tak jakos dopiero teraz sie odzywam. Bylam rowniez na spacerku i malych zakupach bo jest slicznie:laugh2:.
Kupilam kartki swiateczne i teraz trzeba bedzie je wypisac:cool2:.

Wczoraj Barnim nie chcial mleka na noc wypil tylko 60 ml i obawiamy sie z G ze to dlatego ze ja zawsze mu daje o tej poze a teraz dostal od taty i cos mu nie gralo:unsure:. Obudzil sie o 00:40 jak nigdy do tad al edalam smoczusia i kima do 6 wiec ok. Obawiam sie teraz jak pojde do pracy to moj G wogole nie bedzie go slyszal bo on go prawia zadko slyszy :hmm:bo ma taki twardy sen. Zreszta zni razu nie opiekowal sie nim z rana wiec bedzie jutro pierwszy raz i katastrofa:sorry::huh:

Ide sie teraz przespac bo przedemna dluga noc!
Trzymajcie sie moje kochane, zycze milego i slonecznego weekendu.

reklama
O boze...nie powinnam była na to patrzeć. teraz aż mnie brzuch boli i płakać się chce. brrr...dobrze, że był tam monitoring i te babole poniosą mam nadzieję odpowiednią karę. z drugiej strony skoro ten monitoring tam był to czemu to wyszło dopiero teraz, a nie zaraz po zatrudnieniu tych bab. ktoś ewidentnie zaniedbał jakieś swoje obowiązki, kontrolę czy cokolwiek:no:

Do góry