reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dzień dobry:tak: Dziś nasz wielki sukces- Ala ani razu nie budziła mnie w nocy na smoka, tulanie, piciu i inne takie:-)
Tak po za tym to dziś musze iść na pocztę i do health center. A najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku...jakoś kiepsko się czuję...nic mi się nie chce:-p

Co do wyprawki jeszcze-zauważyłam, że bardziej opłaca się tu kupować komplet mebelków (szafa, komoda, łóżeczko) niż tylko łóżeczko. Co do komody to ja mam z Ikei ale jest mega przydatna. Tylko, że ja mam taką zwykłą a nie do przewijania- w chwili obecjen mam taki zwykły przewijak i kładę go na naszym łóżku-Ala jest na tak intensywnym etapie turlania, że położenie jej na komodzie byłoby baaardzo ryzykowne nawet przy trzymaniu jej (wyrywa się:sorry:) .

Co do zdjęć w czasie ciąży-mam ich od groma i jeszcze trochę ( tata Aluni to zapalony fotograf, jego znajomi zapaleni fotografowie i ja zresztą też). Takie ze studia mam ale to jeszcze brzucha widać nie było ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Alunia - jaka pieknosc, boszze cudna :cool2::tak: mala kropeczka

Z tymi ciuszkami, tez sie zgadzam, kupujcie najtansze, bo w wiekszoscie zalozycie raz gora dwa ;-) Rozalce kupowalam drogie i wiekszosc porozdawalam jeszcze z metkami,a dla Filutka to dostawalam od sasiadki cale torby, bo jej wnuczek byl 3 miesiace starszy ;-) takze wlasciwie wydawalam na body i jakies tam upatrzone ciuszki :) poza tym czesto sprzedawalam rzeczy po dzieciach na ebayu, cale bundle i za to kupowalam im zabawki :-)

No a mnie jednak dorwala infekcja i na 11 ide do lekarza, nie moge przelykac, uszy mnie bola i mam afte afcie, spuchniete dziasla i podniebienie - okropienstwo :-(
Niech mi juz przejdzie...

Ojoj Kravat współczuję ci. Mam nadzieję, ze lekarz potraktuje to serio, a nie, że odeśle cie do domu karząc brać panadol:dry: Mojej mamie ostatnio tak powiedział...:no:

Ale u mnie w mieszkaniu zrobilo sie zimno, brrr brrrr straszne z termometru pokojowego z HIPPa jest pomiedzy 18 a 15 stopni:szok: niedlugo bedzie to 15 a to za zimno!!!!
Grzejnik ma termostat ale z tego co widze caly czas chodzi bo pewnie nie moze dogrzac :eek:.

A ja musze niestety isc do pracy w piatek :no2:, tak mi sie nie chce ze lepiej nic nie mowic jak sie siedzi 9 mies w domku to ciezko sie ruszyc:sorry:
Jak to bedzie :unsure:!!!

Ojoj Deoveinred- A to pierwszy raz od urodzenia Barnimka jak idziesz do pracy? I z kim zostawiasz małego?
U mnie też jest zimno strasznie...ogrzewanie włączone ale zanim się nagrzeje....ich budownictwo jest tragiczne jak dla mnie...domy z dykty...i potem wytrzymuj w tym jak się chłodniej zrobi:|

no pierwszy raz:sorry::sorry::sorry::-:)-:)-(.
Bede pracowac na nocki z piatku na sobote z soboty na niedziele i z niedzieli na poniedzialek .Nocki sa od 20:00-08:00. W weekend jak ja bede odsypiala nocke to moj G bedzie sie nim opiekowal , gorzej bedzie w niedziele bo rano mam probe choru poten msza i tak o 13 do domku wiec bede skonana ale bede mogla isc spac.
Zalatwilam sobie (bo jeszcze mam miesiac zaleglego urlopu) zamiast go brac np w nowym roku to jedna nocke ta z niedzieli na poniedzialek bedzie traktowana jako dzien urlopowy. Dzieki temu do konca marca bede pracowac tylko 2 dni w tyg a wyplata bedzie za 3 dni- chociaz to dobre

Doveinred super to wymyśliłaś na prawde będzie wygodnie tak chodzić nie bój się przyzwyczaisz się do pracy, no ale to zawsze żal zostawiać maluszka nawet z tatą:-)
Emilia ode mnie masz zawsze zaproszenie tak jak wszytstkie dziewczynki czasem możecie mnie zastać w piżamie tak jak Doveinred ostatnio:szok:,ale ja się tym nie przejmuje i bardzo się cieszę z każdych odwiedzin, biedną jedynaczką jestem, której wiecznie brakuje towarzystwa :-).
Także jak nie macie co robić albo kawka się marzy to jak w dym tylko żebym w pracy nie była to zawsze i o każdej porze.
Wiecie co dziewczyny chyba Was posłucham z tą wyprawką bo ja zwlekam bo się boję że coś może pójść nie tak, ale macie racje później nie dam rady a tak to stopniowo stopniowo kupie, no i moi rodice też powiedzieli że wózek oni kupują w ogóle oni już zaczęli kompletować i w ogóle oszaleli że będą dziadkami mają tylko mnie:-)

Wiecie co dziewczyny chyba Was posłucham z tą wyprawką bo ja zwlekam bo się boję że coś może pójść nie tak, ale macie racje później nie dam rady a tak to stopniowo stopniowo kupie, no i moi rodice też powiedzieli że wózek oni kupują w ogóle oni już zaczęli kompletować i w ogóle oszaleli że będą dziadkami mają tylko mnie:-)

moi tez maja tylko mnie ale oprocz prezentu na chrzest to nic od nich maly nic nie dostal:-(

reklama
Do góry