reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Hej ale zescie sie rozpisaly,ja juz padam taki zabiegany dzien mialam,obiad,odkurzanie ,spacer,pranie kapiel malego ,karmienie itd dopier siadlam i prawie jeszcze nic nie jadlam:-(
Isabell wspolczuje mam nadzieje ze jakos to sie pouklada,co do ulewania to mojemu do niedawna sie ulewalo i podawalam mu gaviscon infant od drugiego miesiaca chyba tak lekarz zalecil ale moze u ciebie przejdzie niedlugo:-)ja tez mialam problemy z kupkami,podawalam troszke soku pomaranczowego :-)
Ja tez ciuszki kupilam tansze bo nawet niektorych piotrek nie zdazyl zalozyc,duzo dostalam od mojej bratowej i w prezencie od znajomych,Lozeczko kupilismy od szkotki ale prawie nie uzywane ,juz wam mowilam,wozek tez odkupilismy :-)
Deveinred to nie zazdroszcze czasami tez bym chciala moze wiecej pracowac ale szkoda mi zostawic malego,ale ty dasz rade sobie na pewno,trzymam kciuki:-)
Almani twoja corcia jest piekna,prawdziwa ksiezniczka:-)
Co do rodzicow to moja mama bardzo sie ucieszyla w jednym roku zostala podwojnie babcia,moj tata niestety nie doczekal:-(
Rodzice meza tez bardzo sie ucieszyli choc nie spodziewali sie z naszej strony od momentu jak maly sie pojawil to jest lepiej bo wczesniej to mielismy straszne problemy z nimi,z reszta dalej sa ale nie az takie:-)
ja strasznie lubie gotowac,tez uczylam sie jak tu przyjechlismy:-)
ewa moze uda mi sie wpasc do ciebie na kawke jesli oczywiscie moge i moze tez sie naucze czegos od deveinred :-)zobacze jak maly chyba juz nadrobilam wszystko uff:-D

Tak wpadam szybciutko. Maly dzis marudny byl w domku.

Isabell- nie zazdroszcze, kurcze przekichane i to tak akurat przed swietami. Bedzie musial szukac czegos innego trzymam kciuki.

minisia- to podobnie jak u mnie pewnie:sorry: . Dlatego kupilismy ziemie i bedziemy sie budowac choc jestem jedynaczka i caly duzy dom jest moj to tam z nimi nie mam zamiaru mieszkac.
Matka- bywa tak ze jak sie nie jest malrzenstwem to mysla ze to zlo. Zobaczycie jak bedzie jak pojedziecie do Pl czy sie cos pozmienialo w stosunkach miedzy wami.

Ewa ja wpadne.
gasiorek- ja bede tak pewnie ok 11:50

Witam z rana .
U nas w domku zimno ale nie az tak zle.
Cos mi sie wydaje ze maly chce raczkowac do jak siedzi sam chetniej przewruca sie na brzuszek i potem probuje podnosic dupke i podkurczac nigi.

gasiorek no mi 14:00 nie odpowiada bo wtedy maly chodzi spac, spoko najwyzej Ewa wypije dwie kawy:tak::happy:
azorek co tam u Ciebie? jak z ta zaplata? dawno Cie nie bylo.

wiec ja sie witam:-)u mnie spoko -nadal czekam na payslip zeby miec podstawy do awantury;-):-Dhehehe Amelka z zabkami sie robi co raz bardziej marudna-wczoraj to mni etak glowa rozbolala ze zasnelam zaraz po kapieli maleji:zawstydzona/y:
dzisiaj tez dzien jakis taki nijaki-pewnie przez pogode:-(
Dziewczynki właśnie oglądam rzeczy dla dzieci tj. maty, leżaczki, huśtawki itp.niektóre są przepiekne ale ceny zabijają :szok: i już wiem że pewnie będę szukała używanych jeszcze sprawdze jak tam ceny tutaj w Szkocji bo patrzyłam na polskie ale to kupa kasy na taką wyprawkę. Wy kupowałyście coś używanego czy po prostu zacząć już kompletować. Przy drugim dziecku na pewno jest już łatwiej ale przy pierwszym wszystko musze kupić i od nikogo nie dostanę bo nie mam rodzeństwa co by mi dało
kochana my kupilismy lozeczko w ikea za 28Ł, koszyk do spania na poczatek dla malej(jest na sprzedaz jakby ktos zainteresowany byl)-kosz masz na ok 3 mce wiec lozeczko pozniej dokupisz,zamiast lezaczka mamy takie o :Polly Magic highchair- baby sketching : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop na poczatku masz lezaczek z zabawka a pozniej jest krzeselko do karmienia:-)jak dla mnie rewelacja bo koszt ok 150Ł a starcza na ok 3-5 lat:-Dciuszki kupowalismy w mark&spencer-tanio i w kompletach np 5xbodziak 5xspiochy reczniczki w argosie(z kubusiem puchatkiem) tez komplet jakies 15Ł, kocykx1 i ze 2 spiworki do spania-w asda sa tanie:-) wiec nie wydalismy duzo-a wozek tez uzywany kupilismy i jak wroce w lutym to go sprzedamy i mala sie w lekka spacerowke wsadzi:tak::-):-)

reklama
Gasiorek jak tylko masz ochotę to ja czekam na Was do 18 bo wtedy ide do pracy a tak to mozecie przychodzic o ktorej chcecie ja bede szczesliwa
Doveinred Ty wiesz że możesz kiedy chcesz zresztą tak jak wszystkie z Was rano można się mnie przestraszyć ale już wstałam więc teren bezpieczny

Pogoda dzisiaj to jakaś porażka a ja wzięłam wolne żeby z bratem męża zwiedzać chyba nic z tego nie wyjdzie jak tak dalej pójdzie:no:

Do góry