reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

szczawiowa zupa:oo2::baffled:moze?:unsure::eek: to chyba na łace rosnie, jak sie bylo malemu to sie zjadalo te kwasne listki ale zeby zupa?

Moze i dobra:laugh2: ale u nas sie nie robi.

Ewa- to kiedy ma Ci pokazac jak robic devolaje czy zrazy?

reklama
A tak jeseli chodzi o jedzenie to polecam taki rekaw do pieczenia. Przykladowo wklada sie kurczaka do tego rekawa i piecze w piekarniku. Zero tluszczu bo sos sie sam wytwarza i jest przepyszne, kurczak tez taki soczysty i przypieczony.

Uwielbiammm szczawiową- taką z jajkiem jak robi moja babcia:tak: I jak robiła moja prababcia:)
Isabell ja miałam z Alunią ten sam problem z ulewaniem- ponieważ środka żadnego nie dostałam to kładłam ją po jedzeniu na boczku na teterce i jak się jej ulało to na te tetrę i tyle. Ale z tego co pamiętam to jak miała miesiąć, maksymalnie dwa to sie takie problemy skończyły:tak:
Och przypomniało mi się jak Alunia była taką malenką kruszynką...
DSCN0527.JPG

Ostatnia edycja:
Dziewczynki właśnie oglądam rzeczy dla dzieci tj. maty, leżaczki, huśtawki itp.niektóre są przepiekne ale ceny zabijają :szok: i już wiem że pewnie będę szukała używanych jeszcze sprawdze jak tam ceny tutaj w Szkocji bo patrzyłam na polskie ale to kupa kasy na taką wyprawkę. Wy kupowałyście coś używanego czy po prostu zacząć już kompletować. Przy drugim dziecku na pewno jest już łatwiej ale przy pierwszym wszystko musze kupić i od nikogo nie dostanę bo nie mam rodzeństwa co by mi dało

Nie chce zapeszyć Almani ale ona jest przepięka normalnie cudowna i zdjęcie jakie ostre super pamiątka na całe życie:-)
Doveinred czwartek mam już zeszyt i długopis :-)

almani- jaci slicniusi bobasek!!!!!!!!!
Ach szkoda ze tak szybko rosna:-:)sorry:

Ewa - no to dobrze, potem powiesz jak Ci wyszlo!

Ewa ubranka kupowałam nowe i zdecydowanie tutaj- wychodziły znacznie taniej. Kupowałam takie zwykłe, a nie jakieś markowe bo dzieci bardzo szybko z tego wyrastają, a jak zaczynają normalnie jeść to bardzo szybko niszczą:tak: Co do łóżeczka to kupiłam jeszcze w Polsce takie ładne z szufladą ale potem jak musiałam je posłać tutaj to wyszło mnie z kosztem przesyłki tyle ile dałabym tutaj za takie łóżeczko.
Co do leżaczka to można tu tanio dostać. Używanych miałam kilka rzeczy kupionych- choćby fotelik do karmienia. Wyprawkę kompletowałam po 3 miesiącu ciąży aż do urodzenia Ali- nie dałabym rady na raz wyłożyć sumy potrzebnej na zakup kompletnej wyprawki.
No i mi bardzo pomogli rodzice- mama kupiła bardzo dużo ubranek, jakieś kocyki, ręczniczki i śpiworki, a tata kupił nam wózek:tak:

Witam w ten piekny(?)poranek(?)
Powiem Wam szczawiowa dobra ale bez szalu.Nadal pozostaje wierna fanka sledzia w smietanie i zurku.
Ewa a mozna sie wprosic na ta lekcje gotowania?
My juz mamy wozek, wczoraj kumpel w pracy zapytal czy chcemy lezaczek dla dzidzki i jakies ciazowe ciuchy bo robia porzadki:)Romek ma kolege w pracy,ktory tez zaproponowal jakies rzeczy.Rozejrze sie i jak cos to dam ci znac.Ja mam dwie kuzynki, ktore urodzily kilka miesiecy temu ale zadnych propozycji od nich nie dostalam a samemu sie dopytywac jakos glupio!Ciuszki planujemy kupic w Primarku, niedlugo otworza na princess.
doveinred gdzie kupujesz wolowine na zrazy?Ja probowalam tu zrobic ale nie poszlo nam, a robilam z Mama Irenka wiec to na 100 % wina wolowiny:)

reklama
Witam z rana 02.12.09.
Malu dzis nie byl budzony o 23:00 na mleko bo ostatnio nie chcial pic i przespal standardowo tyle samo od 20:00 do 6 rano z jedna pobudka na smoczka o 4:30, wiec super.

Taj jak almani napisala , nie ma sensu kupowac drogich markowych ciuszkow. Co prawda sa sliczne ale po co i tak szybko wyrosnie a w domu przeciez dziecka nie bedzie sie ubieralo nie wiem jak a stroj na goscine czy inne wyjscie moze byc jeden czy dwa. My wlasnie mamy kilka rzeczy z praimarku od znajomych a reszta to prezenty od mojego G z praczy czy mojej. Tak czy tak sie tego nazbiera.

Ewa, Asia, Emila zobaczycie jak wy urodzicie to odwiedzimy sie nawzajem a u mnie jest taki zwyczaj ze jak sie idzie do dzidzi pierwszy raz to sie cos kupuje wiec policzcie sobie ubranka.
Na poczatek 1 komplecik do szpitala na newborn a reszta kawtanikow moze byc od 0-3, moga byc wieksze. rzeczy ktore sie sprawdzaja to najczesciej body z dlugim czy krotkim rekawkiem.
Kszeselka sa w IKEA nie droge a lezaczki w argosie i rozne sa ceny, no wiadomo jak sie chce miec wypasiony to trzeba troche zaplacic. Ja ten moj dostalam w prezencie gdybym kupowala to naperno tanszy i bardziej zwyczajny.

Emila- a co ty tez chcesz lekcji?:happy: a na zrazy kupuje w morisson albo w scotmid takie juz w plastrach . Niestety to mieso tutaj jest gorsze niz w Pl trzeba dluzej moczyc i najlepiej lekko podsmarzyc i zmienic olej i patelnie bo jest taki dziwny smak czasami.

Do góry