reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Szkoda ale pogoda rzeczywiście paskudna nie ma co tylko by się przeziębil co do spotkania Mikołajkowego to ja jestem za tylko że wtedy jeszcze moj szwagier będzie 8 wyjeżdża więc jak będę miała wolne to na bank 8 przyjdę :-) ileż można siedzieć z nim przyjeżdża 3 i chcemy gdzieś jechać na weekend zobaczymy jak wyjdzie. Już jestem przerażona zaległościami na Forum jak nie będę mogła codziennie zajżeć:-(
Za to dzisiaj mam cały dzień dla siebie może kąpiel w pianie tak pada że na bank nigdzie nie pójde:no:

reklama
Isabell to i tak dzielnie sobie radzi z tego co slyszalam to dzieci potrafia byc duzo gorsze,ja sie nie znam ale wydaje mi sie ze z czasem zaakceptuje nowa sytuacje:-)
Moj maly tez szalal w brzuchu i slyszalam ze jak w brzuchu dziecko jest aktywne to pozniej jest spokojne,nie wiem ile w tym prawdy ale u mnie kompletnie to sie nie sprawdzilo,maly szaleje ile moze:-D
Moj maz tez zawsze gladzil brzuch albo przykladal ucho i czekal na ruchy:-D
Ewa jakbys chciala to moze ja wpadne ale moge dopier ok 14 ale zobacze bo strasznie pada chyba ze jak ty masz ochote to mozesz wpasc do mnie daleko nie masz:-)
Oj nie przeczytalam twojego posta,to moze lepiej kidy indziej sie spotkamy a ty sobie odpocznij

Ostatnia edycja:
ja sie dowiedzialam juz w 15tyg jak plec bedzie.bylismy wtedy w Pl i na skanie poprosilam lekarza zeby zajzal miedzy nogi:-)nie bylo to pewne bo jeszcze tak dokladnie nie mozna bylo okreslic ale na 60% miala byc dziewczynka-i jest:-D:-D:-D
a ruchy tez jakos wczesnie czulam-te pierwsze to takie dziwne jakby laskotanie bylo.ale ja sie nastawialam na sluchanie wlasnego ciala:tak:pierwszych ruchow maz poczuc nie mogl ale po paru tygodniach caly szczesliwy chodzil bo jak rozmawial z brzuszkiem to mala zawsze jakiegos fikolka robila:-D

Ja nie mnialam kolyski. mialam tylko mosses basket. Nie wiem jak sa przydatne kolyski z jednej strony dziecko moze zasypiac bo fajnie kiwa ale np. ja jak bylam mala nie lubilam kolysania wiec nie wiadomo na jaka dzidzie trafisz. I jeszcze nie wiem jaki wplyw ma przyszyczajenie, np.dzidzia sie przyzwyczai do kolysania i w normalnym lozeczku nie pospi.
co do kolysek to ja mam pewne obawy od poczatku Kacpra kladlam do lozeczka i ciesze sie bo dzis ani mysli zeby wchodzic nam do lozka nigdy nie mialam klopotow z jego zasypianiem kolysanie i inne takie cczary mary to duza ulga dla matki wiec i przy drugim bede sie tego trzymac ;)

Witam z rana pogoda jest znow niezaciekawa. Jakos mam lenia........chyba wypije sobie jeszcze jedna kawke.
Asiek- fajne uczucie co ! jak sie dzidzia rusza:laugh2:
almani- i jak kolezanka ma ta ks?

heheh witaj w klubie pogoda taka ze zal z lozka wychodzic za to moj maly ma tyle energii ze nie sposob go zatrzymac ;)

witam mamusie :) wcoraj tak bylo ladnie a dzis znow bedzie trzeba siedziec w domku ehhhh poza tym ja sie marnie czuje gardlo mnie boli mam nadzieje ze sie nie rozkladam :(

A powiedzcie od kiedy( w którym tygodniu) można rozpoznać płeć na skanie???
Bo czytam i jakoś nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi??!! Wiem że oni tu mówią na tym 2 scanie!
!

Witam sie serdecznie :tak:

Asiek płeć lekarze z reguły po 20 tyg już mówią jeśli maluszek chce pokazać oczywiśćie:tak:

Isabell mała cudna !!!

Almani
filmik dla ciebie poniewaz na NK sie pytałas jak sie sprawuje jezdzik to wklejam film z I dnia jak go dostała DLA MNIE REWELKA!!teraz to juz z nim biega!!:-D
[video=youtube;KMXdLV8koes]http://www.youtube.com/watch?v=KMXdLV8koes[/video]

Minisia slodkie malenstwo tylko do schrupania:-)
Ewa dziekuje bardzo ale ja jednak nie przyjde,dalej pada a do tego maly jeszcze spi cos dlugo dzisiaj moze to pogoda i tak te dziasla go draznia ze malo dzisiaj zjadl,najwyzej nastepnym razem jakos sie umowimy:-)
Azorek zobaczysz tak szybko czas poleci ze mala zaraz na nogi stanie ja nawet nie wiem kiedy minelo 6 miesiecy:-D

reklama
Do góry