reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy ze Szkocji

O mi sie egipt marzy, ale wydaje mi sie ze tam to raczej bez dzieci zeby naprawde skorzystać
Na wyprawy z dziecmi polecam wyspy kanaryjskie i kubachwali sobie bulgarie bo byl tam z dziadkami. Turcja tez slyszalam ze ladna tylko plaze kamieniste i w wodzie tez pelno kamieni ale nie wiem czy wszedzie. My w tym roku myslimy o teneryfie a co z tego wyjdzie to zobaczymy.

reklama
ja Iza bylam w Turcji w Alanyi (jakkolwiek sie to zamienia w pismie :-p),hotel dosc spory kawal drogi od centrum tam gdzie port byl i powiem Ci, ze w tym miejscu akurat plaza byla naprawde swietna, zero kamieni...zalezy wlasnie jak sie trafi,ale wszystko mozna pewnie w biurze sie dowiedziec. ale szczerze predzej bym do egiptu z dziecmi poleciala pod wzgledem pogody niz do turcji, tam sie ledwo dalo wytrzymac, a i tu i tu bylam pod koniec czerwca

Karola wiedzialam ze ci to posmakuje :tak:;-)nam tez to smakowalo tylko ze ja dodalam makaron (takie wieksze rurki) i polalam wlasnorecznym sosem serowym (z serkow trojkacikow):-D- normalnie pychotka:-p
Karola teraz jak juz sie ma dzieci to trzeba myslec nad wspolnymi wakacjami,chyba ze da sie gdzies dzieci do przechowalni...w sumie to dobrze ze zwiedzilam Egipt przed dziecmi bo nigdy bym sie nie wybrala tam z nimi-a mam grzeczne dzieci...chodzi tylko o zbyt dluga podroz i tropikalne upaly,,,:-p:zawstydzona/y:
Moze uda nam sie odwiedzic hiszpanie,chorwacje, a moze slowacje,bulgarie-tamte tereny ;-)ale to juz marzenia nie na ten rok :-D

wiesz...moi rodzice czekali az z bratem podrosne (ja mialam jakos 16 lat jak bylam w egipcie i 17 jak w turcji) i sie w koncu doczekali i wtedy sie wybralismy cala rodzina. w sumie gdyby nie moj tata to pewnie nigdy bym nigdzie sama sie nie wybrala, tak sie wlasnie skonczylo, ze pozniej z M zaczelismy wlasne zycie,znajomi, nie myslalo sie o wyjazdach w cieple kraje, jak juz czlowiek zaczal myslec powazniej to zabardzo nie bylo za co, a teraz dzieci wiec tym bardziej nie ma jak zaszalec,az w takich cieplych rejonach... ehh chociaz tatusiek moj przed smiercia sie wysmazyl na sloncu, to chyba bylo takie jego marzenie jak zaczal chorowac, zabrac nas na wakacje i wybudowac dom... :)

a Mikusia co do obiadu to powiem Ci, ze ja jakos bym sie bala dodac makaron i sos serowy, bo to danie dla mnie jest idealnie lekkie i dla mnie chyba by stracilo ta lekkosc od makaronu i sosu,ale z kolei mojemu M by sie przydala Twoja wersja bo juz wiem co bedzie mowil zaraz, delikatnie jak dla Niego-zbyt malo kaloryczne ;)

Ostatnia edycja:
Karola w sumie to tez powinnam patrzec na kalorie,ale czego sie nie robi dla dobrego smaku...Staram sie nie jesc slodyczy i cwiczyc:-pale moj powinnien przybrac troche na wadze,a dzieci tez takie niejadki,wiec staram sie robic cos zeby pol godz.po obiedzie nie byli glodni :tak:
Mojemu jak bym podstawila pod nos tylko rybke w ziolach to by zrobil oczy :szok:
Co do wyjazdow rodzicow to moi zwiedzaja tylko pl.bo nie lubia upalow,a o opalaniu nie wspomne :no:
My zaczniemy cos zwiedzac ale w przyszlym roku,bo mala bedzie miala 3l a maly 6l.wiec juz cos beda z wakacji pamietali,wspominali....:-p
Teraz mamy szanse jechac do Ediego do zoo za free,bo tak to koszt 4os. ok 50funa :baffled:,a moj ma tam znajomego wiec niedlugo tam sie wybierzemy;-)szkoda tylko ze pogoda taka sobie,jutro troche bedzie sloneczka ale niedziela deszczowa:baffled:

Trcja ogolnie jest tania bo ja tak od 2 lat oatrze i tam zawsze najtaniej tylko moj eM mowi nie na turcje. Egipt to moje marzenie od czasu kiedy bylam nastolatka i musze sie w koncu wybrac, to takie moje klimaty. Jak bylismy we francji to byla wystawa tutenhamona i czulam sie tam jak w domu, moj po godz sie znudzil a ja moglabym caly dzien siedziec. Niestety na egipt to musze jeszcze poczekac az dzieciaki podrosna bo dla nich to nie bylyby fajne wakacje.
Wrocilam do domu wymeczona dzisiaj w sumie 7 godz w drodze, jeszcze zle spalam w nocy i po prostu padam. No i nie miala co baba ze soba zrobic to zabrala sie za przestawianie mebli, zajelo mi to ponad godz a w ostatecznosci malo co zmienilam. Dobrze ze weekend przede mna to moze jakos odpocznebo ciezko widze powrot do normalnosci od poniedzialku

Fakt Iza Turcja jest tania,wiec trzeba patrzec na jak najwiecej gwiazdek jesli chodzi o hotele,bo slyszalam ze tam brud,syf nawet w tych 4* :baffled:
W samym Paryzu bylam jako 18sto latka,rodzice puscili mnie sama do ciotki,wiec wiele zwiedzilam,wybawilam sie ...z widokiem na wieze eiffla ;-)byl to cudowny,beztroski miesiac...ehh:-p
Do Egiptu jeszcze raz bym poleciala (bez dzieci),bo sporo byloby jeszcze do zobaczenia...
Weekend minal nawet niewiem kiedy,a juz poniedzialek.Maly siedzi w przedszkolu,mala spi,wiec jest luz.Trzeba jeszcze posprzatac i wstawic obiad (pomidorowa na udkach z makaronem + nalesniki z twarogiem/dzemem) .:tak:
Wiatr u nas nieziemski,normalnie leb urywa...a w nocy ma byc jeszcze wiekszy :szok:
W pl.zapowiadaja po 22stC a u nas ledwo dobija do 10stc....a mieli jeszcze tydzien temu zimniej niz u nas....ehhh
Kiedy do nas przyjdzie prawdziwe ciepelko????? bo jakos w weekend nie bylo za cieplo:baffled:tyle co dobre to ze posciele mi wyschly szybko przez wiatr :-D
Moja nadzieja slabnie,jak widze moj zeszloroczny kalendarz z wpisem pod koniec marca ''koszenie trawnika,przypieklam sobie ramiona'':confused: :-D:-D:-D

Matko ale jestem dzisiaj zmeczona wczoraj zasiedzialam sie z ksiazka i 1 mnie zasatala, rano wstalam normalnie a popoludniu zaczelo mnie lapac spanie i nawet 2 kawy nie pomogly. Po powrocie mam tyle roboty ze ciagle cos robie.

reklama
Do góry