reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

No to powiem ci ze dobra zasada, jeszcze sie z nia nie spotkalam, u nas mozesz normalnie dac dziecku antybiotyk do przedszkola, opiekunki tez wiele razy chore widzialam

reklama
Dzisiaj widzialam w przedszkolu jak babka kontaktowala sie z rodzicami dziewczynki...ktorej juz po oczach bylo widac ze jest chora:eek: Rodzice natychmiast mieli przyjechac po mala zeby nie pozarazala dzieci/panie... i isc z nia do lekarza badz kurowac w domu.
Chociaz to jest dobre...;-)

Dobrze ze w niektorych przedszkola potrafia myslec, bo u nas niestety na przeziebieniu sie nie skonczylo i mloda dostaje antybiotyk a ja mam za soba 3 noce nie przespane. Mam nadzieje ze dzisiaj pospi bo widac poprawe

A ja chyba bede miala noc z glowy...maly zwraca i ma rozwolnienie,polozyl sie spac i godz.pozniej sie zaczelo...:baffled:
Chyba wirusowka...:confused::baffled::baffled::baffled: osz cholera jasna z tymi pogodami!!!:wściekła/y:

No jakos przespal noc,ale dzsiaj wielkie pranie poscieli,poduszek...:baffled: Sniadania prawie nie ruszyl,tylko herbate mietowa i nic poza tym...:szok:
Wlasnie moj m.pojechal po zakupy i choinke :-):-p uwielbiam zapach igiel,zywicy....swiat :-p;-)
Dziewczyny macie juz prezenty dla mezow,dzieci???:confused:

Witam Dziewczyny

Mikusia, dużo zdrówka dla synka :-) Mam nadzieję, że szybko wydobrzeje...

Dziewczyny, straszne rzeczy tu wypisujecie o szkołach i przedszkolach... Ciekawa jestem, jak to u mnie będzie wyglądać. Niby w kontrakcie mam napisane, że jak dziecko źle się czuje -np ma gorączkę- to dzwonią o pozwolenie na danie calpolu, a gdyby to nie pomogło, to proszą o zabranie do domu. Nie wiem jeszcze jak to się ma do rzeczywistości...

Prezenty... Tak.... Nienawidzę ich kupować. Zawsze zostawiam na ostatnią chwilę, a potem biegam. Nawet jeszcze się nie zastanawiałam nad tym ;-) A jakie potrawy u was na stole będą? To mnie zawsze ciekawi, bo szukam inspiracji :-) Tym bardziej, że w tym roku będziemy mieli prawdziwą, RODZINNĄ Wigilię :-) Pierwszy raz odkąd tu jestem zbierzemy się wszystkie przy stole :-) Trudno mi w to uwierzyć.

A w ogóle to trzymajcie za mnie kciuki, bo zamierzam aplikować o inną pracę jeszcze w tym roku i strasznie mi zależy, żeby ją dostać. Po prostu muszę się wyrwać z tego, co robię, bo zwariuję i zdziczeję do końca ;-)

Mikusia zdrowka dla synka. Prezenty dla dzieci juz mam od kilku tyg a mezowi nic nie kupuje, tak sobie ustalilismy.
U nas bez antybiotyku sie nie obeszlo, a ze mloda przy okazi praktycznie nic nie jadla to i rozwolnienie dzisiaj miala. Przynajmnie dzisiaj normalnie obiad zjadla wiec mam nadzieje ze bedzie ok.
W sobote mielismy jaselka w polskiej szkole, bardzo fajnie bylo, Majka wogle do domu nie chiala wracac, a potem impreze urodzinowa Kuby no i dzisiaj ledwo chodzilam ale juz jest ol

dziewczyny moze macie na zbyciu albo znacie kogos kto ma ciuszki dla dziewczynki. Znajoma niedawno urodzila a jest w bardzo nieciekawej sytuacji finansowej. Powiedzialam ze postaram sie pomoc, ale ze ma faceta ktory nie mysli do konca na co wydaje to powiedzialam ze kasy im nie dam nawet w prezencie tylko jakies rzeczy dla dziecka. Narazie kupilam im troche pieluch i chusteczek plus kremy i plyny do apieli ale wiem ze ciuszki by jej sie przydaly. Dziewczna troche sobie nie dopilnowala spraw, ale w sumie nie dokonca zorientowana byla i ciapek jej nie dal umowy a jak przyszlo ze juz nie mogla pracowac to ja zwolnil, nie ma umowy wiec macierzynski jej sie nie nalezy. dodatkowo do wt musi oddac kase bo dostawala a jej sie nie nalezalo bo nie ma umowy o prace. Przykra sprawa. Jakby ktos cos mial na zbyciu typu ciuszki czy jakies rzeczy dla dziecka to ja bardzo chetnie wezme i jej przekaze.

Ostatnia edycja:
Maly dzisiaj prawie caly dzien przelezal i z 2.5h w dzien pospal...najwazniejsze ze juz nie zwraca i nie ma rozwolnienia :eek:
Vampira u mnie potrawy na swieta tradycyjnie...nie bedzie jakis fikusnych dan,wiec nie dam ci zadnych inspiracji ;-)
Izka a co kupilas dla dzieci (jesli mozna wiedziec;-)),bo w tym tyg.musimy z m.podjac decyzje...a weny brak:-(,w sumie zabawek maja gore,ale chcialabym kupic cos edukacyjnego,ciekawego...
Izka,no to znajoma ma nieciekawie...a jesli juz nie ma na kogo liczyc (np.ojca dziecka)to juz w ogole totalna kicha:baffled:
Troche ciuchow dalam kumpeli,a te ktore sa w super stanie,prawie nowe to sprzedaje na ebayu...:-p

Mikusia no ja tez swoje posprzedawalam, zreszta moja ma 3 lata a ciuchy kupuje na 4-5 czasami 5-6 wiec i tak by sie jej nie przydalo. Dla Kuby kupilam lego, angry birds to co sie samemu z klockow uklada i kupilam im gry
GRA CIASTECZKOWY POTWÓR RODZINNA ZRĘCZNOŚCIOWA HIT (2838011137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tej tutaj nie widzialam i taka
Pig Goes Pop! - Smyths Toys
A Majce tradycyjnie lalke i szafe z ubrankami dla lalki, nietety ona nie bardzo interesuje sie innymi zabawkami a tymi co sie interesuje to juz ma a te gry maja wspolne. Na mikolaja dostali zestaw play doh

reklama
Chcialam kupic dla malej taka przytulanke co reklamuja w tv ''pieszczoch'',ale tutaj nie moge znalezc...:-(
Mala jak widzi te reklame to sie cieszy,skacze i wyciaga raczki :-D,jak ktoras napotka sie z taka kudlata zabawka to dajcie znac...dzieki wielkie:-p
Dzisiaj od rana jestem na poszukiwaniu prezentow,ale jak na razie zero czegos fajnego:no::eek: bo nie chce juz zadnych wozkow dla lalek,bobasow, skrzynek i bench'y z narzedziami,samochodow,bo to wala mi sie wszedzie....:rofl2:
Juz dzis musimy podjac decyzje...
p.s lubiczanka gotowe ;-)

Do góry