reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Nie ma co sie przejmowac bo kazde dziecko inne...
Teraz to nie ma znaczenia czy to chlopcy czy dziewczynki...bo np.mojej kumpeli mala zaczela mowic ladnie majac 3.5 roku,a moj maly mial 2.5 i juz dosc ladnie sobie radzil zdaniami...;-)
Nie wiadomo jak mala ale z tego co widze to wiele rozumie (ma rok i 4m)i mowi mama,tata,baba,daj,nie ale wcale sie o nia nie martwie bo braciszkowi sie czasami buzia nie zamyka wiec ma sie od kogo uczyc :angry:
Dzis maly znowu uziemiony w domu z powodu choroby (duszacy kaszel,bol gardla)...byle tylko mala tego nie podlapala (odpukac!).Mam mase syropow,sprayow do psikania na gardlo,ale jak na razie nie odpuszcza...
Jutro tez nie idzie do przedszkola,bo dzwonilam zeby ich uprzedzic...niby jak dziecko zachoruje to ma byc jeszcze 48h w domu aby choroba 'nie pradkowala' i nie pozarazala innych dzieci:confused:
Fakt,pogoda nie moze sie zdecydowac czy mroz czy ciapa...chociaz wole mroz,bynajmniej bakterie powybija...

reklama
Isabelll, szybkiego powrotu do zdrowia, nie daj się chorobie :-)
Mikusia, wam też dużo zdrówka życzę

Co do banków to mam znajomego, któremu ktoś wyprowadził z konta 2tys na przestrzeni kilku lat... Tu 40 funtów, tam 20... On nigdy nie sprawdzał wnikliwie swoich statmentów, więc nawet nie zauważył. Dopiero, jak miał nieco mniej kasy dostrzegł, że coś za szybko mu ubywa... Ja mam w RBS konto i póki co nie narzekam, wcześniej też miałam w Lloydsie.

Ależ ta pogoda mnie wkurza. Nienawidzę takiej pluchy, chyba wolałabym śnieg. Niby zima stulecia ma być, ale się coś nie zapowiada...

Dziewczyny, słyszałyście coś o epidemii odry w Uk? Bo mnie siostra straszy, że coraz więcej zachorowań jest...

Vampiria nic nie slyszalam ale w umie dzieci tutaj na odre nie szczepia wiec mozliwe.

Mi dzisiaj niby lepiej tylko kszel mnie strasznie meczy i mam troche zatkany nos. Ja to sie chyba z moim facetem rozwiode, no tak mnie wkurza ze szok

Jezuuuuu nie moge z tym moim dzieckiem. Mowie mu umyj sie i ubierz. Po chwile slysze ze sie tlucze, wiec sie pytam ubralaes sie? - tak, a umyles sie? - zapomnialem. Umyj sie i spakuj plecak (do poslkiej szkoly idzie). Wchodze na gore a on bawi sie klockami. Umyles sie? - tak. Plecak spakowales? - zapomnialem. Pakoj plecak i juz musisz wychodzic. No to on chodzi po pokoju i szuka rzeczy a specjlnie ma 2 plecaki zeby nie musial niczego szukac, schodzi na dol w koszulce. Pytam gdzie bluza? - zapomnialem. No trafi mnie kiedys. I tak jest ze wszystkim, musze powtarzac po kilka razy. Otwieram jego bag lunch zeby mu dac kanapki a tam cale jedzenie z wczoraj. Czemu nie zjadles? - nie wiem. A najlepsze ze obiadu potem tez nie za duzo zjadl a wieczorem tylko chodzil, moge slodkie, moge chrupki, moge jogurt ale zyby kolacje zjesc to juz nie.

....ale sie usmialam:-D:-D:-D...bo ja mam tak samo Izka...non stop czegos zapomina,juz mowie ze kiedys zapomni wlasnej glowy:wściekła/y:Chociaz sam potrafi sie umyc i ubrac,to mycie zebow czasami sama musze mu szczotkowac,bo widze ze myje nie dokladnie...
Zaraz musze sie wziac sie za sprzatanie,a tak mi sie nie chce....najwazniejsze moj m.zaraz rusza na zakupy z wielkaaaa lista ;-)-dobre i to...
Ta pogoda dobija,po sniegu zero sladu...a teraz mzawka:baffled:
Co dzisiaj porabiacie?bo u mnie wieczorem zapowiada sie wieczorne seansy filmowe...uwielbiam horrory:-p

ja z kolei mojego zagonic do sprzatania nie moge:angry: ma swoj pokoj a i tak wszystko znosi mi do salonu tylko po to zeby przyniesc,bo nawet sie tym nie bawi:baffled: juz nawet grozby typu: bo zabiore i nie oddam nie pomagaja :no:
poza tym cos mi dzisiaj mlody z kaszlem sie obudzil i nie wiem skad,jak...zobaczymy co sie z tego rozwinie,czy tylko syrop wystarczy. a mielismy jechac dzisiaj po buty dla niego na zime i teraz zabardzo nie wiem czy go wyciagac z domu. juz nie wspomne,ze butow znalezc dla niego nie moge, wszystkie albo nie sa ocieplane albo wygladaja jak kalosze z futerkiem w srodku...ostatni ratunek deichmann chyba.

co do horrorow Mikusia to ja kocham,uwieeeelbiaam,ale dawno nie trafilam na cos naprawde dobrego. wlasnie siedze i sciagam filmy, ale taka beznadzieja,ze szok :crazy: poluje na paranormal 4,ale same kinowe wersje poki co...a mam ochote obejrzec cos naprawde dobrego i nie tandetnego, chyba ciezko bedzie...

Mikusia tyle ze ty chyba masz mlodsze dziecko niz moj Kuba.
karola oj o sprzataniu pokoju nie wspomne, ja mam dwojke takich co do sprzatania sie nie garna i trzeba nad nimi stac zeby sprztali

Ja tez lubie horrory jednak nie lubie ich ogladac sama, zreszta ostatnio jestem do tylu z filmami i nie wiem co ciekawego wyszlo. Ja dzisiaj chyba tez filmowy wieczor sobie zrobie. Zreszta patrzac na to co za oknem to tak jakby juz wieczor byl

ja ogladalam kilka dni temu droge bez powrotu 5 , pamietam pierwsza czesc byla super straszna a kazda kolejna juz taka sobie.

co do sprzatania to moze jest tu taka ktorej dzieci sprzataja? moji sprzataja od swieta , najczesciej wyglada to tak 'mamo ja potrzymam worek a ty sprzataj' ale jesli chodzi o mycie drzwi czy podlogi to sa pierwsi i wszystko mam zachlapane :-D

karola ja moim kupilam takie Spiderman Winter Boots | Boys | George at ASDA
JCB Boots | Boys | George at ASDA
z tego co mowia nogi im juz nie marzna, sa super szybkie i wygodne:-D jedyny minus to taki ze jak wsadze ich do wozka w sklepie to pozniej ciezko ich wyjac przez te buty :baffled:
ja to musze buty dla siebie kupic, juz mnie pomalu trzepie bo te ktore mi sie podobaja i ktore nie kosztuja 70f sa albo za male albo za duze.

reklama
Do góry