k4rol4
Fanka BB :)
jesli maly ma 3 lata to juz moze isc do przedszkola spokojnie wiec jesli bys szukala pracy to mozesz malego zostawiac w przedszkolu.mysle,ze napewno jest lepiej niz w pl...mojego M kuzynka wlasnie wrocila z pl,od 3 lat nie byla,poleciala na 2tyg, wrocila fakt bardzo szczesliwa,ale sama pierwsze co powiedziala: "ceny sa w sklepach straszne".no niestety. mojej kuzynki facet mial wlasna firme z ogrodzeniami, padla po ladnych kilku latach bo nie ma zlecen, teraz siedzi od 3miesiecy i pracy nie moze znalezc.a z zawodu lakiernik/'mechanik.maja 2 letnia corke i poki co mieszkaja u tesciowej bo nie sa w stanie oplacic rachunkow w swoim domu.szok. nie ma co ukrywac,w polsce jest ciezko. jesli chodzi o polskie szkoly to powiem Ci,ze jeszcze sie w tym nie orientuje bo moj dopiero do przedszkola sie bedzie wybieral,ale dlaczego chcesz poslac do polskiej?tutaj normalnie dzieci polskie ida do angielskich szkol i nawet jak nie znaja jezyka to sobie dobrze radza,szybko lapia.mojego M kuzynki syn byl tak rzucony na gleboka wode,wczesniej angielskiego sie nie uczyl i nagle do szkoly ze szkotami...bez problemu sobie poradzil a co do placow zabaw to zamknietych jest bardzo duzo,chyba szkoci zadbali o to ze wzgledu na pogode nie wiem jak w edim,ale u mnie w miescie sa 2 takie ,a w edim jest ich pewnie jeszcze wiecej wiec spokojnie jest gdzie z dzieckiem wyjsc,nie musi caly czas siedziec w domu bo pada