reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam w ten deszczowy ranek..

bzyczek moze nie bedzie tak zle, moze nie nie dostaniesz zadnego ostrzezenia, przeciez nie zrobilas tego specjalnie tylko to byl wypadek w pracy. z twojej winy czy nie wazne ze wypadek. jak ktos spada ze schodow to tez jest niby jego wina bo nie patrzyl pod nogi...nie stresuj sie napewno wszystko bedzie dobrze ;-)

magdziarz moje dzieci przestaly pic modyfikowane jak mieli ok 1.5 roku pozniej pili kaszke bobovita na wodzie przez kolejne pol roku. dominik zaczol pic kakao jak mial ok 3 lat , teraz tez lubi pic samo mleko, patryk za mlekiem nie przepada no i ma wciaz uczulenie wiec raczej mu nie daje.

ja dzis jeszcze dominika zostawilam w domu bo pogoda beznadziejna a on wciaz kaszle , juz dzis ma kaszel mokry ale jeszcze slysze charczenie..

reklama
magdziarz ale ten rok szybko zlecial - szok. ja zaczelam dawac krowie po roku - staralam sie kupowac to organic - ale mialam tez formule bo moje dziecko znow nie chce pic mleka wiec probowalam troche to aptamil gotowe 1+ bo przez rurke lepie z buteleczki pila,albo proszkowe albo krowie - poprostu na wszystkie sposoby zeby tylko troche pila mleka.do tej pory nie chce za bardzo ale jej podsowam ze moze jednak.
ja tez mialam takie obawy jak ty czy formula czy krowie - bo rozne sa opinie i komentarze, jedna to wlasnie oszczednosc co nie do konca jest prawda wiec jak twojemu malemu smakuje krowie to jan ie widze problemu:-)wazne zeby pil

hej dziewczynki

anitha który poranek u nas nie jest deszczowy mam nadzieje że wkrótce się coś zmieni

bzyczek wspólczuję odnośnie ręki aż nie chce mi się myśleć jaki musiał to być ból ciarki mnie przechodzą a z pracą nie przejmuj się trudno takie wypadki się zdarzają z twojej winy czy nie nic nie poradzisz

mikusia u nas wczoraj była sałata z fetą i chlebkiem czosnkowym nie miałam czasu nic więcej robić dziś natomiast są gołabki już dawno za mną chodziły aż wkońcu zabrałam się do roboty a na sobotę planuję placek po węgiersku uwielbiam mniam mniam
szymon zwykle je to co my a emilia różnie zależy co jest ale też już dużo je dziś napewno obiadek wsunie bo też gołabki lubi

Heyka:-)
Co do mleka to nie pomoge bo moje dzieci nie pija mleka krowiego-alergia :no:
Bzyczku wspolczucia,miejmy nadzieje ze nie bedzie tak zle,przeciez sama bys sobie specjalnie krzywdy nie zrobila...:szok::no:Bedzie dobrze :tak:
Natomiast co do pogody to niby weekend ma byc w miare sloneczny i przyjemny...poczekamy ,zobaczymy;-)
Dzis malego nie puszczam do przedszkola,bo go gardlo boli a w ogole to w czw.maja wycieczke do parku,wiec wole nie ryzykowac.Mam zamiar wziasc sie za porzadki,czyszczenie zabawek bo tyle kurzu sie na nich zebralo ze szok,a mala bierze to do buzi :eek:Od razu posprzatam w sypialni,poukladm ciuchy...Wczoraj moj m.ladnie wyczyscil mi kuchnie,wiec to mam z glowy:-p

dziewczyny z mojej prognozy pogody wynika ze od niedzieli ocieplenie 12C i słonecznie w środę już 15C a czwartek piątek 20C i słońce huraa :) mam nadzieję że nic się nie zmieni:-)

Hej!!
Moi tez alergicy pija mleko kozie:tak:
No ja tez czekam na pogode bo konrad dostal na urodziny trampoline a tu pogody nie ma:no:
Mnie wczoraj tesciowa doprowadzila do szalu:wściekła/y:wkrotce to powiem ze poszlo o to ze mimo moje sprzeciwu kupila mu komorke na urodziny dala za moimi plecami bo sie nie zgadzalam ,ja wiem ze teraz dzieci dostaja rozne rzeczy szybko ale jemu jest ona kompletnie nie potrzebna i juz nie chodzi o ta p....komorke tylko o to ze zrobila to za moimi plecami mimo ze wiedziala ze sie nie zgadzam:angry:ach gadac mi sie nie chce nawet....:crazy:

WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI URODZIN DLA KONRADA
ZQO nie denerwuj się tak to jest z babciami zwykle robia coś na przekur rodzicom no i chcą rozpieszczać wnuki a może konrad chciał komórkę i ona postanowiła mu ją kupić

zQo wszystkiego najlepszego dla synka ;-) a tesciowa nie ladnie sie zachowala, zapytaj moze co mu kupi na 18stke skoro na 7 urodziny daje telefon...

ja mam dzis jakiegos lenia:sorry: normalnie spac bym poszla jak bym tylko mogla, chyba czas na 2 kawe :-D u nas dzis na obiad skrzydelka i nozki z ziemniakami.. nie mam juz pomyslow a nawet jak jakis sie pojawi to zawsze ktoremus nie pasuje.. mam ochote na nalesniki , placki ziemniaczane ale moj p tego nie lubi..

dzieki dziewczyny za zyczenia:-)
justysia nie on nic jej nie mowil o komorce zreszta on jej nie lubi jak tylko uslyszy ze przyszla to ucieka sie schowac przed nia ,to ze bedzie kupowac niewiadomo jakie prezenty i tak nie zblizy jej do niego on jest troche inny niz przecietny 7 latek ma swoj swiat ...komorka nie jest mu potrzebna bo przeciez nigdzie sam nie chodzi do szkoly nie wezmie wiec nie jest mu kompletnie potrzebna ,poza tym za 2 dni bedzie lezala w koncie jak zwykla zabawka ale to nie o to chodzi tylko o to ze zrobila to wbrew mnie mimo ze 2 miesiace temu rozmawialam z nia i nie zgadzalam sie i obiecalam jej ze jesli uznam ze to jest ten moment ze mozna mu kupic komorke to ona bedzie mogla mu kupic a co ona zrobila?postawila i tak na swoim....

anitha teraz napewno nie szybko sie bede mogla zapytac bo jest smiertelnie obrazona na mnie ze zrobilam jej awanture...

Ostatnia edycja:
reklama
ZQo ja tez sie przylaczam do zyczen dla Szymusia,duzo zdrowka i postepow w szkole:-D:tak:
Justysia ale mi poprawilas humor...mimo ze to w przyszlym tyg.to i tak nastawialam sie optymistycznie,bo chcialabym juz wyjsc/wyjechac z dziecmi gdzies,porobic jakies zdjecia w plenerze :-)
Ja nadal nie mam weny do obiadu...hmmm:crazy:

Do góry