reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Emilia ma rację Isabell. Potem my będziemy potrzebować dobrego słowa :-).
Znów kawcia mnie ominie, (a ja 12 w pracy), bawcie się dobrze!!! ;-)

Ewa to SUPER!!!! Będziemy narzekać, puchnąć plamić mlekiem bluzki, razem raźniej!!

A co do przyszłego tygodnia ja odpadam, jadę do anglii odwiedzić kuzynkę i jej (już wtedy) 4 tygodniowego słodkiego chłopczyka! Ja to mam pecha!!

Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Ach wpadlam jeszcze szybciutko na forum i lece do wyrka.
Isabelll ja mam takie nosidelko i sie spisuje , rzadko urzywalam ale jak juz mialam tylko na chwilke wybic z domku o sie bardzo spisuje. Ja mieszkam na 2 gim pietrze a windy brak, wiec niema frajdy ze znoszeniem wozka!!! Ja polecam

dobra papatki

My juz obudzeni. Malutki spal na 5 tke z plisem. Mam teraz chwilke wolnosci bo moj G pojechal dzis rano do PL a wroci we czwartek.

Jakos zaczynam myslec o swietach. Moze dlatego ze to Barnimka pierwsze! Juz zaczelam myslec o tym by kupowac kapuste kiszona na bigos bo w zeszlym roku 2,5 tyg. przed swietami nic nie moglam znalesc.

Dzień dobry wszystkim:-)
U mnie ładnie i pogodnie:) leżymy w trójkę w łóżku z tym, że Jarek z Alą śpią a ja z laptopem urzęduję:-)
Co do nosidełka to ja nie mam ale to dlatego, że ja nie wybywam nigdzie na chwilkę. Ale wiem od innych mam,że warto je kupić gdy są takie sytuacje:tak:
Co do świąt-Doveinred-mam to samo-pierwsze święta Ali i w związku z tym już myślę nad choinką i całą resztą:tak:

Ja uwielbiam Swieta.A le narazie jest nas tu tylko dwoje:( w zeszlym roku na wigilie mielismy 3 salaterki roznych salatek, 10 pierogow i troche ryby.Nie ma co duzo gotowac czy nawet szalec z ciastem bo kto to zje??a szkoda,uwielbiam gotowac.Nawet jak idziemy do znajomych to kazdy przynosi po troche i jest mnostwo:)ale chionka musi byc i to zywa.Ostatnio Romek niosl ja przez pol miasta mna plecach:)

My na święta jedziemy do Polski ale zobaczymy może tutaj też będzie choinka? a na przyszłe święta to już wszystko to będa pierwsze święta naszego maleństwa więc wszystko będzie musiało być na 5. Ja do pracy niestety a pogoda piękna szkoda bo jutro mam wolne i pewnie jutro będzie padać:-(

Czesc dziewczyny :) u nas tez pogodnie i leniwie, chociaz juz czesc porzadkow zaczelo sie robic..... tzn dzieci "sprzataja" swoje pokoje ;-)
Swieta, jejku my tez znowu zotajemy, to nasze 3 swieta tutaj, tylko raz bylismy w Polsce, w tym roku tez chcielismy jechac, ale wyszlo inaczej, bo zjadly nas wydatki do nowego domku, takze moze dopiero na wielkanoc zaliczymy polskie drogi.
Trzy lata temu pamietam, w wigilie, gdy czekalam na meza, az wroci z pracy bylo juz dosc pozno i jeszcze cos tam prychcilo sie w kuchni, a my w salonie zaczelismy speiwac koledy i ogladac albumy i z tego wszystkiego zapomnialam o rybkach na patelni, w kuchni czarno, alarmy sie wlaczyly i sasiad z gasnica przylecial, hihihihihi takze swieta wcale nie pachnialy cynamonowo....

W tym roku bedzie nas sporo raczej, wszyscy przyjaciele zostaja i jeszcze ich rodziny przyjezdzaja, takze bedzie nas ok 18 osob na wigilii :-) super prawie jak w Polsce :)

Najlepszy numer zrobil nam nasz kotek wczoraj, przyprowadzil do domu mlodego gingera i oba sie tak zadomowily, ze kanapa byla zajeta przez pol nocy i z jednej miski jadly, w szoku bylam, nigdy nie widzialam zeby kot przyprowadzal kumpla do siebie :szok: fajnie moglyby zostac tak juz na zawsze :cool2: ten ginger bardzo mlody max 6 miesiecy i bawil sie tak jak Maniek za mlodu, ale czad :)

Witam w to ładne popołudnie.
Co do tego nosidełka to ja się właśnie zastanawiam, bo do szkoły mam blisko i wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem. A możecie polecić konkretną firmę?
Mi mój J zrobił dziisja śniadanie, nakarmił szczeniaki i posprzątał kuchnie a teraz robi coś na ogródku a Kuba z nim więc spokojnie mogłam sobie dół poodkurzać i umyć podłogi a góre już zostawiam dla niego.
Nawet krótki spacer już zaliczyłąm.
Widzę że mój ciążowy suwaczek znowu się pojawił :-:)-:)-(. Oj te babcine sposoby jakoś u mnie się nie sprawdzają, cóż czekamy dalej. Dzisiaj jak narazie dobrze się czuję, miła odmiana po ostatnich dniach. Jeszcze mnie zakupy czekają, przy okazji sernik kupię i wieczorem będę się obżerać, a co. Potem będę to mogła przypisać do ciążowych kilogramów:-)

reklama
Do góry