reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Oliga zdecydowanie sie z toba zgadzam, za kazdym razem jak jestem w Polsce to mi sie odechciewa wyjazdow tam zwlaszcza ze sam wyjazd duzo ksztuje i za kazdym razem sobie mowie ze za to mialabym 2 tyg prawdziwych wakacji ale coz do rodziny ciagnie.

reklama
hej
pogoda przepiękna u mnie na kompie pokazuje że do przyszłego poniedziałku ma byc min.13 stopni tylko zachmurzone ale bez deszczu a jutro bardzo ciepło tak jak dziś

witam oliga ja też przyznam rację że w polsce ciężko a w szkocji dużo się zmieniło ja jestem 7 lat i muszę powiedzieć że wszystko poszło w górę bardzo pracę można było znależć nawet z bardzo słabym językiem a teraz trzeba się trochę nachodzić żeby ją dostać jak ja zaczynałam pracę to przyjęli razem ze mną 5 osób na nocną zmianę a od 5 lat w sumie są 3 nowe osoby więc nie jest już tak łatwo

ja chodzę do szkockiego fryzjera do studentów jestem zadowolona i płacę grosze ostatnio robiłam balejaż i podcięcie plus napiwek 15 funtów normalnie musiałabym zapłacić chyba z 80

emilka tak się wylatała przez te dni że w nocy tylko słychać jak chrapie taka wymęczona cały dzień w ogrodzie a mamusia z nią są plusy pracowania na nocki w dzień nie trzeba iść do pracy ha ha gorzej z drzemkami ale cóż coś za coś
miłego wieczorku

isabell porzadki wysmienicie :D podlogi w calym domu zamiecione, wymyte, kuchnia blysk, kurzu nie ma nigdzie :D bitki na obiadek zrobione, lazienka tez czysciutka...i co dziwne nawet Filip nie zdazyl nabrudzic bo w sumie do 19 byl na ogrodzie i jak juz mielismy go zbierac do spania zadzwonila kuzynka mojego M czy wpadamy do nich.dopiero wrocilismy, Filip z kuzynem sie wyszalal i nawet nie dalam rady go dzisiaj wykapac, w 5 min zasnal :o wiec mieszkanie nietkniete :D ale pewnie jutro juz sie zmieni co nie co ;)
jeszcze dzisiaj wlascicieli mieszkania sciagnelam, zrobili nam okno w sypialni, w kuchni wymienili szybe od drzwi wejsciowych bo byla peknieta, wypili kawke i podyskutowali chwile z nami. zaczynaja sie starac zebysmy pewnie umowe przedluzyli, ale to jest jeszcze niepewne.
z kolei teraz mam kolejne zmartwienie bo musze w piatek jechac na usg i badania do wishaw i jakos mi sie nie widzi tam jechac samej :( doluje mnie ta mysl okropnie, do obcego miejsca, nie wiem co, jak gdzie itd :/ jutro musze zadzwonic do szpitala poprosic o tlumacza bo zapowiada sie powazna wizyta i jakos wole miec pewnosc, ze wszystko wiem i rozumiem. ehh i tak jakos smutno mi, ze tak sama sama :( no nic...jakos damy rade.

Witam sie :)
Slyszalam ze u Was piekna pogoda!no pozazdroscic ...w pl slonka brak bynajmniej u mnie;)
Starszak w przedszkolu a mnie czeka dzis sprzatanie...eh zycie;)
Troszke mnie nastraszylyscie ze ciezko o prace ale nadal jestem dobrej mysli;)

Dziewczyny a jak wyglada sprawa szkoly?Olivia ma 4 latka bede mogla ja na cos zapisac od wrzesnia ?na pare godzin chociaz do szkoly?i kiedy najlepiej zapisywac?
Bede Wam wdzieczna za kazde info:)i przepraszam ze tak pytam ale niestety nic nie wiem....

oliga ja skladalam papiery dla syna juz w styczniu i zaczyna od sierpnia szkole (pani mo mowila ze im sie pozniej sklada to moga nie przyjac z braku miejsc) mlodszemu zlozylam aplikacje do przedszkola i narazie dostalam decyzje odmowna ze nie maja miejsc i musze czekac.
ja ledwo wrocilam od rana , teraz obiad i sprzatania czesc dalsza :-) pozniej po patryka drzemce moze jeszcze skoczymy na spacer bo podobno od jutra ma byc juz gorzej..:-(

witajcie, przez ta pogode nawet nie mam kiedy pisac:)) az czlowiek inaczej funkcjonuje:))
witam nowa mame:)
pozatym ze u mnie caly czas nerwowo.. czekam na suknie i chyba sie nie doczekam hehe najwyzej slubu nie bedzie:) w piatek juz lecimy do polski..
martwie sie o malego dalam mocz do badania i dostal antybiotyk, taki maly a juz musi to paskudztwo brac. Nie wiem nawet od czego ta infekcja naczytalam sie na necie az mnie glowa rozbolala pamperki wymieniamy z 15 razy dziennie, higiene utrzymujemy na bardzo sterylnym poziomie - ja az jestem na tym punkcie przeczulona a tu jakas infekcja,.. nic w pl znow czekaja mnie wizyty u lekarza:/
zaraz z malym zmykamy na spacerek, on poprostu moglby caly dzien na powietrzu...
niech te dzieci korzystaja z tego sloneczka:))

:-DWitam nowe mamusie...:-D
Pogoda dopisywala pare dni,az milo bylo posiedziec w ogrodzie i pogrillowac...a co tam,tyle cieplych dni tutaj mozna policzyc na palcach...niestety...juz bardziej w Anglii jest ich mnostwo :sorry2:
Troche tez skorzystalam ze sloneczka i troche sie przyrumienilam a przez ta pogode mam balagan w domu,bo az nie chce sie nic robic jak sie widzi taka pogode:happy:
Izka napisz mi cos wiecej o tej fryzjerce,jak sie ceni i czy jezdzi tez po domach czy tylko u siebie przyjmuje?????
K4rol4 jesli chodzi o Wishaw to ja tam rodzilam i super obsluga...a jesli chodzi gdzie jest ten szpital to prawie w samym centrum i trudno go niezauwazyc...wielki parking...i dosc spory szpital z wierzyczka (nie taki jak w ardrie,bo bylam tam raz z bioderkiem malego).Znaki sa wiec na 100% trafisz,a w srodku masz na dzien dobry tablice informacyjna lub informacja w okienku...Jesli chodzi o usg,to jak wejdziesz w glowne drzwi,przejdziesz potem taka kafejke,sklep z pamiatkami,to za nastepnymi drzwiami zobaczysz schody do gory,ale Ty pojdziedz na prawo i do konca korytarza (jest on dosc dlugi)tam robia usg (bynajmiej ja tam mialam w dwoch ciazach :-D).Na pewno trafisz i znajdziesz...

Basienka wspolczuje malemu
Mikusia ona nie jezdzi po domach, przyjmuje w zakladzie a ceny ja za sciecie place 12 a za pasemka ze sciaciem kiedys placilam 45 a teraz nie wiem bo farbuje sama.
Pogoda super mam nadzieje ze od przyszlego tyg w Polsce tez tak bedzie. Ja dzisiaj zaliczylam zakupy, fryzjera i kosmetyczke pozniej plc zabaw z mloda, obiad i szybkie sprzatanie.

reklama
Dzieki Iza...no to ceny normal jak u innych,ale piszesz ze bylas u fryzjera,ale u niej czy jak???
No juz dzisiaj troche zawialo chlodem...odlatuje te cieplutkie powietrze...a szkoda :baffled:Mimo to wstawie pranie,zawioze malego do przedszkola,posprzatam bo sie z lekka zapuscila :-D

Do góry