gwiazdeczka27
Fanka BB :)
zQo tak mam usg2 9 marca wiec musze to wyjasnic bo dla mnie to ma wielkie znaczenia w ktorym tyg jestem czemu mialas tyle scanow???szczesciara heh
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny moze Wy mi pomozecie bo zglupialm mialam scan 13 lutego i wyszlo ze jestem w 13 tyg ciazy i jednym dniu babka powiedzila ze mam termin na 19 sierpien ale w ksiazke wpisala ze na 29 sierpien wiec mi midwife dzis mowi ze to 15 tydz i 1 dzien wiec od 13 lutego do 8 marca minely tylko 2 tygodnie ja jestem glupia czy oni :---(
Chyba Ty też się walnełaś bo raz napisałaś,ze Ci termin na 29 wpisali a raz,że na 9...W każdym razie oni tu biorą pod uwagę datę porodu z pierwszego usg,jak usg miałaś 13.02 i wtedy był 13+1 to znaczy,że 12.02 dokłądnie zaczełaś 13 tydzień i w ten sposób wychodzi,ze faktycznie masz teraz 16+4. Ale może Ty źle usłyszałas lub oni się walneli wpisując któryś pomiar. Jeśli masz wpisaną datę usg,długość ciąży w tym dniu,datę porodu z usg,do tego długość dzieciątka- to bez problemu dojda do tego gdzie zaszła pomyłka i położna Ci powie dokładnie co i jak. Pomyłki się zdarzają ale pomiary muszą mieć a oni tu właśnie z długości dziecka (CLR) określają dokłądnie długość ciązy.mikusia to ja juz sama nie wiem bo to po scanie wyszlo ze jest 13 tydzien i 1 dzien a bylo to 13 luty a teraz jest 8 marca wiec wychodzi 16 tyg i 4 dni a polozna mowi ze jest 15 i 1 bo termin porodu babka ze scanu wpisala 9 siepnia amnie powiedziala ze 19 sierpien wydaje mi sie zo ana sie walnela z ta data porodu
zQo tak mam usg 9 marca wiec musze to wyjasnic bo dla mnie to ma wielkie znaczenia w ktorym tyg jestem czemu mialas tyle scanow???szczesciara heh
ach dlugo by pisac na samym poczatku mialam 3 bo moja ciaza byla nieco podejrzana(to jest nasza szkocka niespodziankazaszlam w ciaze w dzien w ktorym powinnam dostac miesiaczke) inny termin ostatniej miesiaczki inny z krwi a na pierwszym usg jeszcze nawet serce nie bilo,wiec pozniej mialam za 2 tyg zeby zobaczyc czy dziecko jest wogole no i juz bylo potem mialam normalnie planowe jak wszyscypozniej znow mialam badania genetyczne bo juz bylam wiekowa no i wyszlo ze jestem w grupie ryzyka ze dziecko moze urodzic sie obciązone chorobą genetyczną(ach co ja wtedy przezylam)no i znow skierowali mnie na takie genetyczne usg naszczescie okazalo sie ze wszystko ok no i pozniej znow mialam planowo jak wszyscy:-) takze uzbieralo sie troche.