reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Hejka :-)
Qrcze tak patrze ze gdzies mi wsialo wczorajszego posta...hmm:baffled:
Moj maly zaczal mowic (dosc zrozumiale)jak skonczyl 2 lata,a teraz gada,spiewa jak opetany...:angry::angry::angry:
Mala ma 6 m-cy to juz zaczela swoje gaworzenie,ale nie wiem jak to dalej pojdzie...
Izka,no wspolczucia wielkie,ja i moj maz zawsze leczymy zeby jak jedziemy do pl.,zeby tutaj nie latac i nie placic krocie za usluge, w sumie ja to juz nie mam nic do leczenia,ale te straszne ''osemki'' staram sie za kazdym wyjazdem usuwac...jeszcze mam 3 sztuki :szok: tego dziadostwa.
Anitha, ja tez sie wybieram do konsulatu zeby paszporty dzieciakom wyrobic,ale jade dopiero w marcu bo juz nie ma miejsc wczesniejszych...troche chore ze trzeba tak dlugo na swoja kolejke czekac,a teraz sprawdzalam to sa miejsca dopiero na kwiecien...paranoja:no: My chcemy leciec tak koniec maja-poczatek czerwca,ale jeszcze dokladnie to nie wiem,bo chcemy mala ochrzcic.
Szczerze,to ta pogoda mnie dobija i nic mi sie nie chce...dzis tak drobniutko padalo i wialo...ehh gdzie ta wiosna?!
Na dodatek od dwoch dni czuje tempy bol brzucha,nie wiem czy to wirusowka czy cos z zoladkiem...wrzody...hmm, bo jak czytalam na necie to 150 chorob na to znalazlam...
Dziewczyny gdzie najczesciej kupujecie ciuchy,buty dla swoich dzieci? Ja zaopatrywalam sie zawsze w next,mothercare, boots, mini mode,albo tkmax,buty clarks,next,ale stwierdzilam ze duzo kasy na to idzie a dzieciaki rosna jak na drozdzach i w sumie duzo razy nie wynosza...????:baffled::confused:

reklama
Cholerka ja z brzuchem tez mam problem,,,a jakie cwiczenia wykonujesz?
Gdzies mialam fajna plytke ze shape'a z cwiczeniami na brzuch ale nie moge jej znalezc..:no:

Mikusia nie pamietam w jakim wieku masz dzieci ale ja sporo kupuje na ebay a buty to roznie. Wiesz ja robilam zeba w Polsce zaplacilam krocie i po 1,5 tak mnie rozbolal ze w swieta na emargency jechalam bo juz nic nie pomagalo. Pozniej robilam tutaj u Polaka i tez mi spieprzyl wiec ze swoego doswiadczenia wole robic tutaj. Co do ciwczen to robilam A6W a teraz robie ABS

Dziewczyny dzieki za pocieszenie :tak: ale w autyzmie mowa jest jednym z wielu cech...jest takze segregacja zabawek np ukladanie samochodzikow w rzedy w specyficzny sposob dla danego dziecka,brak kontaktow spolecznych,rytualy i wiele innych...i niestety szymon to ma...wiec teraz tylko nadzieja w tym na ile jest to silny autyzm czy moze tylko cechy z tego spektrum.
Dlatego tez systematycznie chodze na wspomniana wczesnie play group chodze tam w celach terapeutycznych bardziej niz towarzyskich:tak:
Dlatego tez trzeba byc zawsze bardzo czujnym jesli dziecko np gaworzylo a pozniej przestaje byc juz tak aktywne jak wczesniej wrecz sie wycofuje z komunikacji...
Niestety takie czasy mamy teraz ze srodowisko,szczepienia maja bardzo duzy wplyw na rozwoj dziecka no ale coz takie zycie...
no i przewaznie dotyczy to chlopcow wiec vampiria nie ma sie czym martwic bo z tego co pamietam ma dziewczynke:-)

Ostatnia edycja:
zQo przykro mi i trzymam kciuki zeby bylo dobrze.
Ale mnie boli dziaslo i cala szczeka, masakra. Dobrze ze dzisiaj wyrwa tego zeba do konca moze szybciej przejdzie.

rany ale dzien... pojechalismy o 9 do konsulatu... fotograf zmienil miejsce i musielismy jechac pod inny adres, przez to wszystko spoznilismy sie o 10 min. w konsulacie bylo tyle ludzi ze jak bylismy umowieni na 10.40 tak wyszlismy z tamtad o 13!!:wściekła/y::szok: do tego patryk przewrocil mi sie przed budynkiem jak biegal i ma podrapany caly nos i pod nosem:-( krew lala mu sie ciurkiem z pod nosa i z buzi bo przygryzl warge i jezyk.. do teraz nie pozwoli sobie przemyc tego a wyglada paskudnie.. do domu wrocilismy na 14.30 i jestem wykonczona...

izka moje dzieciaczki to synek 3lata i corcia 6 m-cy...
Anitha no to wspolczucia wielkie,a zwlaszcza dla Patryczka...przytulam...moj maly tez mial raz taki wypadek w lazience-spadl z kibelka i uderzyl broda o umywalke i przegryzl sobie jezyk na wylot...kwi bylo jak cholera,a do tego nie chcial nic jesc i pic :szok:...dlugo mu sie to goilo,ale dzis sladu nie ma na szczescie i zlej wymowy...
Mnie tez czeka wizyta po paszport i juz sie boje tych kolejek i tlumu ludzi...:baffled:
Pogoda pod psem jak zwykle....:wściekła/y:

Anitha przykro mi, napewno sie maly najadl strachu i nacierpial. No i po co t umawianie sie na godz skoro i tak sie stoi w kolejkach.
Mikusia to dla corci napewno duzo znajdziesz na ebay, dla synka moze byc troche trudniej bo przynajmniej dla dziewczynek tak po 2 latach maly wybor jest ale tez mozna trafic fajny zestaw.
Ja wlasnie wrocilam od dentysty i o matko jaki bol. Musieli mi rozciac dziaslo i teraz mam szwy a boli ak cholera. Juz 3 tabletki wzielam i nic nie pomoglo. Teraz posmarowalam sobie zelem znieczulajacym chociaz nie estem w 100% pewna czy wolno

Zqo Mam nadzieję, że diagnoza będzie pomyślna... Może jak pójdzie do przedszkola to złapie trochę kontaktu z rówieśnikami? A może przechodzi taki etap?
ja kiedyś też się martwiłam, że moja dziumka może mieć autyzm (wiem, wiem, u dzieciaków w jej wieku raczej się o autyzmie nie mówi). Kiedy była młodsza ( a już mobilna) potrafiła siedzieć w jednym miejscu 30min i bawić się sama, nawet nie rozglądając się, czy ktokolwiek przy niej jest, inne dzieci zupełnie jej nie interesowały, a wręcz stroniła od nich... U niej na szczęście to był tylko taki etap i minęło, teraz jest strasznie kontaktowa... Dalej bacznie ją obserwuję, ale to już bardziej dlatego, że moja hipochondria przerzuciła się na nią i nieustannie doszukuję się problemów :zawstydzona/y:

Anitha, współczuję serdecznie, wiem, przez co przechodzisz, moja dziumka ostatnio spadła z fotela na twarz- rozcięta warga i krew z nosa :baffled:

Mikusia, ja tak jak Isabell ciuchy kupuję głownie na ebayu i w grzebulcach, Natalia mało ma nowych ciuchów, bo w cenie powiedzmy dwóch zestawów z nexta mam 5 na ebayu. Jedynym wyjątkiem są buty- te akurat kupuję nowe. Ostatnio ( czyli dwa razy, bo tyle razy kupowałam jej buty) były z clarksa, bo tam mierzą stópkę, ale teraz na wiosnę chyba przejdę się też po innych sklepach...
A swoją drogą, skąd jesteś? Bo ja właśnie wyprzedaję ciuchy po małej na ebayu, a jakbyś mieszkała blisko, to zawsze mogłabyś wpaść i popatrzeć co mam... Twoja córcia jest rok młodsza, więc miałabyś w czym przebierać ;-)

reklama
iza wspolczuje , rany czemu az ci dziaslo rozcinali??

z tym konsulatem to jakas porazka , zawsze stalam w kolejce ale musze przyznac ze dzis stalam najdluzej!! i to umawiajac sie na godzine:szok: kuzwa nawet wnioskow nie ma nigdzie polozonych i trzeba sie przepychac zeby poprosic w okienku o to.. po dzisiejszym pobycie tam stwierdzilam ze kategorycznie robie dzieciom teraz w polsce dowody bo nie mam ochoty nigdy wiecej jechac do tego konsulatu. Isabel jak robilas maji dowod to jak to bylo, czy ona musiala byc z toba? musze poczytac o tym dowodzie zeby nie bylo niespodzianek jak pojedziemy do polski...

ja buty dla dzieci kupuje w sporcie a jakies letniejsze sandalki w polsce jak jestesmy

Do góry