reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Bzyczek to poimprezowalas.
Ja zaliczylam zakupy, ogarnelam znowu dol, obiad sie gotuje a ja staram sie odpoczac przy kawce ale wiadomo jak to przy dzieciach sie odpoczywa

reklama
witam podwieczorkowo :-) z patrykiem juz lepiej wczoraj w nocy mial znow goraczke ale nawet calkiem niezle spalismy..

manolka wspolczuje , mam nadzieje ze malemu sie juz poprawi :-)

Anitha dobrze ze juz lepiej.
Ale mi sie ten dzien dzisiaj ciagnie a jak mi sie jutro do pracy nie chce isc. Mialam wczoraj kartki swiateczne wypisywac i nie napisalam, jakos mi sie nie chce.

Witam się po dłuższej nieobecności

Nie zaglądałam tu ostatnio, bo jakoś weny brakowało, ale z tego, co widzę, ciągle dzieciaczki chorują :-( Wszystkim życzę dużo zdrówka. Moja mała dziumka- odpukać- na razie trzyma się zdrowo, ale niedługo poślę ją do żłobka i wtedy pewnie się zacznie. Na razie myślę tylko o jednym dniu w tygodniu na 2-3 godziny, bardziej chyba, żeby odpocząć, niż cokolwiek innego :-D Poza tym zależy mi na tym, żeby miała kontakt z innymi dziećmi, bo jakoś się ich boi...
Do mnie dzwoniła ostatnio pielęgniarka, żeby przesunąć szczepionkę na styczeń- tą potrójną na świnkę, odrę i różyczkę. Mówię, że nie jestem do końca przekonana, czy chcę ją małej dawać. Nastawiłam się na namawianie, przekonywanie i wciskanie mi tej szczepionki, bo tak było, kiedy ostatnio powiedziałam, że nie chcę Natalii szczepić na coś tam, a babka do mnie- Ok, nie ma sprawy, jak nie chcesz, to nie damy :eek: Podejrzane mi się to wydało i utwierdziło mnie tylko w przekonaniu, że nie będę małej szczepić. Zapytam jeszcze przy okazji, czy da się to zrobić pojedynczo, bo z tego, co się orientuje to się da, tylko, że w Glasgow.

Wy tu o prezentach widzę, więc może zapytam- co można kupić swojej menadżerce na gwiazdkę? Bo ona małą zasypuje prezentami, wcale nie najtańszymi, więc wypadałoby się jakoś odwdzięczyć i też coś kupić... Tylko za diabła nie wiem, co... :sorry:

hejka i ja dawno sie nie odzywalam:zawstydzona/y::sorry: czas mi przecieka miedzy palcami normalnie ehh rzucilm sie w wir sprzatania.....ae wiekszy wir to mi amelkowna urzadza wiec taka praca syzyfowa hehe:-D
amelkowna skonczyla antybiotyk 5 dni bylo ok i zaraz kataru dostala w nocy wymioty (flegma) i mega kaszel jak u starego gruzlika:szok::baffled: normalnie witki mi juz opadaja grrrrrrrrrrr chce lato i to juz:crazy: aaa i tak podczytalam ktoras tu mysli o sankach czy tym plastikowym cudzie do jazdy po sniegu....przegladajac pogode na miesiac poczytalam ze w swieta bedziemy miec opady ale deszczu:-(i takie silne wiatry maja jeszcze troche potrwac ...min do polowy grudnia:szok:ja mam nadzieje ze synoptycy jednak sie walneli troche i choc ciutke sniegu spadnie na swieta:tak:

temat prezentow na tapecie wiec ja wlasnie dla kolezanki synka zamowilam o taki wynalazek Crayola Colour Wonder Magic Lightbrush - Toys R Us - Britain's greatest toy store jesli sie sprawdzi i na troche starczy (bo dokupuje sie pozniej wklady) to pomysle i mlodej tez kupie. JESLI JESTESCIE ZAREJESTROWANE NA STR BOUNTY TO ONI ROBIA CODZIENNIE TZW FLASH SALE I SPORO CIEKAWYCH RZECZY MOZNA KUPIC DUUUZO TANIEJ te "farbki" kupione przez bounty kosztowaly mnie 11Łz wysylka:tak:polecam bardzo bo tak tez dla mlodej kupilam namiot ze spiworem plecakiem i bidonem na wode za 10Ł w promocji z bounty:-)

Ale mi te dni szybko mijaja.
Vsmpiria ciezko tak doradzic z prezentem to zalezy w jakim wieku jest, co lubi,
Azorek wspolczuje, a prezent fajny mysle ze moja mloda to za glupia na cos takiego jest
Ja juz mam dosc zycia w niepewnosci. Nigdy nie wiadomo na jak dlugo moj bedzie mial prace. W niedziele zjechal z Angli, co prawda w domu jest dopiero o 20 ale jest i dzisiaj juz sie okazalo ze zwolnienia ida. Zalatwil sobie ze narazie zostaje ale jedzie znowu do Angli i znajac zycie na swieta zostanie zwolniony bo tak zawsze ma. Nie chce im sie trzymac pracownikow przez swieta i zwalniaja a po swietach zatrudniaja nowych. Juz mnie szlag trafia od tej niepewnosci co dalej

vampiria a gdzie znalazlas zlobek na 2-3 godziny w tygdniu bo wszedzie gdzie ja sie pytalam to chcieli przynajmniej na 3 sesje w tygodniu wiec na poltora dnia albo 3 razy po pol dnia.

justaa ja w Twojej okolicy mloda posylam na jeden dzien w tyg od 13-18 :-) ale wiem bo obdzwonilam wszystkie mozliwe w okolicy mojej i tzw po drodze do pracy i wszedzie min 3 dni wolali :baffled:

i doopka odprowadzilam mloda do nursery chcialam poodkurzac w domu i co...rura od odkurzacza (ta gietka taka) rozlazla sie tak ze nawet tasma nie da sie skleic:szok: odkurzylam tylko sypialnie i doopa:wściekła/y: no to wzielam odkurzacz pioracy zeby wykladzine w sypialni troche przeprac i tak jak stal w szafie nie uzywany tyle czasu nag;e widze ze jakas uszczelka wypadla (no ciul z nia bo da sie pewnie kupic nowa) i do tego jeden taki dzymdzel pekl mocno i przepuszcza wode:szok::wściekła/y: no szlag by to.....szukam wlasne po necie bo mozna niby wynajac takie odkurzacze piorace....szukam terminow i cen zeby zawalu nie dostac ehhh

Ostatnia edycja:
reklama
azorek prawie wszedzie dostaniesz taki odkurzacz pioracy w kazdym prawie duzym suinsberym widzilam tez w hombasie cena chyba za dobe 20 f plus do tego plyn sobie kupujesz zalezy jakie mieszkanie ja jak kiesys wypozyczalam kupilam duzy plun za 20 f wiec w sumie 40 f za wszystko

Do góry