reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

isabell hahaha góry to już nawet nie biorę pod uwagę ostatnio przy porządkach ;-)

No ja dziś w końcu trochę zrobiłam. Odgruzowałam nieco kuchnię,pomyłam szafki w środku i z zewnątrz,lodówkę,2 pralki prania poszły,odkurzanie i mycie podłóg. Reszta jutro,bo jeszcze muszę łazienkę ogarnąć no i w końcu coś na górze. Za mycie okien to się nawet w najbliższym czasie nie zabieram. Może przed świętami dopiero ;-) Zresztą z zewnątrz raz w miesiącu nam myją wiec tragedii chyba nie ma.

cytryna wspołczuję. Ja stosowałam na bolące i poranione piersi krem-są specjalne do tego-ja swój w bootsie kupowałam,nazwy niestety nie pamiętam. Mnie pomagał,bo ulga była.

Trochę się bałam jak Mała będzie spać jak tu strzały i huki z każdej strony ale na szczęście jej to nie rusza. Śpi już prawie od 2h.

reklama
Joasia ja gore tez zadko sprzatam dlatego z dzieciakami tutaj glownie siedze, zeby jak najmniej na dole balaganu zrobily. A szafek w srodku nie czyscilam tak dlugo ze hoho i narazie mi sie do tego nie spieszy. Ze zwyklym sprzataniem nie daje rady

Witam pierwsza dzisiaj. Ale zimno, chyba zima do nas przyszla.
Dziewczyny czy ktoras z was uzywala laserowego urzadzenia do usuwania wlosow albo chodzila na takie zabiegi? Zastanawiam sie nad takim urzadzeniem bo jak patrzylam na ceny zabigow to sa zabojacze. Poczytalam kilka recenzji, jedni chwala inni nie.

Ostatnia edycja:
Melduje się i ja. Ale dziś pospałam. Wczoraj zrobiłam odpływ na kanapie ok 21.30 obudziłam się godz później powyłączam wszystko i poszłam do sypialni. Dziś przy śniadaniu Aleks robił fochy chciał, żebym go karmiła ale ja się zbuntowałam. Zostawiłam go w kuchni. Jadł półtorej kromki chyba z godz ale w końcu zjadł. Ja zaraz idę jakiś obiad zrobić a potem biorę chłopaków na spacer i pójdziemy do ich kolegi a mojej koleżanki:-). Wszyscy będą:happy:.
Anitha jeśli mały ma zapalenie pęcherza to najlepsze są gorące kąpiele. Chyba, że sprawa jest poważniejsza i np. jego siuśki bardzo śmierdzą tak inaczej niż zwykle wtedy to poważna infekcja i bez antybiotyku się nie obejdzie. Koleżanki synek złapał takie dziadostwo. Ale mam nadzieję, że u Was to tylko nie groźna infekcja

witam i ja :-) pol nocy wstawalam z patrykiem silku a o 4 jak usnol to obudzil sie o 8 :-) jejku dawno tak pozno nie wstalam :-D wczoraj czytalam o zapaleniu pecherza u dzieci i wyczytalam ze jesli dziecko ma zatwardzenia to wstrzymuje nie tylko kupke ale i siki dlatego moze dojsc do zapalenia pecherza. z tego co zauwazylam to nie boli go podczas sikania ani nie smierdzi wiec tyle dobrego jedynie co to sika mega czesto i malo a czasami tylko siada i wstaje.Wiec narazie daje mu duzo picia zeby sikal jak najczesciej i moze mu przejdzie , jeszcze teraz kuzynka przyjezdza z mezem do nas we wt wiec mysle zeby ja poprosic o furagin i cebilon bo to zapisuja dzieciom w pl.. furagin jest na recepte niestety ale czasem udaje sie kupic bez..
przy okazji mam pytanko do was, bo ja nie latam samolotami.. czy mozna przewiezc w bagazu podrecznym jakies lekarstwa? to w zasadzie sa ziolowe i witamina c. kuzynka bedzie miala tylko podreczny wiec tylko tam mogla by wsadzic.

pogoda jest masakryczna... w nocy jak wstawalismy to marzlam jak diabli rano pierwsze co to ogrzewanie wlanczalam bo brrrr zimno , a jak poszlam do sklepu to myslalam ze zamarzne:eek: patrzec tylko jak lada dzien snieg spadnie

witajcie dziewczyny.hm..dawno mnie tu nie bylo
przerazona ogromne gratulacje!!!!!!!!!
cytryna wspolczuje:( wiem jak to boli bo ja mam z lewa piersia problem karmie i rycze:/ na szczescie troszke mi przeszlo bo sciagam pokarm ale 2 dni pokarmie i znow to samo. Mi bardzo pomogl krem lansinoh for breastfeeding mothers mi go przyniosla na poczatku midwife-sprobuj moze i tobie pomoze..
odkad wyjechala babcia caly czas cos..najpierw malemu leciala ropa z oczka-przeszlo! pozniej problem z ulewaniem az bylismy u lekarza przeszlo! a teraz dostal jakies wysypki na policzkach i brodzie i to chyba nie sa potowki:/ za bardzo nie wiem co zrobic z tym. widziala to juz nasza pielegniarka ale oczywiscie dla nich wszystko jest normalne..moze za szybko zaczelam podawac wit k?? i poprostu organizm tak reaguje... nie wiem sama co robic..
pozatym maly juz coraz lepiej spi w niedziele nawet pospal do 8.30 przerwy oczywiscie na jedzonkoo ojj ciagle glodny przez tydz przytyl 500g:)zobaczymy jak w tym tyg.
pozdrawiam cieplutko w ten mroźny poranek

co tu taka cisza?

basienka utrzymujesz diete jakas? bo moze twoj maly ma poczatki skazy bialkowej? moje chlopaki dostawali wysypki glownie na policzkach i brzuchu ale zdazaly sie tez na szyji pleckach czy nogach.. idz do gp po oilatum do kapieli i doublebase do smarowania (chyba ze juz to masz) mam nadzieje ze malemu szybko przejdzie :-)

ja sprzatam sprzatam i skonczyc nie moge... jak posprzatam tu to tam robi sie balagan i tak w kolko:wściekła/y::baffled:

anitha moze i masz racje, powinnam chyba isc do gp jak najszybciej. a dlugo to trwalo u Twoich chlopakow? wiesz co do mojej diety to jem delikatne wszystko powoli wprowadzam nowe produkty ale jem bardzo malo tez-chyba ze mam czas zeby sobie cos przygotowac...
dziekuje za rade:*

reklama
Basienkaaa dzieki, mam ta masc, ale wszyscy (czyli GP, health visitor i babka z poradni laktacyjnej) mowia mowia ze mi sie to nie wyleczy dopoki nie wylecze grzybici. Teraz jest juz troche lepiej bo bol z plesniawki jest tylko gleboko w piersi, nie w brodawce, wiec przy karmieniu bola tylko te pekniecia (a raczej dziury :zawstydzona/y:), wiec jakos wytrzymuje, ale wczesniej to plakalam przed karmieniem, w trakcie i po...

Do góry