reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

hehe tak ja ukradlam ci twoj a vampiria moj :-D niezle sie dobralysmy :-Disabel a czy kube nie boli buzia?? ja tak jak pisalam o patryku ze mial plesniawki- mylilam sie.. jak dovwinred napisa o grzybicy zaczelam szperac w necie i rzeczywiscie maly mial zapalenie jamy ustnej.. na poczatku byl osad na jezyku pozniej juz takie pecherzyki biale doslownie wszedzie, do tego strasznie smierdzialo mu z buzi zgnilizna. teraz dominik mi to chyba zlapal (zdaje sie ze wczoraj wymienili sie lyzeczkami) ale z nim mam ta dobra sytuacje ze mi powiedzial ze go boli wiec smarujemy i plukamy buzie. narazie tragedi nie ma bo je i pije ale jak ty mowisz ze kuba ci nic nie je to moze sprawdz mu buzie? a brzuszek boli pewnie z glodu :-( mam nadzieje ze szybko mu przejdzie bo sie pewnie meczy i slabnie z niejedzenia.. moze zabierz go do mc donalda? dzieci lubia takie rzeczy u mnie zawsze sie sprawdza :-)

reklama
Hej
;-)

Vampiria a gdzie jest ten monkey biznes? Ja bym chetnie sie wybrala :-) Tylko musze sie do konca wykurowac, bo jeszcze mam katar... A ile sie za to placi? Co do happy castle to pytalam, bo szwagierka byla koajrze ze zdjeci okazuje sie, ze to wlasnie to co link wkleilas :-) Troche daleko, myslalam, ze to w Edi. A my samochodu nie mamy wiec nie oplaca mi sie tluc autobusem...

Basienka szybkiego porodu!!!! :-)Mam nadzieje, ze juz po wszystkim i tulisz swoja pocieche :-)

Cisza tu jakaś dzisiaj... Pewnie łapiecie ostatnie dni ładnej pogody :-)

Z tym okiem to jest tak, że jeżeli to zatkany kanalik, to antybiotyki nie pomogą. Stosowałam je tylko jak wdawała się infekcja i ropa robiła się obrzydliwie żółta i klejąca... Łącznie chyba ze cztery razy, w tym raz miałam antybiotyk z Polski. Do tej pory mamy płyn do przemywania z Pl, ale tak na dobrą sprawę nie pomaga... :-( Próbowałam już wszystkiego- soli fizjologicznej, rumianku, herbaty... Masaże też raczej dają średni efekt. Ja nie oczekuję od lekarzy cudów, bo wiem, że jeśli to zatkany kanalik- bo na to wychodzi- to żadne leki i tak nic nie zdziałają. Wkurza mnie tylko to, że tak długo każą czekać na zabieg... Do roku, a najlepiej, to jak dziecko skończy 1,5, bo do tej pory na pewno przejdzie :baffled::wściekła/y: Tylko szkoda, że nie chcą wziąć pod uwagę tego, że dziecko się po prostu męczy:baffled: Ona praktycznie non stop ma w oku wydzielinę, nieważne, że nie boli, ale przecież to i tak jest uciążliwe... Wiem, bo miałam raz zapalenie spojówek i też mi się ropa z oka lała... Chu...we uczucie :no: A ona ma tak cały czas :-( 01102011722.jpg20092011695.jpg20092011697.jpg
O, tak zazwyczaj wygląda oko mojej dziumki :-(

No dobra, wyżaliłam się trochę...

Doveinred, jak tam po pierwszym dniu pracy?

Anitha, super, że z Patrykiem już lepiej, mam tylko nadzieję, że Dominik lżej to przejdzie...

Manolka, weź tu dziewczyny nie strasz, ja bym nie chciała czytać o tym, że mojemu dziecku grozi niedotlenienie... Choć z drugiej strony masz rację, jak można kobietę, której odeszły wody odsyłac do domu? :no:
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że następnym razem, jak Basieńka się odezwie to po to, żeby się synusiem pochwalić :-):tak:

Fajnie wyszło z tymi naszymi datami :-D No, ja naprawdę nie chciałam, żeby mała mi się 1 listopada urodziła :-)

Bzyczek, jak tam z przesyłką? Dostarczyli w końcu? A tak mi się przypomniało, że ja też miałam myszy ;-) Nawet dwie. Kotek się poczęstował :-D

Isabell, może faktycznie synkowi coś dolega? Tzn, oby nie, ale skoro tak nie chce jeść... Ja bym spróbowała sposobu Anithy na mc donalda ;-) Ogólnie jestem temu przeciwna, ale w skrajnych przypadkach można ;-)

Elffetus, nie aż tak daleko, na dobrą sprawę do monkey biznes też się można czasem tłuc z miasta ze 40min;-) A monkey biznes jest w fouintain parku, nie wiem, czy kojarzysz. dzieciaczki do roku mają free, a dorosły płaci 1.25, więc w sumie taniutko

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki

Znowu mnie trochę nie było, ale nie miałam kiedy do wa zajrzeć.

Ja już rozpakowana, 29.09.2011 przyszła na świat nasza Maya :-) Ma już ponad dwa tygodnie, jesteśmy już w domku i powoli zapoznajemy się ze sobą. Jak na razie karmię ją cycem , i ciągle by spała :-)
Przepraszam że was nie nadrobię ale jednak przy dwójce na początku jest trochę roboty, jak będę miała tylko chwilę czasu to się jeszcze odezwę :-)
Trzymajcie się kochane :-)

Jak narazie nie ma wiesci od Basienki..mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Ja znow na nocy pospalam dzisiaj 4 godzinki I szlismy na urodzinki. Najbardziej nielubie tej pory w nocy bo jak siedze to taka sie senna robie.

Vampiria oni tu maja inne zasady u mnie przebili wody I nie robili nic przez 18 godzin
Dopiero jak dostalam goraczki to stwierdzili ze cos jest nie tak.
Wspolczuje problemow z okiem, u nas Mestek mial dokladnie to samo i tak samo wygladalo, nie pamietam dokladnie ale mial taki oczko przez 2,5 mies I gp nic nie poradzili dali tylko antybiotyk potem inny . Przepisali jakas masc I ons byla wmiare dobra, wkoncu maly podrosl I kanalik sie rozszezyl. Wiem ze zal patrzec jak dziecko ma takie oczko ale mam nadzieje ze sie rozszezy I ominie was zabieg.

Menia - Gratulacje!!!!!!!

anitha- Jeszcze twoj drugi synek zlapal te plesniawki kurcze, Zdroweczka dla niego.

Witam dziewczynki:-) Dziś mój synek męczy się ze zrobieniem kupki.:-( Nie robił od wczoraj i tak się bidulek męczy. Co chwilę siada na nocnik i popłakuje.:-( Wstaje i nic. Nigdy wcześniej nam się to nie zdarzyło. Wręcz przeciwnie...
Oczywiście B&Q wczoraj nie przyjechało więc jak mąż wstanie zjemy obiad i jak tam wpadnę to im chyba rozniosę ten sklep:wściekła/y:
No i złapaliśmy MYSZ!!!:happy2::happy2: Nadziała się na pułapkę. Uh co za ulga.
Anitha cieszę się, że Twój synuś czuje się lepiej. Oby tak dalej. I mam nadzieję, że drugiemu się nie rozwinie choroba.
Basienkaa mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok i już tulisz maleństwo:-)
IzabellL może Kuba złapał jakiegoś wirusa? Jak mu nie przejdzie po powrocie to wybrałabym się z nim do GP.
Joasia to super, że przyjedziesz. Wyślę Ci na prv mój nowy adres a ty mi napisz o której Ci pasuje. :-)
Vampira przykro mi, że Twój synuś tak musi cierpieć. Oby to się szybko skończyło.
Menia gratulacje!!!Niech maleństwo rośnie zdrowe:-)

Ostatnia edycja:
menia gratulacje!!!
vampira współczuję malutkiej. No i Tobie też bo to nic przyjemnego patrzeć jak własne dziecko cierpi.
anitha zdrówka dla chłopkaów. Fajnie,że juz lepiej.
bzyczek fajnie,że mysz złapana. Przynajmniej mozesz spac spokojnie.

No i popisałam. Mała wzywa....

witajcie kochane
wrocilam tej samej nocy o 1 na porodowke gdyby wczesniej ktos mi sprawdzil rozwarcie pewnie urodzilabym wczesniej jak przyjechalam bylo juz za pozno na epidural,rozwarcie na 10 cm ledwo tam dojechalismy jeszcze zjazd na autostradzie byl zamkniety... o wszystkim staram sie zapomniec jestesmy szczesliwymi rodzicami malego 3,260kg 49 cm Olivierka:)
dzisiaj wyszlismy dopiero, mialo to byc wczoraj ale spadla mu temp i zostalismy na obserwacji wszystkie badania ok jestem taka szczesliwa:))))
dziekuje wam za wsparcie, i rady :)))))))) pozdrawiam

MENIA, SERDECZNE GRATULACJE
:tak::-) Zdrówka dla małej, a Tobie dużo siły i cierpliwości :-)

Bzyczek, na twoim miejscu to ja bym złożyła skargę i poprosiła o zwrot kasy. Ileż można czekać na przesyłkę? :dry:
A tak z innej beczki- to ja córeczkę mam, nie synka :dry:;-)

Doveinred,
współczuję nocek, naprawdę. To musi być strasznie męczące, bo nawet jeśli się w ciągu dnia człowiek prześpi, to i tak chodzi jak zombie... A przespać się przy dwójce urwisów też nie bardzo jest jak... :-(
Twój Mestwinek miał problem z oczkiem przez 2,5 miesiąca, a u mojej małej to się ciągnie już jedenasty miesiąc :baffled: I naprawdę, nie wierzę już, że przejdzie samo :-( Wiem, że w Pl zabieg przepychania kanalika robią jak dziecko skończy pół roku, a tu... :wściekła/y: Poczekam do listopada i jeśli wtedy dalej nic nie będą chcieli zrobić jadę do Polski
Uciekam robić kawkę, póki mała dziumka śpi. Ostatnio jej się przestawiło i robi sobie jedną 40min drzemkę :baffled: Niewiele da się przez ten czas zrobić
Miłej niedzieli, choć pewnie jeszcze tu zajrzę wieczorem

BASIEŃKA, GRATULUJEMY
Wszystkie się tu o ciebie martwiłyśmy i trzymałyśmy kciuki. Swietnie, że już jesteście w domku i dobrze się czujecie :) Oby tak dalej

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry