reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Bzyczek, Cytryna umarlam normlanie, dzieci to jednak wiedza wszystko najlepiej hahaha :-D

Ja obiad mam z wczorja wiec gotowac nie musze uffff :rofl2: Ale zakupy nas czekaja, a tu taka pogoda... :no:

reklama
Witam I ja, my zaliczylismy takwodoo I soft play area, za to w domu jakby huragan przeszedl. Dzieciaki wlasnie zjadły obiad, na pozniej tez jeszcze zostalo. Teraz kawka no i za sprzatanie trzeba sie wziasc. Dzieciaki wlasnie cos maluja, Majka byla zachwycona lala w wannie, wezmiemy ja dzisiaj do kapieli to moze posiedzic w wodzie dluzej niz pol minuty

Co do imienin to my dla dzieci nie robimy prezentow i tak maja duzo okazji, mikolaj, swieta, urodziny, dzien dziecka, zajaczek. A oprocz tego w ciagu roku tez cos dostaja. Ja jestem zadowolona bo dla malej już wiem co kupic, zostal mi Kuba ale jego to po prostu musze zabrac do sklepu niech pokaze co mu się podoba, potem napiszemy list do mikołaja i tez już problem z glowy.
Elffetus polecam ci zabawki z fisher price, moja wlasnie już przestala bawic się ta zebra ale przez rok była na topie. Wlasnie powynosiłam kilka zabawek na strych bo już od dawna się nimi nie interesuje. Teraz musze je posprzedawac i kupic cos innego
Bzyczek znaczy ze chłopcy sa coraz mądrzejsi
Cytryna no to było dobre
Doty a co to za stolik z krzeselkami?

wow ale sie naczytalam :) bzyczek z dnia na dzien bedziesz dowiadywac sie coraz to lepszych rzeczy :)
cytryna niezly ten synek znajomych :)

isabel i bzyczek dziekuje za chec pomocy , moja siostra jedzie do pl za jakies 3 tyg wiec mi cos przywiezie.. tobie isabel moze sie jeszcze to przydac , nigdy nie wiesz co sie stanie :)
ogolnie dziekuje wszystkim za dobre rady, na poczatek odstawiam calkowicie banany, i postaram sie zeby jadl inne owoce.. od wczoraj pije caly czas rumianek ale kupy nadal nie ma. do tego wczoraj i ja i patryk sie czyms strulismy (dziwne bo kazdy jadl to samo) i oboje wymiotowalismy. patryk nic kompelnie nie chce jesc pije tez malo wiec nie spodziewam sie ze ta kupa przyjdzie szybko..

co do prezentow to my jeszcze nie myslelismy ale trzeba bedzie zaczac tymbardziej ze w przyszlym miesiacu patryk konczy 2 latka..

Anitha nie ma problemu gdybys potrzebowala to daj znac, mam 2 butelki, po co ma sie dziecko meczyc.
Dom posprzatany, dzieciaki wykapane, o dziwo Majka siedziala w wannie z lala i ja myla, oby tak dalej a ja padam i marzy mi sie 1 dzien spokoju, nawet tylko pol dnia. Zaczelam dzisiaj sadzac mala na nocnik i od 12 biegala bez pieluchy i ani razu sie nie posikala, za kazdym razem na nocnik siadala a na poczatku to co 2 min na nim siedziala. Moze tym razem nauka nam szybko pojdzie. Nawet teraz po kapieli zalozylam jej piluche i musialam ja sciagnac bo krzyczala ze chce sisi

dzieki isabel bede miec to na uwadze :) myslalam ze masz tylko 1 butelke.. i gratki na maji , tez mi sie wydaje ze tym razem nauka wam pojdzie dobrze i lada dzien bez pieluszki bedzie chodzila wszedzie :)

Anitha jak chcesz ja paczkę powinnam mieć za jakieś 2 tyg więc serio nie ma problemu.
IzabellL no to super, że Maja tak szybko załapała. A kupiłaś jej ten nocnik o którym rozmawiałyśmy?

Ja znów wieczór spędzam samotnie bo mąż do pracy poszedł na 19. Jakiś zły humor dziś miałam i strasznie na niego krzyczałam więc może lepiej, że poszedł wcześniej (dla niego lepiej):-D. Byłam dziś w nexcie. Koleżanka 2 tyg temu urodziła córeczkę jutro jedziemy na kawkę z drobiazgiem dla maleństwa. Tyle tam ciuszków, że nie mogłam się zdecydować. A dla chłopców jakie ciuszki no masakra. Ale kasy to musiałabym mieć w brud:szok:

Bzyczek tak kupilam wlasnie dzisiaj i jak tylko go wyciagnelam to Maja zaczela spodnie sciagac i mowi sisi. Pewnie dlatego ze u Ciebie widziala jak chlopacy robia, bo tamtym nocnikiem wogle nie byla zainteresowana. Ten postawilam jej na gorze i jak zeszlysmy na dol posadzilam ja na tym starym i zaczela plakac tak ze chyba drugi kupie zeby nie latac z tym nocnikiem. Dolanczam do Ciebie z samotnym wieczorem

Ostatnia edycja:
Dzien dobry. Maja juz o polnocy u mnie byla i ekspresowym tempie w lozku sie znalazla, przynajmniej pospala do 7.30 ale w nocy kilka razy na mnie wlazila. Od srody mam zamiar sie za nia zabrac, ciekwe co mi z tego wyjdzie. Pewnie jak bedzie za bardzo stawiac opory to szybko sie poddam.
Mialam jechac do mojego J ae stwierdzilam ze szkoda kasy bo i tak do 18.30 codziennie bym siedziala sama w jakims hotelu za ktory trzeba by bylo majatek zaplacic. To ja wole ta kase odlozyc. Mam nadzieje ze do swiat uda nam sie sporo posplacac

reklama
Witam z samego rana:-) alez sie dzisiaj wyspalam za wszystkie czasy:tak: co prawda mala wstala 2 razy w nocy ale maz poszedl do niej za 1 razem i polozyl w lozeczku u siebie. Troche pokwiekala i zasnela. Za 2 razem bylo gorzej. Wstala o 5.50 i jak tylko mnie zobaczyla to mowi " do mamy spac". Probowalam ja polozyc ale nie chciala wiec i tak wyladowala u mnie.. Na krotko bo gdy zaczela sie wydurniac ja sie wkurzylam i powiedzialam ze idzie do siebie. Polozylam ja zamknelam drzwi do pokoju i w rezultacie pospala do 7.30:tak: Pogoda do bani a mnie czekaja zakupy sprzatanie pranie itp. Jutro znow do pracy a tak mi sie nie chce..
Bzyczek Cytryna ale sie usmialam:-D dzieciaki sa genialne:-)
Isabell gratki dla malej. Ja tez bede musiala sie wziac za swoja ale mysle ze dopiero po urlopie..

Do góry