reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

..wczoraj zauważyłam niedużo białego śluzu (może to od golenia), dzisiaj też jest trochę. oby Mały poczekał jeszcze przyszły tydzień bo u nas w domu istne pobojowisko
moze to czop sluzowy sie strzepi?? ale spokojnie nawet i 2-3 tyg moze tak sie dziac wiec mysle ze masz czas i przede wszystkim mniej czytaj na necie i odpoczywaj zamiast rozmyslac :D robota nie zajac nie ucieknie wywal sie na sofe film sobie pusc jakis (tylko z komediami uwazaj zeby skurcze sie nie powiekszyly od smiechu ;]) i odpoczywaj jak najwiecej mozesz :)

reklama
Przerażona, no tutaj tak jest, niestety, że skoro jeszcze chodzisz i nie wyjesz z bólu to jest ok i nic nie trzeba robić...:baffled: Mam nadzieję, że z dzidziusiem wszystko będzie ok :tak: Nie martw się, teraz już coraz bliżej do rozwiązania, a nawet, gdyby miało nastąpić szybciej, to już jesteście po bezpiecznej stronie i synek jest już całkiem rozwinięty :tak:

Isabelll, z tym, że to w środę było i akurat lazłam w ten najgorszy deszcz tam ;-):-D
Stwierdzili, że mała rozwija się doskonale, wygląda na bardzo radosne i szczęśliwe dziecko... No i oczywiście oko jej wyzdrowieje, jak tylko skończy rok :baffled:

Widzę, że o prezentach mowa, a robicie jakieś przyjęcia dla swoich dzieciaczków- zwłaszcza tych młodszych? Bo ja się tak zastanawiam i o ile robienie jakiegoś wielkiego balu dla takiego małego brzdąca do mnie nie przemawia, to chyba te pierwsze urodziny wypadałoby dziumce wyprawić...

Elffetus, teraz to jeszcze pół biedy, bo taki mały szkrab nie rozumie, że ma tyle świąt w jednym miesiącu, ale jak podrośnie to będzie dla ciebie nie lada wyzwanie :-D

Dzien dobry. Mloda pospala dzisiaj do 7 wiec w porownaniu z ostatnimi dniami to sukces.
Vampiria no my w zeszlym roku robilismy impreze w restauracji ale robilismy obojogu jednoczesnie. W tym roku juz im robie osobno i raczej w domu, chociaz wolalabym np na jakiejs soft play area ale to sa niestety koszty. Ja jestem zdania ze dziecko powinno miec urodziny chociaz w malym gronie.
Przerazona no niestety tutaj praktycznie wszystko jest dla nich norma, ja ciaze tutaj nie wspominam przyjemnie.
Trzeba by bylo za jakies sprzatanie dzisiaj sie zabrac

Witam się i ja lekko jeszcze przydżumiona :-D obudził nas telefon z PL a tak dobrze nam się spało.:tak:
Przerażona to musisz teraz dużo odpoczywać. Myślę, że rada Azorek jest jak najbardziej słuszna. A tu znalazłam fajny artykuł dla Was ciężarówek Jak szybko odzyskać formę po urodzeniu dziecka - Uroda - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców Miłej lektury;-)

Vampira no to świetny wypad miałaś. :-D Swoją drogą jakie to są tłumoki to czasem przechodzi ludzkie pojęcie.

Marlenka zapraszam bardzo chętnie spotkam się na kawkę. Jak by coś to pisz na prv to się dogadamy.

Co do prezentów też zaczynam powoli o tym myśleć. Moi synowie mają teraz fazkę na carsy więc kupię im coś z tej bajki.
My robimy chłopakom prezenty na Mikołaja i na gwiazdkę. Z tym, że na Mikołajki są to raczej symboliczne i nie drogie. Albo jakaś mała nie droga zabawka albo jakieś słodkości. Wkładamy w skarpetę taką świąteczną i kładziemy koło poduszki. Jak wstają to mają niespodziankę. W zeszłym roku to jeszcze tak nie wiele kumali ale w tym roku już będzie super myślę

Witam z kawiusa:-) juz jeden dzien w pracy z glowy jeszcze tylko 3dni przede mna i 3tyg wolnego:-) wczoraj byla taka piekna pogoda ze z bolem serca szlam do pracy.. za to dzisiaj wrocila szkocka pogoda.. Mala dzis wstala o 7 wiec odziwo sie wyspalam:tak:
Anitha daje zwykla herbate rumiankowa i slodze lyzeczke. Daje jej rowniez w ciagu dnia jogurty, jablka, mandarynki i rodzynki. Slyszalam ze banany powoduja zatwardzenia.. Moze i twojemu malemu pomoze a jak nie to poszlabym na twoim miejscu do lekarza i nasciemniala ze syn nie robil kupy ponad tydz.. Ja niewiem czemu Ci lekarze nie rozumia ze dziecko sie meczy...
Isabell moja mala od kad jest przeziebiona i wstaje w nocy laduje u mnie w lozku.. Chyba sie juz przyzwyczaila bo jak wczoraj w nocy wstala uspalam ja u siebie i wstala znow za 20 min z rykiem ze chce isc do mamusi lozeczka.. jak tylko zasnie znow laduje u siebie ale meczy mnie to strasznie.. bede musiala ja od tego odzwyczaic.. Widze ze twoj maly urodzony 10 grudnia jak ja:-)
Elffetus ja na mikolaja kupuje jakis drobiazg za to na swieta jakas pozadniejsza zabawke:-) glupio sie przyznac ale na imieniny nic nie kupuje a tak szczerze powiedziawszy to nawet niewiem kiedy Nikola je ma:zawstydzona/y: U mnie w domu sie obchodzi urodziny bo za duzo by bylo tych prezentow..
Vampiria to niezla mialas akcje w tej przychodni.. dobrze ze mala zbadali i dobrze sie rozwija:tak: a co jej z tym oczkiem dolega? ja robilam imprezke dla Nikoli na roczek w domu. Fajnie jak przyjdzie kilka osob z dzieciaczkami:-) mamuski zawsze moga pogawedzic a dzieciaki razem sie pobawic:tak:

Dzien dobry :happy2:

Vampira ale mialas przygode hehe. No niezle, czyli wychodzi na to, ze moglas spokojnie siedziec w domku :tak: Czyli kolo 11 miesiaca mam sie spodziewac HV u siebie? Dobrze wiedziec. Bo ja myslalam, ze juz nikt nie przychodzi. Co do spotkania to jasne, mozemy sie kiedys umowic :-) Twoja corcia z listopada tak? Moj synek tez mial byc z listopada, ale mu sie nie spieszylo... ;-)

Doveinred super prezenty ja myslalam na roczek o czyms takim:
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-U...e/Bruin-Music-and-Play-Activity-Table(0031807)
albo http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Music-and-Dance/Laugh-and-Learn-Baby-Grand-Piano(0076487)
albo http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Activity-Toys/FisherPrice-Bounce-and-Spin-Zebra(0033528)
Najbardziej jestem za pianinkiem, albo zebra. Jeszcze czas wiec pomysle co lepsze.

Przerazona nie martw sie wszystko bedzie dobrze :tak: Tutaj maja inne podejscie niz w Polsce, a moze nawet i lepiej, ze tak jest.

Doty86 u nas w sumie tez sie nie kupuje na imieniny prezentow, ale tak napomknelam, ze przeciez w grudniu 5 i 6 jest Nicolasa :-D Pewnie Nikoli tez wtedy jest jakos.

Ja na swieta kupie malej stolik z krzeselkami a chrzesnemu powiem zeby kupil toaletke z krzeseleczkiem, suszarka, szminka, szczotka itp. Mysle ze bedzie zadowolona bo jak widzi ze ja sie maluje mowi ze ona tez chce "malu malu" :-)

Moje dzieci mnie dziś uświadomiły:-). Jak się rano ubierali i zakładali majteczki to się dowiedziałam wiele ciekawych rzeczy... Otóż mój Krystian mówi do mnie tak.. "Jestem chopcykiem mamusi bo mam bombelka wies Ty jesteś dziecynką i nie masz bombelka" :-D No więc dziewczyny jak byście czegoś o sobie nie wiedziały to zapytajcie waszych pociech. I wszystko będzie jasne:-D
No a tak poza tym to posprzątałam już dom, obiad zrobiony, teraz mogę sobie siedzieć i odpoczywać;-)

bzyczek :-D:-D:-D synek mojej znajomej (ona jest angielka, jej maz szkotem) z pracy doszedl do nastepujacych wnioskow: ja i tata mamy siusiaki bo jestesmy szkotami, a mama nei bo jest z anglii ;)

reklama
Do góry