reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

gwiazdeczka ja bym zmieniła lekarza. Możesz to zrobić jesli nie jesteś zadowolona z obecnego. Co do in vitro do dowiedz się dokładnie bo ja mam tutaj koleżankę która miała już 2 razy. Pierwszy raz za darmo,zakończone powodzeniem. Ale,że oni chcieli 2 dzieciaczków to za drugie musieli już zapłacić. Ona mi mówiła,że nawet nie tyle za sam zabieg czy opiekę co za leki hormonalne które musiała przyjmować przed. I ona płaciła "tylko" tysiąc funtów a nie jak Ty piszesz 4 a to jest ogromna różnica wiec dowiedz się jeszcze raz może u innego źródła.
isabell współczuję akcji z autem. Mechanik nieźle dał w dupę. Mam nadzieje,że nic poważnego się nie stało. A co to za mechanik jeśli można wiedzieć. Ma gdzieś wartsztac w pobliżu? Pytam aby omijać szerokim łukiem.

reklama
Nie w Glasgow. Jak do tej pory bylam z niego zadowolona, robimy tam auta d 3 lat. Nie wiem kto dal dupy on czy jego pomocnik, ale ktos dal. Teraz czekam na wiesci od niego i chyba sie pozniej przejade do innego zeby sprawdzic czy wszytsko ok

No tak to bywa czasem z mechanikami. Ja kiedyś dałam auto na full serwis do Polaka do Glasgow i mówię aby posprawdzał wszystko. Odebrałam autko,po 2 dniach wyrąbałam w krawężnik i miałam oponę do wymiany. Pojechałam do najbliższego pukntku,tam panowie mi ściągają koło i mówią,ze ja klocków hamulcowych to już prawie nie mam. Zadzwoniłam do tego mechanika,zapytałam czy sprawdzał,a on do mnie czy ja mam alufelgi bo jak tak to sprawdzał,a ja że nie mam,no to on do mnie z tekstem,że on kół nie ściągał. Nosz *****,zwyzywałam na czym świat stoi bo płaciłam za full serwis a on obejmuje sprawdzenie klocków. Zaproponował łaskawie,ze mi zwróci różnicę w cenie za ten średni serwis ale nawet mi się już tam jechać nie chciało i go oglądać.

No tak to jest z mechanikami jak sie ich nie przypilnuje. Mi tez niby sprawdzil wszystko, wlozylam w auto majatek a takiej rzeczy nie dopilnowal. No mam nadzieje ze mnie jutro jakos nieprzyjemnie nie zaskoczy

joasia ale sie usmialam z tego ze pytali o alufelgi :D nie wiem gdzie ty i isabel robilyscie ale my ostatnio tez mielismy przygode z polskim warsztatem i byc moze jest to ten sam gosciu.. tluklo nam sie zawieszenie zepsutu byl sworzen - facet na to wpadl ale wymienil nie ten co trzeba do tego robil to pol dnia bo nie potrafil sciagnac starego.. auto jak sie tluklo przed wizyta tak tluko sie i po.. pozniej pojechalismy do serwisu mercedesa (juz do szkotow z mysla ze skoro polak nie umie to moze szkot naprawi) i co ku.... oni wymienili oslony tarcz hamulcowych zeby brud sie nie zbieral na tarczach!!bo wg nich to wlasnie bylo przyczyna tluczenia sie zawieszenia... masakra skasowali za to 180 f - doslownie za dwie blaszki!!! po tych incydentach mielismy dosc mechanikow tutaj i maz robil auto w polsce jak bylismy ostatnio.. przy okazji okazalo sie ze ci polacy u ktorych bylismy za pierwszym razem , co wymienili ten sworzen - tak go wymienili ze go uszkodzili podczas wsadzania i do wymiany byly oba... konic koncow jest taki ze zamiast zaplacic jednemu ok 100f , wydalismy wsumie na 'naprawy' ok 500 f

pod koniec jeden z tych polskich mechanikow stwierdzil ze oni takich aut nie naprawiaja :) szkoda tylko ze nie powiedzieli tego na samym poczatku..

gwaizdeczka nie przejmuj sie , jak przesataniesz o tym myslec to wtedy sie uda :) daj sobie czas , nie mysl o tym czerp z sexu przyjemnosc a nie tylko chec posiadania dziecka :D

joasia ale sie usmialam z tego ze pytali o alufelgi :D nie wiem gdzie ty i isabel robilyscie ale my ostatnio tez mielismy przygode z polskim warsztatem i byc moze jest to ten sam gosciu..
Też zapytałam co ma piernik do wiatraka to usłyszałam,ze w większości alufelgi są takie,że można zobaczyć klocki bez zdejmowania koła. Ja,że mam zwykłe i bez zdjęcia koła nic nie było widać to już im się nie chciało. Ja byłam tu i nie polecam. RT Garage - Samochody - naprawa - Katalog firm Emito.net

Witam się z samego rana już od godz jestem na nogach. Na szczęście moje Bobki jeszcze śpią więc mam czas na kawkę w spokoju:tak:
Wczoraj mój mąż wziął się za montowanie rolet w livingu. Wszystko by było ok gdyby nie fakt, że po zamontowaniu ona spadła. Jakąś felerną kupiliśmy bo odkleiła się od tego pałąka i po prostu spadła. A mój luby co??? Nie pomyślał, że trzeba to zostawić i jechać wymienić tylko wziął superglue i ją przykleił. Nie byłoby nawet w tym nic złego gdyby zrobił to prosto. Ale k... jest tak krzywo, że jak się ją zwija to pałąka brakuje:wściekła/y: No i ja teraz będę musiała w sklepie ściemniać, że taką krzywą kupiliśmy. Lepiej dla niego, żeby ją wymienili bo inaczej go zabiję:shocked2:

Gwiazdeczko u mnie też zdiagnozowano zespół policystycznych jajników, do tego jeszcze mam bajzel w hormonach. Teraz biorę tabletki anty ale jak bym tylko je odstawiła to miałabym okres przez 2 miesiące potem nie miałabym pół roku albo i rok a potem znów 2 miesiące. Miałam nadzieję, że się wszystko ułoży po porodzie ale niestety... Więc jestem dla Ciebie najlepszym przykładem, że nie możesz się poddawać.
Moje dzieci zostały poczęte bo tego chciałam ale nie ukrywam, że po tym jak się nasłuchałam jakie to będzie trudne nie spodziewałam się, że to się stanie tak od razu (za 1 razem) i chyba tak na prawdę po prostu uprawiałam seks a nie płodziłam dzieci... Jeśli wiesz co miałam na myśli;-) Ja bardzo mocno trzymam za Ciebie (Was) kciuki. I wierzę, że się uda. I ty też musisz:-)

IzabellL mogę sobie tylko wyobrazić jak wściekła byłaś z powodu tego auta, co mnie wcale nie dziwi. A na wiasem mówiąc tu nie daleko mnie jest bardzo dobry mechanik. Szkot taki dziadek ale robi dokładnie, nie drogo i bardzo się przejmuje tym co robi. Doty mąż też tam jeździ do niego i też go chwali. Może tam spróbuj w przyszłości. Jak będziesz potrzebować dam namiar

bzyczku 84 dziekuje bardzo -ja nie wiem czy milam te policystyczne jajniki z alankiem ale jakos wiekszego p[roblemu nie bylo a teraz wierze ze jak tobie sie udalo to moze i mnie u mnie tez jest niestety problem z hormonami :-:)-(
cytryna joasia 79 tak musze placic za invitro bo mam juz jedno dziecko i mnie powiedziala ze jest to 4 tys funtow wicie co dziewczyny juz nie chodzi o ta kase choc nie ukrywam ze to sporo ale o fakt ze z pco mozna miec dzieci najlepszym przykladem jest bzyczek84 tylko czasem trzeba troszke pomoc lekarstwami lub zabiegiem laparoskopii a ona mi powiedziala ze jak te tabsy nie pomoga to invitro a ja jeszcze inne tabletki zastrzyki a potem laparoskopia a ona nie dala mi tej nadzieji ze mozna cos z tym zrobic tylko invitro :-:)-(dlatego daje sobie te pol roku jak widzicie na moim suwaczki i lece do pl porobic badania i tam sie leczyc jak bedzie trzeba :-( dziekuje dziewczyny ze piszecie do mnie myslalam ze mnie tu kazda z was tez oleje bo co tam moj problem -przepraszam tez ze nie moge odnosisc sie do waszych postow ale naprawde nie mam na to sil :-(

Witam sie i ja, przerypana noc mialam. 12.30 Majka wstala i walczylam z nia do 4, nawet na chwile nie zasnela, w koncu powiedzialam rob co chcesz ale mama drzwi o swojego pooju zamyka i co moje dziecko przynioslo sobie poduszke pod drzwi, nie wiem czy spala czy nie ale 6.30 juz sie do mnie dobijala. Padnieta jestem maskaryznie. Nie chce jej brac do siebie bo kilka razy wzielam i teraz co sie przebudzi to przylazi. Siedziec u niej tez juz nie chce bo czsami siedze 2 godz a ona i tak sie za chwile budzi.
Justysia szczerze nie mam pomyslow na prezenty. U mnie zaczyna sie masakra bo Kuba, Maja, Ja, moi rodzice i babcia wszyscy maja urodziny. Majka lubi myszke miki wiec myslalam ze cos z tym motywem poszukam no i lalki, ale chcialabym tez cos innego jej kupic tylko pomyslu brak. A dla Kuby to juz wogle.
Joasia ja u nich tez raz robilam i spieprzyli sprawe, znajomy tez tam robil i 3 razy reklamacje mial a poza tym oni drogo biora
Bzyczek ja chyba usmiechne sie o te namiary na przyszlosc. Jest tez tutaj w Airdrie Polak, ta opiekunka u niego robi, sa zadowoleni ale ja jeszcze u niego nie robilam i nie wiem ile bierze bo od nich albo nic albo grosze.

reklama
Gwiazdeczko właśnie chciałam Ci zasugerować, że jeśli masz możliwość to sprawdzić w PL to zrób tak. Ale też zorientuj się o dobrego specjalistę. I przestań się przejmować nami. Jestem pewna, że żadna z nas nie czuję się przytłoczona Twoimi postami ani nic w tym stylu i za pewne nikt się nie gniewa, że nie odnosisz się do naszych postów. Czekamy cierpliwie a wszystko się u Ciebie ułoży:-)

IzabellL nie ma problemu. Przypomnij się jak będziemy się widzieć.

Do góry