reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Oj pracowity dzien dzisiaj mialam. Dziewczyny jaki moj maz jest niezorganizowany, masakra. Nic dzisiaj nie zrobil a wielce zmeczony. Wstal o 7 a majke zawiozl do przedszkola na 10, zapomnial jej dac jedzenia do przedszkola. Musialam do niego dzwonic bo miala tel ze nie maja dla niej nic do jedzenia. Potem po pracy odbieram dziecko i co widze no super ubrana w sukienke ale rajtuzkow nie ma tylko skarpetki bo jemu sie zapomnialo. No rece opadaja i ja wrocilam o 16 tak do tej pory maz lezy na kanapie i oglada tv

reklama
Isabell nie no racja ręce opadają jja nie mam co narzekać choć jak każda baba czasem coś tam gdacze że nie tak
Wracaj do zdrowia Isabell musisz mieć siłe opiekować się maluchami:-D
Vampiria powodzenia życzę oby się udało z tą pracą na lewo

Witam po wyczerpujacym dniu.. Mala czuje sie juz troche lepiej:tak: Dzis caly dzien w biegu. Na szczescie Nikola sie wybiegala i zasnela bez zadnego ale.. Mam maly problem bo od kad wrocilismy do Szkocji mala znow ma straszne zaparcia.. Dzis stala w kacie pol godz i probowala zrobic kupke po pol godz patrze w kupka zatrzymala sie w odbycie i nie potrafila przejsc dallej:szok::-( nie wiedzac co robic pomoglam jej troszke. Zaczelam podwijac nogi do gory mala sie darla ale kupka na szczescie wyszla ( o ile wogole mozna nazwac to kupa..). Zadazylo sie taka sytuacja juz kilka razy wczesniej dlatego tez postanowilam opisac ta glupia i nietypowa sytuacje z nadzieja ze ktoras z was miala podobna i potrafi jakos pomoc.. Wzbogacilam juz diete o rozne mleczne produkty ale nic to nie pomaga. Nie jada rowniez zadnych czekolad itp. Zastanawialam sie juz czy nie wybrac sie z nia do lekarza bo moze jest cos nie tak...

Doty dawaj jej kisiel, mozesz tez podac syropy ale nie wiem czy tutaj sa dostepne, lactulosum i dupholac czy cos takiego, dokladnych nazw nie pamietam. Moj Kuba mial takie problemy, ale w koncu przeszlo, Maja tez czasami ma ale ja to po prostu rozmiekczam, zeby sie nie meczyla jak juz bardzo ciezko jej idzie. Przegotowana letnia woda z odrobina oliwki i wpuszczam troszke gruszka do dupki. Kubie tez tak robilam. Oczywiscie nie za czesto. Potem zakladam pieluche i biega, zazwyczaj po kilku minutach z pieluchy wyplywa, a jak nie to jeszcze raz.

doty może kiwi jej daj albo suszone śliwki-dobrze działają na takie rzeczy. A jak nie pomoże i będziesz chcieć to mam czopki glicerynowe i mogę się podzielić.

czesc dziewczyny :)
doty86 mam podobny problem z synkiem,z zalecen lekarza podaje mu lactulose,taki syrop o ktorym wspomniala Isabell.Dodatkowo prebiotic powder,jak narazie dziala,kupki regularne,bez wysilku :)

hey dziewczyny czytam tak o tych kupkach i czy myslicie ze ja tez powinnam isc do lekarza z alanem bo on tez ma ciagle zatwardzenia i przez to nie robi mi kupki na kibelek tylko do pampersa bo robi ja jak biega ehhhh az wstyd ze dziecko 4 lata robi kupe w pampersa ale co mam zrobic jak mu nie zaloze wstrzymuje i potem jeszcze gorzej siku robi do kibelka spi bez pampersa ale kupa =papmers :-( robowalam go prosic blagac krzyczec straszyc i nic nic nie daje rady jestem bezradna :-:)-:)-:)-(

Witam dziewczyny z kawka w reku .Jakos nic mi sie nie chce a tyle trzeba zrobic.Doty moja Klaudia tez miala takie problemy poszlismy do gp przepisal syrop i pomoglo.Wiem ze jest jeszcze sposob podania lyżki oleju ale nie wiemczy nikola chcialaby wypic.Dzisiaj Klaudia nie chciała isc do szkoły plakala cala droge tak mi jej szkoda .Mowi ze chce do polskich dzieci bo ich nie rozumie :-(.Az mi łzy poleciały .Przez chory system w pl dziecko musi tak przezywac.Mam nadzieje ze powoli zmieni nastawienie ehh juz nie wiem co myslec :dry:

reklama
witajcie,
qurcze weekend minal tak szybko ze nie zdarzylam nawet tu wejsc
marlenka85 wlasnie to jest przykre ze nasze dzieci beda musialy przez takie ciezkie poczatki przechodzic, ale miejmy nadzieje ze w przyszlosci dzieki temu bedzie im lzej:)
musze wam sie pochwalic ze jestem juz szczesliwa posiadaczka wozka icandy..moj mi zrobil taka niespodzianke i gdziec wynalazl na necie i kupil drugi... bo na ebayu jeszcze cisza moze w tym tyg sie cos ruszy:) a chyba chcial odkupic swoje winy bo nie uwierzycie co zrobil kupilam na ebayu taka fajna pozytywke z fisher price i mowie jedz po baterie zobaczymy czy dziala,.. no i dlugo nie myslac podlaczyl ja do kabla pod prad(lubi majsterkowac i wszystko rozkrecac wiec kabel szybciej mu bylo przyniesc) no i co spalil...:( pozytywka ani nie gra ani sie nie kreci ale przyznal sie po 3 dniach ze myslal ze to ta sama moc i w ogole...sumienie go ruszylo i sie przyznal:/ no i mam juz lozeczko zlozone ale jeszcze nie ubrane ... jeszcze mam troche czasu ... a i co smieszniejsze znalazl druga taka pozytywke na emito i dzisiaj po nia jedziemy, ahh- gorzej niz z dzieckiem :)

Do góry