reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

isabell dziekuje!!!!!!!!! bardzo!!!!!!!!!!!!!
wlasnie jestem po chacie z doradca tez nie mogl zalozyc sprawy ale otworzylismy sprawe o zwrot kasy...teraz zostalo czekanie!!!!
jest jakas iskierka nadziei:)
łeb mi pęka, caly weekend chodzilam zalamana zdenerwowana....ide spac
buziaki i za wszystkie rady dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak dobrze ze was tu mam:)))

reklama
Basienkaaa wszystko zależy od uczciwości sprzedawcy. Myślę,że powinien oddać kasę. Aczkolwiek jak ja miałam taką sytuację to u mnie najpierw kasa na paypala wpłyneła a potem dopiero email z prośbą o unieważnienie transakcji.
Ale są też uczciwi sprzedawcy. Kiedyś mój sobie chciał grę kupić,nie doczytał dokładnie opisu a tytuł aukcji brzmiał "tytuł gry (nie pamiętam już do co było-jakaś strzelanka) VIP code". No i kliknął na "kup teraz",od razu paypalem zapłaciliśmy Było tanio bo chyba 7,50 podczas gdy na innych aukcjach ta gra była po ok15,po kilku minutach dostałam maila z codem vip,więc się zdziwiłam,patrze na tę aukcje a tak jak byk napisane,że koleś sptzedaję tylko ten kod a nie grę ale oczywiście mój kochany przeoczył tak istotny fakt,no bo po co czytać. Napisałam do kolesia maila,że zaszła pomyłka,że chcielismy gre kupić anie sam kod,że zmyliła nas trochę kwota za wysyłkę bo było kilkanaście pensów a przecież mail nie kosztuje, odpisał grzecznie,że oprócz maila poczta też chciał wysłać te karteczkę z gry,ale skoro zaszła pomyłka to on mi zrobi mi zwróci kasę do ok 5 dni roboczych,bo już ponoć zdąrzył zlecić wypłatę z paypala. Ja podziękowała grzecznie i obiecałam nie wykorzystać tego kodu. Po kilku dniach miałam kasę na koncie,ponieważ transakcji nie kasowaliśmy wystawiliśmy sobie pozytywne komentzre i po sprawie. Więc są normalni i uczciwi sprzedacwy również,bo w tym wypadku w opisie było wyraźnie napisane co sprzedaje i był to nasz błąd(tzn TŻ bo ja mu tam przez ramię nie zaglądałam co kupuje).
A w Twoim przypaku Basienkaaa to za duża kwota aby koleś miał ochotę Cię wyrolować,bo zawsze możesz sprawe na policję zgłosić. Więc myśle,że odzyskasz te kasę,ale nerwów to współczuję.

hej :)) mnie dalej glowa boli:/ nie mam sily, czuje sie jakbym miala goraczke:/. ale staram sie juz nie myslec o tym ebayu bo wiem ze nasz "groszek" pewnie zle znosi moje nerwy...
a co do goscia to nagle odpisal na zlozonej sprawie
We sent you a cancellation notice to cancel this transaction as requested. You accepted the same. WE have now returned in today to see you have opened another case without even allowing time for your refund to be processed? You have been very rude in your messages for no reason whatsover, as we have agreed to issue a refund. It is unreasonable to expect an immediate response to your emails on the weekend? In light of the fact that this case was unecessary and reflects badly upon us, we request that this is closed and the orignal refund processed."
i za bardzo nie wiem jak to zrozumiec,...bo ja naprawde pisalam normalne wiadomosci do niego a on poprostu nie odpisywal...
cytryna tez mam taka nadzieje:)

basienkaaa najwyrazniej na tzw weekendy maja wolne i potraktowali twoje wiadomosci ...napastliwie moze? zreszta sa bardzo wyczuleni teraz o te zamieszki no i pewnie caly swiat powinien plakac nad nimi ze biedni nie moga nawet z domow wyjsc:/ niczyja wina ze banda idiotow postanowila spalic caly londyn ;] a podawalas tu juz jakas wiadomosc od tego sprzedawcy ze wg niego jestes nei czola na fakt ze u nich zamieszki sa hehe angole :D nie przejmuj sie tak bardzo. to tylko jeden sprzedawca ja z ebaya juz 2 lata korzytsam i raczej bez problemow choc czasem lapki opadaja co ludziska potrafia wymyslic.

wiesz ja wszystko rozumiem ale on w tyg nawet mi nie odp na wiadomosci:/ a co do weekendu to w zeszly weekend jak skonczyla sie aukcja to mial czas pisac jak chodzilo o kase:) sami sobie taka wojne zrobili, wspolczuje tylko niewinnym ludziom ktorzy przez te zamieszki potracili swoj dobytek:/ nie nie podawalam tu zadnych wiadoomosci :/ no ja tez duzo kupowalam i jakos nigdy nie mialam wiekszych problemow... teraz sobie ukroce zakupy na ebayu:))))

o a wydawalo mi sie ze kopiowalas wiadomosc od tego sprzedawcy w ktorej pisal cos o zamieszkach....no nic moze moja wyobraznia tak ostatnio dziala...umysl mam przemeczony i cialko tez heheh ;] ehhh przydal by sie masazyk ....buuuuuuuuuu a moj nie chce mi zrobic o_O aaa znalazlam :D 12.08 pisalas tak ::
on mi napisal ze
It is therefore very disconcerting that you are being less than understanding, in light of the recent events.
no wiec jak widzisz pan sie obrazil ze nie potrafisz zrozumiec trudnej sytuacji w londynie ;]a to przeciez nie twoja wina ze zamieszki tam sa. ty kupujesz on wysyla jesli nie moze trzeba bylo od razu napisac ze nie da rady bo sie na poczte boi wyjsc i byl by swiety spokoj ;]
aaa i trzymajcie kciukasy dziewuszki jutro o 11.45 moj ma interview jupiiiiiiiii pierwsze od kad jest na bezrobotnym :O mial 3 interview przez tel i oczywiscie nic dalej sie nie ruszylo. znalazlam mu ogloszenie na gumtree tel rozmowe juz mial zaliczyl testy ktore mu wyslali i jutro rozmowa :D

Ostatnia edycja:
reklama
azorek84 a no faktycznie ze to wklejalam:/ za duzo juz mam tych informacji. i to mnie dziwi czemu jak zapytalam przy wplacie kasy kiedy mi wysle dal odpowiedz ze we wtorek mogl od razu napisac ze jak za rok sie skoncza zamieszki....
o to jak juz testy zaliczyl to dobry znak, wiec ja na pewno bede 3mac kciuki!!!!!

Do góry