reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Bzyczek kosmetyki nie moga miec wiecej niz 100ml pojemnosci, ja nigdy nie pakuje w plastikowa torebke. W domu od razu w woreczek daje jesli cos biore, ale to tylko na wypadek zeby mi sie nie wylalo. Oj wesolo masz z tymi chlopakami
Azorek no mozesz byc dumna z corci. Moja to sie nie da dotknac.
Ja wlasnie Majke polozylam a Kuba jeszcze gdzies lata. Piwko wypilam, zraz pewnie po 2 siegne. Mojej kly ida i byla straszna dzisiaj i mam wrazenie ze caly dzien dziisja sprzatalam a malo widac

reklama
No, pogoda fajna dziś była, aż miło było pochodzić....

Isabelll , współczuję ciężkiego dnia... Ale teraz przynajmniej zasłużony relaks

Bzyczek, tobie też współczuję...
Ja mam jedną gucię, a też mam czasami dosyć, więc mogę sobie tylko wyobrażać, jak ciężko jest, kiedy ma się więcej dzieci... Ale i radość podwójna.... :-):tak:

Azorek, no Amelkowa dzielna dziewczyna jest :-), chyba mężasty więcej stresu miał niż ona... :-):-D

Dziewczyny, kiedy wasze dzieciaczki zaczęły ząbkować? Bo moja zaraz skończy ósmy miesiąc, a zębów niet... :confused: Nawet kawałka nie widać... :baffled:
W ogóle to się trochę podłamałam w Polsce... Byłam u sąsiadki, ma półrocznego syna- czyli dwa miesiące młodszego od mojej dziumdzi... I ten syn w kółko: lalalala, bababa, dadada... A moja nic.... :baffled::-( Czasem jej się jakieś gu wyrwie, ale to rzadko... Owszem, śmieje się, kiedy jej wesoło, marudzi kiedy jest zła ( takie Ne jej wychodzi), piszczy , sapie, ale nie guga... :confused::confused: I nie wiem, czy mam się już martwić, czy jeszcze poczekać :sorry2:

vampira u nas pierwsze 2 ząbki się pojawiły jak Mała miała ok 5,5 miesiaca. I na razie tylko te 2 na stanie.
I moja Mała też jeszcze nie składa sylab,ogólnie malo się odzywa.

Vampiria ja bym sie nie stresowala.Zeby moga wyjsc pozniej, nawet po roczku.A z mowieniem to juz zalezy od dzidzki.Ja zawsze tlumacze dziadkom, ze Asia ma tu dwa jezyki i napewno zacznie mowic pozniej niz gdybysmy mieszkali w Pl.A jak sa natretni to mowi-"nie jeszcze nie mowi ale je nozem i widelcem":D
Asiula narazie ladnie mowi mama i takie tam po swojemu.
Ja juz przestalam liczyc guzy na jej glowi.Praktycznie co spacer to gdzies wyrznie.Masakra, a w Pl jak bedziemy bez rajtek chodzic to chyba w ogole osiwieje.

Witam:-) ja juz po pracy wykapana siedze i odpoczywam:-) dzisiaj szwgier mial Nikole polozyc spac bo moj a zaczynal od 7... Martwilam sie jak mu to pojdzie bo malo czasu spedza z mala a tu zonk przychodze do domu z pracy mala spi w najlepsze a wujaszek zadowolony siedzi przed kompem.. mowil nawet ze nie mial najmniejszego problemu.. musimy tak robic czesciej:-)
Joasia79 Ja rowniez chetnie cie poznam:-) niestety nie jestem automobilna wiec moze ty wpadniesz na kawke w nastepnym tyg do mnie albo umowimy sie w rainforest.. co o tym myslisz??
Isabell to zapraszam do siebie po powrocie z PL :-)
Azorek dzielne masz dzieciatko:-) dziwne ze pobierali jej krew z zyly.. ja jak robilam ostatnio morfologie w PL pobierali krew z palca i mala tez nic nie plakala:-)
Vampiria mojej malej wyszedl 1zabek jak miala 7,5miesiaca natomiast moja bratanica ma 9miesiecy i jeszcze zabka nie widac.. nie ma reguly kazde dziecko jest inne... Lekarz mi powiedzial ze 1 zab powinien wyjsc do roczku wiec twoja mala ma jeszcze troszke czasu:-)

doty86 nie ma sprawy,ja jestem automobilna więc mogę podjechać. Przyszły tydzien jak najbardziej mi pasuje.
Ja przeczytałam posta isabell,że piwo i tez się skusiłam. Więc dołączam z San Miguelem ;-)

Joasia mi najbardziej pasuje wtorek i sroda a tobie?? ale robicie dziewczyny smaka na piwko niestety moj A nie zaopatrzyl lodowki w alkohol bo jutro ma dopiero wolne.. uciekam wiec spac:-) milego wieczorku

reklama
Halo wiem że się odzywam teraz raz na pół roku ale jak przeczytałam posta Vampiri to tak jakbym siebie czytała z tymi zębam. Ja sie już martwiłam że mojemu dziąsła będą przecinać bo się nasłuchałam że jakmu do roku nie wyrosnął to trzeba naciąć więc mało nie padłam aż w końcu w 10 miesiącu pojawiły się dolne jedynki za dwa dni górna jedna potam ddwa tyg spokoju i druga górna jedynka później na raz dwie dwójki i mamy 14 miesięcy i 6 zębów wiem że to żaden wyczyn bo dzieci mają więcej w tym wieku ale jemu wszystkie na raz wyszły więc się nic nie martw wyjdą nie słuchaj rad ciotek bo osiwiejesz każde dziecko jest indywidualistą i rozwija się w swoim tempie

A u nas po staremu praca praca i praca a po pracy chwila z chłopakami i znowu praca :(

Do góry