reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Jejku co za dzien, wszystko mi z rak leci, rano stlukalam kieliszek i talerz, przed chwila rozwalilam ekspres do kawy po czym kawe sobie wylalam wiec moze juz dzisiaj niczego nie bede dotykac.
Co do smoczka to ja Kube odzwyczailam jak mial 2,5 roku musial miec smoczka i koniec. Majka musi miec do spania, w dzien jeszcze jakos da sie przezyc chociaz bywa ciezko ale narazie nawet nie mysle o oduczaniu jej. Ja Kubie powiedzialam ze smoczek zostal w samolocie, polecelismy wtedy do Polski. Mial babcie i dziadka przez 2 mies i duzo atrakcji wiec zapomnial ale powiem wam ze nawet do teraz czasami przez sen ma taki odruch jaby smoka ciagnal. Znajoma znowu odcinala koncowki smoczka i dziecko nie chcialo juz.
Moj Kuba byl dzisiaj pierwszy raz u fryzjera i duzo lepiej to zniosl niz obcinanie wlosow w domu wiec juz teraz nie bede sie bawic w fryzjera.
Manolka a moze ma podrazniony nosek tymi kroplami albo za mocno mu odciagasz. Ja mialam aspirator do nosa a teraz mam gruszke elektroniczna wiec jak trzeba to tak malej odciagam chociaz ona juz sama ladnie dmucha tylko jak ma mocno zatkany to wtedy musze jej odciagnac bo nie umie sama wydmuchac.
Ja ci powiem jak ja to robie i u nas sie sprawdza. Najpierw woda morska i to kilkakrotnie trzeby wystko sie poodklejalo i rozpuscilo, potem odciagam, jeszcze raz woda morska zeby nawilzyc i za jakies 30 min krople. Wtedy te krople naprawde dzialaja bo jest w nosku czysto. Co do kropli to polecam euphorbium czy jakos tak wg mnie dla dzieci njlepsze. Tutaj chyba tylko w aptece internetowej i ebay

Ostatnia edycja:
reklama
Justaa, moja smoka ssie dopiero 3 miesiące- taki substytut kciuka i butelki. Jak była mniejsza, to przy zasypianiu ssała kciuka, potem zaczęła zasypiać przy piciu- no ale ileż można poić dziecko przed snem... :sorry2: No więc sięgnęłam po smoka. I tak zostało... Jak zaśnie to go wypluwa, ale kiedy się obudzi to kwęka :dry: Zabawnie to wygląda swoją drogą- wystarczy, że usłyszy, że do niej idę robi hop na bok, oczy zamyka, paszcza otwarta i czeka aż jej smoka podam :-D:-) . I zasypia od nowa :-)

Isabelll, nie przejmuj się, chyba każdy z nas ma takie dni. Ja miewam bardzo często ;-)

My już wróciłyśmy z tej polskiej imprezy i szału nie było, ludzi za to całe stada :-D. Dziumka pochodziła, pooddychała świeżym powietrzem, a teraz padła i śpi. Ja uciekam obiadek gotować, dzisiaj sosik brązowy robię- aż się sama nie mogę doczekać :-)

Gwiazdeczka- rozumiem, że bezpośrednio do szpitala mam dzwonić?

Dziewczyny pod jaa nazwa tu mozna kupic wode morska>?
My tez po festynie....myslalam ze stoiska dla dzieci beda,ze jakies slodycze polsie kupie., Adas najadl soe chociaz chlebka z Deli Polonia no i mamy baloniki.Mimo wszystko bylo fajnie, bo rodzinnie bylismy.,

Laseczki wiecie cos na temat szczepionek na/przeciw kleszczom??Bo tak sie zastanawiam,jedziemy w Bory to pewnie by sie przydala...
My tez bylismy na festynie, kupilam sobie kolczyki z koronki:) i zrobilysmy kilka fajnych fotek...
Justa buty sa spoko, zreszta kupywalismy na miare wiec powinny byc.Poprostu Asiula biega ile sie da i szaleje.

Witam:-) ja juz po pracy wykapana odpoczywam:-) piekny sloneczny dzionek dzis byl a ja spedzilam pol dnia w pracy.. no coz ktos pracowac musi.. Jutro i w poniedzialek tez ma byc pieknie na dworze wiec z pewnoscia to wykorzystam:-)
Manolka Ja robie podobnie do Isabell najpierw woda morska, czekam chwilke, pozniej odcigam albo frida albo gruszka elektryczna... zalezy jak gleboko katar siedzi.. Wode morska sterimar mozesz kupic w kazdej aptece.

ekartka_29_1.jpg

dziewczynki 15 lipca amelkowna konczy 2 latka i z tej okazji chcieli bysmy was zaprosic na jej przyjecie urodzinowe ktore odbedzie sie 16 lipca w sobote.
osoby chetne na imprezke przy szampanie piccolo ;] prosim sie zglaszac na priv. godzine przyjecia ustalimy jeszcze ale myslimy ze tak ok 15-16 bedzie odpowiadac wiekszosci :-) jesli sie uda z pogoda to zrobimy grilla w ogrodku pod domem :-D
zapraszam mamuski i tatuskow z dzieciaczkami oczywiscie :-D

:-)piekny dzis dzien pewnie wszystkie na plazy siedzicie heh:rofl2: my juz wrocilismy bylismy z ZOBENA calymi rodzinkami na super plazy nawet kapalysmy sie w morzu heehh na poczatku tylko bylo zimno;-) ale ogolnie dzien spedzilismy bardzo bardzo fajnie :laugh2: spaleni sloncem na maxa :-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry