reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

foxia- mialam na 4 palce dziure w brzuchu. zostal 1 cm. miam fizjo tydzen temu. dostalam cwiczenia.
Siedze dzis znow z 2.... ciezko jest. Adas chcial Igorowi na brzuszek nadepnac..... w ostatnoeh chwili go powstrzymalam.

reklama
przerazona to są skurcze które przygotowują macicę i twoje ciało do porodu, to normalne jest, no chyba że masz je za często i np. ból krzyża to wtedy lepiej do skonsultować z położną albo jechac do szpitala.

manolka i jak drogie bilety?
menia26 mam nadzieje ze wszystko bedzie juz dobrze z Twoim zdrowiem jak nie pracujesz to wiecej odpoczniesz choc przy 2 latku to raczej trudne ale straj sie

a jak sądzicie jak im jutro powiem żeby mi sprawdzili na usg macicę i jajniki to to zrobią? ja jak byłam na pierwszym (fakt nie przeczytałam plakietki) to wydawało mi się, że usg robi zwykła pielęgniarka. mam też nadzieję, że powie nam płeć Dzidzi ( śmieję się, że Dzidzia da tatusiowi już prezent na Dzień Ojca;p)

ja jak chodzilam do poloznej i mowilam ze brzuch mnie bardzo boli wlasnie tak dolem to mowila ze to noralne a co sie okazalo to szyjka macicy mi sie skracala i moglam duzo wczesniej urodzic a tu mi mowili ze tak musi byc a jak poszlam do gp to mi zmierzyl brzuch centymeterm i powiedzial ze jest ok ehh ci lekarze

20tydzien dokładnie;/
menia to mamy takie samo ciśnienie chociaż niby mocz i krew mam ok. narazie leków mi nie dali i żadnych zaleceń;/
a z tymi torbielami to oni w szkocji są w stanie na usg sprawdzić albo właśnie czy macica się nie skraca lub łożysko nie odkleja? nie mam możliwości jechać do Pl a i o nospie jeśli tu jej nie dostanę to też mogę pomarzyć:no: na pierwszym usg to tylko Dzidzie zbadała...a ja bym wolała wiedzieć.
co do pomiaru brzucha to też fajnie na oko sobie wpisywać liczby:confused:
a co to znaczy, że macica staje?
a co do stomatologów to ja mam w rodzinie i nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś obcego. bo wszystko mam jak trzeba zrobione i jestem tego pewna...a przykre jest to, że wszyscy tylko o kase dbają a nie o dobro klienta;/
hej no mysle ze jak zrobia usg to beda widziec ale nie sadze jednak ze to torbiel. ja czesto mialam takie rwania w pachwinach...takie dziwne cosik sie robilo jak bym miesien nadwyrezyla czy cos w tym stylu. poprostu maluszek moze byc tak odwrocony i uciskac na jakies tam wnetrznosci :) i tak jak menia pisala ci wczesniej stawanie macicy to inaczej skurcze braxtona hixa czy jakos tak-przygotowuja macice do porodu. u niektorych zaczynaja sie wczesniej u innych pozniej. im dalej w ciazy tym bardziej uporczywe to cholerstwo sie robi ale to naturalny objaw jak od czasu do czasu sie zdarza. jesli czesciej to moze oznaczac szybszy porod niestety. zaraz poszukam ci linka gdzie te nospe w uk mozna dostac.. o tu znalazlam niedroga jest na szczescie Polskie-Leki.co.uk - No-Spa

dzięki za nospę zaraz sobie zamówię żeby ją mieć w pogotowiu

no to jak to ma być bardziej uciążliwe to ja zniknę z bólu;/

a co do skracania się szyjki macicy to czytałam artykuł-rozmowę z jakimś ginekologiem, który mówił, że właśnie na wyspach takich rzeczy nie bada się przez usg i nie wie jak oni to robią czy patrzą w oczy, ale on takiej umiejętności po tylu latach nie nabył...więc coś musi w tym być...

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie :-).Pogoda w koncu poprawila sie Doty ta wysypka to moze byc od nabiału ja mialam podobnie z corka jadla duzo pr mlecznych i przebialkowalam ja musialam odstawic serki mleko itp.Przerazona jesli poprosisz polozna to moze cie zbadac .Zalezy jaka masz polozna ja jak mialam problemy z ciaza to zawsze mi pomogla i doradzila

reklama
U nas cisza zastała :-)
M poszedł do pracy , a ja chodzę ospała, ta pogoda jakaś dziwna, niby przestało padać ale znowu coś chmury nadciągają.
Głowa mnie coś boli, wzięłam tabletkę ale nic z tego :no:

Gwiazdeczko w przyszłą środę rano mamy wizytę u ortopedy, ciekawe co nam powiedzą? :-)

Do góry