reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

dziewczyny tak siedze i sie zastanawiam nad ta wysypka.. mozliwe ze dziecko ma wysypke przez kota?? znajomi u ktorych bylismy na weekend mieli w domu 2 koty.. co myslicie?? jutro chyba wybiore sie do lekarza..

reklama
od kota - moze ? ciezko stwierdzic, ogolnie to chyba by alergia na kotyy sie inaczej obiawila- lzawienia kichania tym podobne. Niezawadzi posprawdzac.

magdziarz- fajna stronka z przykladami menu dla dzieci :www.bobovita.pl

Ostatnia edycja:
Matko co za pogoda? Odechciewa sie wszystkiego.
Doty moze byc od mleka, moja tez tak miala jak jej zmienilam na wyzsze a od kota tez moze byc, znajomych syn tak reaguje na psa i kota
A mnie chyba jakies przeziebienie dopadlo, no co chwile cos, jakos nie umiem sie ostatnio wyleczyc

Cześć kobietki

Parę dni temu wyszłam ze szpitala, do pracy już nie wracam jestem na zwolnieniu do końca ze względu na ciśnienie i jednak lekarz potwierdził że to znowu zatrucie ciążowe . Tak więc mam dużo odpoczywać i zero stresu , oczywiście przy dwu latku się da :tak::tak:;-)
Teraz będę miała więcej czasu aby z wami poklikać :-)

Miłego wieczorku wam życzę ;-)

foxia tu masz linki do filmikow ktore znalazlam tak na szybko w necie. Ale generalnie jest duzo informacji o tym rozstepie miesni ale przede wszystkim po angielsku. A polozna Ci nie sparawdzala miesni? Na filmie jest pokazane jak mozesz sobie sprawdzic wielkosc. A nosilas pas poporodowy? Ja jak bylam na studiach to nam babeczka powiedziala cos co zapamietalam chyba na cale zycie - jesli chcemy aby nasz brzuch wrocil do dawnej postaci to trzeba od razu zalozyc ten pas bo pozniej powloki brzuszne sie rozejda i nawet jakbysmy cwiczyly calymi dniami to nie da sie tego naprawic. Jakos tak mi to utknelo w pamieci, ze postanowilam ze jak kiedys zajde w ciazy to koniecznie sobie taki pas kupie choc tutaj polozna mi go odradzala.
YouTube - ‪Personal Fitness Tips : Exercises for Abdominal Separation‬‏
YouTube - ‪Abdominal Separation‬‏

doty mój mały zaczął to samo mleko pić ale na szczęście nic się nie dzieje, a jak byś odstawiła to mleko i zobaczyła czy wysypka schodzi ?

bzyczku współczuję przebojów z dentystą :szok: mam nadzieję że w Polsce sie okaże,że jednak nie jest tak źle ;-)

dziewczyny a czemu nie dajecie dzieciom mleka krowiego do picia tylko caly czas modyfikowane? ja ostatnio tez sie pytalam dietetyczki czy powinnam dawac caly czas mleko modyfikowane i mi powiedziala ze jak dziecko je normalnie to nie ma najmniejszej potrzeby. Tylko, ze musi to byc pelnotluste mleko. Powiedziala, ze te mleka modyfikowane po 1 roku zycia to wymysl firm zeby kase zbic na rodzicach, ktorzy chca dla dziecka jak najlepiej i sugeruja sie reklama. chyba w sumie jest w tym sporo prawdy.

justa mleko 2-3 jest to mleko krowie ale w proszku plus witaminy, mój mały pił mleko krowie wcześniej ale musiałam mu gotować kaszkę bo sie nie najadał i w nocy mi się budził znowu na mleko i ja mam taką puszkę na miesiąc więc nie przepłacam , kosztuje mnie to jedynie 6 funtów a to chyba nie dużo jak na miesiąc ? Victor je mi tylko jedną butelkę na noc tego mleka a tak oprócz tego je danio, budynie lub na śniadanie płatki kukurydziane .

justaaa ja zaczelam dawac krowie jak maly mial 9 mies bo innego nie chcial pic , jak mial 17mies wrocilismy do formuly tylko po to by miec witaminy ( bo Barnim byl raz anemikem i znow ma anemie) . On pije mleka dziennie tylko 150 ml na sniadanie z platkami - i tyle. Kiedys sobie pil jeszcze normalnie łaciate 3.2 zimne z kartonika ale mu minelo. Wiec rano zawsze ma modyfikowane a jak podczas dnia chce to ma łaciate.

menia
- wspolczuje dolegliwosci i uwazaj na to zatrucie oby wszystko bylo dobrze.

magdziarz- http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/527/karmienie/domowe-obiadki-czy-sloiczki

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorkiem ja właśnie odbębniłam swoje dwa dni w pracy na nowej zm i spokój.
Doveinred dzięki bardzo za te przydatne info. Niestety mam bardzo słabe zęby i właściwie od małego są z nimi problemy dlatego staram się regularnie odwiedzać dentyste. Wiesz jestem wstanie zrozumieć wszystko ale, żeby narobiło się tego aż tyle w ciągu 7 miesięcy. Nie wierzę tym bardziej, że on mi powiedział, że w 2 zapląbowanych zębach są niewyczyszczone kanały. Część zrobiona resztę zostawiona. I właściwie nie mal wszystkie pląby mam srebrne. No cóż tak czy siak muszę się tym zająć w PL.
Justaa ja moim bobkom po 2 roku życia zaczęłam dawać właśnie mleko krowie to 4%. Tzn nie od razu odstawiłam modyfikowane. Rano na śniadanie do bultki dawałam gotowane krowie z kaszką a na kolacje modyfikowane. Dziś już tylko krowie a to z cacao a to z miodem a to budyń albo płatki. Mój Aleks uwielbia czasem dopija po Krystianie. I zaczęłam wtedy też podawać witaminy MULTISANOSTOL.
Meniu życzę lepszego samopoczucia. Odpoczywaj, nie stresuj się i relaksuj się w naszym towarzystwie:-)
Oj zmykam spać jutro będę miała bardzo ciężki dzień zakupy, sprzątanie, fizjoterapia i do Ediego muszę jechać. Także zmykam spać. Dobrej nocy wszystkim

Do góry