reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

wczorajsze zakupy: bluza w Reserved, udała sie przecena, bo były po 50zł, na metce 30, a przy kasie okazało się że 25, tylko jeszcze dziewczyny nie zdążyły metek zmienić :) świetna, mięciutka, mega ciepła bo z takim meszkiem od spodu, gruba, polecam!

dsc1158.jpg

i poprzednie, w Pepco:

dsc1159d.jpg

ellsi - ależ masz zasobną wyprawkę!!!!!

reklama
dziuba fajne ciuszki.
A ja mam pytanie odnosnie spiworka. Moja niunia bedzie na pewno spala w spiworku i tutaj pytanie jaki rozmiar najlepiej kupic. Jak bylam w jednym sklepie, to mi babka z dwojka dzieci poradzila, ze najlepiej taki przynajmniej 74, ktory mozna na dole podwinac bo wtedy na dluzej starcza. A co Wy o tym sadzicie?

Ja powinnam napisać moja mama zakupoholiczka - czyli zwariowane babcie. Wczoraj mi wysłała sms-a że kupiła (w Niemczech): kocyk, ręcznik, pościel do łóżeczka, prześcieradło, grzechotkę, szczoteczkę i grzebień i coś do powieszenia na zabawki i pierdołki. Oczywiście się cieszę że moja mama "szaleje i głupieje" (jak sama napisała) - mniej sama będę musiała kupić.

Tez mysle że na 54 to nie ma co szalec z ilosciami bo dzidzia szybko podrosnie aprzeciez na dwór nie będziemy odrazu z maluszkami wychodzic.Wiec w tym wiekszym rozmiarze miec więcej ;)
Ja juz od znajomych tez zaczynam dostawac rzeczy ;) Więc pewnie moje zakupy beda już nie wielkie ;)

Ja powinnam napisać moja mama zakupoholiczka - czyli zwariowane babcie. Wczoraj mi wysłała sms-a że kupiła (w Niemczech): kocyk, ręcznik, pościel do łóżeczka, prześcieradło, grzechotkę, szczoteczkę i grzebień i coś do powieszenia na zabawki i pierdołki. Oczywiście się cieszę że moja mama "szaleje i głupieje" (jak sama napisała) - mniej sama będę musiała kupić.
Fajnie, bo ja specjalnie w Polsce za rzeczami sie rozgladam bo wiele rzeczy jest albo tanszych albo ladniejszych i lepszych jakosciowo. Np. spiworek na pewno kupie w Polsce i pewnie takie rzeczy jak wanienka i inne tez w Polsce bo taniej wyjdzie. Wszystko kwestia kalkulacji i gustu :-D

Wszystko zalezy od tego co chcesz kupic. Porzadny spiworek kosztuje tutaj spokojnie 40 euro podczas gdy w smyku przepiekny i porzadnie uszyty a nie jakis worek kosztuje 58zl. Ostatnio kupilam kombinezon zimowy po przecenie, fakt ze chicco i porzadny ale dalam za niego po przecenie 42 euro (nie moglam sie oprzec :-D), normalna cena 65euro. Mysle ze w Polsce nigdy bym tyle nie zaplacila za kombinezon dzieciecy 68cm. Dlatego pisze, wszystko to kwestia kalkulacji :-)
Pampersy sa duzo tansze od tych w Niemczech, wiem, bo rok temu kupowalismy znajomym.

reklama
Do góry