reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wrocławia

Witajcie,
ostatnio usłyszałam, ze ponoc gdy ukonczy sie szkole rodzenia przy Szpitalu na Brochowie, to bedzie mozna tam otrzymac znieczulenie. Czy wiecie cos na ten temat??

o tym nie słyszałam, ale wiem,ze zawsze przyjemniej jest tam rodzić, bo położne Cię paniętają, a co do zakupienia położnej to trzeba sie po prostu znajmych popytać, ja bede własnie tak szukać, a jeśli nie znajdę przez znajomych, to podczas zajęć w szkole jakąs położną wybiorę i zapytam ją czy by sie nie zgodizła.

pozdrawiam

reklama
Witam mamy z Wrocławia! Ja mam termin na 20 czerwca, chciałam rodzić na Kamieńskiego, ale jak już wiecie tam zamykają od 8 do 28 czerwca. Z informacji jakie otrzymałam na Brochowie wynika, że oni są następni w kolejce tj. zamykają się na pierwszą połowę lipca:eek:, a po nich od 18 lipca kliniki. Ogólnie będzie jazda. Najbardziej przeraża mnie, że mogę rodzić wtedy kiedy Kamińskiego będzie jeszcze zamknięte, a na Brochowie już nie będą przyjmować, bo podobno przez parę dni tak to wygląda:szok: Teraz myślę o Trzebnicy. Pozdrawiam serdecznie!

Cześć,
Juluszka jakbyś nie mogła znaleźć położnej to poszukaj na internecie spółki Bro Med.
Myslałam, ze jesteś już z kimś sprawdzonym umówiona.A z tego co wiem, to Pani która prowadzi tam Szkołę Rodzenia nie pracuje już tam jako położna i dlatego nie mozna sie z nia umówić. Tak przynajmniej mówiła koleżanka, która skonczyła tą szkołę.
Co do sytuacji na Brochowie w lipcu to sama sie zastanawiam jak to będzie. Nie wiedziałam ze do 18.lipca będzie zamknięty. Z tego co mój lekarz mówił, to jezeli jakas porodówka jest zamknięta, to oni muszą być otwarci. Ale ponieważ jest to czas urlopowy i jeżeli będą niedługo przed zamknięciem, to stwierdził, ze beda ograniczac przyjęcia. Sam mi poradził, zebym zabezpieczyła sie innym miejscem.
Ale pocieszam się,ze termin mam na 25.lipca.
Pozdrawiam:-)

Witam :)
Troszke z innej beczki, ktora hurtownie z art. dla dzieciaczków jest najlepsza we Wrocławiu? Planuje sie w przyszlym tygodniu wybrac na zakupki i nie wiem gdzie lepiej na bielany czy do "bajki" na długosza. Pozdrawiam :-)

Polecam bajkę na długosza :-).
A co do szpitala to zdecydowałam się na Trzebnicę :-).Mam tam lekarza prowadzącego więc myślę że będzie dobrze :-).
Pozdrawiam

Cześć :)
ja też słyszałam, że Bajka jest bardzo dobra i też się tam wybieram:tak:
teraz muszę trochę poleżeć w łóżku, dlatego mam czas przygotować sobie listę zakupów.
Pozdrawiam

reklama
"Bajka" zaliczona. Entuzjazm umiarkowany :oo: Niby duza hurtownia ale wybor zaden jak dla mnie. Moze nastawilam sie na cos innego... Nie kupilam najwazniejszych rzeczy - lozeczka (nie bylo ani jednego w kolorze bialym a zamowic moga dopiero za min. miesiac), wozka (nie prowadza sprzedazy concorda)... Pozostale rzeczy np posciel - kiepsko - kilka wzorow Drewexu i jeszcze mniej Feretti - wzialam jedna zeby nie wychodzic bez niczego. Reczniczek kapielowy w jednym beznadziejnym wzorze. Ogolnie porazka jak dla mnie :no2: Kupilam sporo rzeczy, ktorych nie wybralabym gdyby nie byly niezbedne maluchowi. Spory wybor ubranek i rzeczy typu smoczki i butelki.
Ale kazdy oczekuje czegos innego wiec warto samemu wybrac sie i przekonac.

Do góry