reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
As smieszna ta laska:) nie wiem czy to komedia czy na serio:)
Brzuchol masz piekny, ja nie mam zadnego zdjecia brzuchola bo moj mi sie nie podoba, coprawde nie mam zadnych rozstepow ale ja na boki sie rozstylam, teraz mam 113cm w obwodzie- aty?
Co do szczepien, no to tak -temat rzeka:)nie wiadomo co robic skoro pediatrzy zmuszaja.
As a gdzie to cudowne miejsce jest? Ktora strona wawy?
Moj maz szanowny ugotuje cos latwego czasem gorzej z sprzataniem cholera-nigdy nie ma poco teraz sprzatac! I to wkurzajace!

Mój to w ogóle się do żadnych pracy nie zbiera:dry: No chyba,że to jakies majsterkowanie,ale raczej przydatne jest tylko jemu ;-) Czasem jak nic nie ma gotowego do jedzenia to sam cos dla siebie stworzy ;-)

As, no juz pokazny brzuszek masz, cos czuje, ze bedzie duze dziecko :)
Co do gotowania, to u nas tez raczej tylko ja gotuje, ale nie mam o to pretensji, bo maz robi duzo takich rzeczy, ktorych ja nie lubie, np. odkurza czy wymieni kotu piach. Jeszcze to gotowanie nie jest takie najgorsze, najbardziej nie lubie odkurzania wlasnie :)

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

As smieszna ta laska:) nie wiem czy to komedia czy na serio:)
Brzuchol masz piekny, ja nie mam zadnego zdjecia brzuchola bo moj mi sie nie podoba, coprawde nie mam zadnych rozstepow ale ja na boki sie rozstylam, teraz mam 113cm w obwodzie- aty?
Co do szczepien, no to tak -temat rzeka:)nie wiadomo co robic skoro pediatrzy zmuszaja.
As a gdzie to cudowne miejsce jest? Ktora strona wawy?
Moj maz szanowny ugotuje cos latwego czasem gorzej z sprzataniem cholera-nigdy nie ma poco teraz sprzatac! I to wkurzajace!
Jak to brzuch Ci się nie podoba ...
Wklejaj fotę i to szybko.
Pozwól ,że my ocenimy hihih ;-):-):-)
Każdy ciążowy brzuch jest inny .
Ja mam mega rozstępy ,ale są blade i na fotkach nie widać ;-):-):-)
Podejrzewam ,że w liczbie 100 bym się nie zmieściła :szok::-D:-D:-D:-D
Olać to ,ważny jest ten lokator w środku ,to w końcu dla niego ten inkubator .:-D:-D:-D:-D
Ja mam w obwodzie niewiele mniej bo 109 cm ,więc spokojnie pewnie Ci dorównam lada moment :-D:-D:-D:-D
Co do szczepień ...
Jak to pediatrzy zmuszają :confused::confused::confused:
Nie mają takiego prawa :no::no::wściekła/y::wściekła/y:
Wystarczy ,że powiesz oki ja szczepię ,ale proszę mi podpisać oświadczenie ,że bierze pani w pełni odpowiedzialność za życie i zdrowie mojego dziecka .
I od razu nie będą widzieli konieczności :no::no::sorry2::sorry2::sorry2:
Ja tak z Kubusiem zrobiłam :tak::tak::tak: i mam spokój chyba od 2005 roku .;-):-):-)
A teraz zmieniła się pediatra i jak ostatnio byłam to powiedziała ,że ona może jedynie zaproponować ,a decyzja należy do rodzica .I sobie tylko pogadałyśmy na temat szczepień i tyle .
Każde szczepienie to okaleczenie dziecka tak jak zabieg czy operacja i powinna być zgoda na piśmie podpisana przez Ciebie .
Do tego lekarka powinna Cię powiadomić o wszystkich możliwych występujących nawet sporadycznie powikłaniach włącznie ze śmiercią .

a to cudowne dla mojej rodziny miejsce jest w Białobrzegach nad Zalewem Zegrzyńskich czyli tu po mojej stronie od Warszawy .
Jeździmy tam na majówki,robiłam tam 2 lata temu imieniny i jak mam dość realnego świata to robię eksmisję z domu na weekend .;-):-):-)
Zabieram Kubę , psy i mnie nie ma .
20 minut i jestem na miejscu w zupełnie innym świecie...
Pobyt 2 dniowy nad zalewem i w takim otoczeniu przywraca człowieka do pełnego funkcjonowania ;-):-):-):-)

Mój to w ogóle się do żadnych pracy nie zbiera:dry: No chyba,że to jakies majsterkowanie,ale raczej przydatne jest tylko jemu ;-) Czasem jak nic nie ma gotowego do jedzenia to sam cos dla siebie stworzy ;-)
Mój w sobotę się popisał nie tylko obiadem.
Sprzątnął całe nasze piętro ,a jest tego sporo ,bo prawie 140 m.
Poodkurzał,pozmywał podłogi ,powycierał kurze ,zajął się małym do tego ,więc tatuś na medal.
W niedzielę zasłużenie odpoczywał ,więc wykombinował tylko obiad .
Karkówka pieczona z sosem ,ziemniaki i buraczki smażone -pychota ...;-):-):-):-)
A jak nic gotowego u nas nie ma i jemu się nie chce do idzie do sąsiada chińczyka i przynosi gotowe zastawy :-D:-D:-D lub zamawia sushi ;-):-):-)

Wklejam Wam moją ostatnia sukienusię dla Karolinki.

Ewafoto -skoro Klaudia ważyła 4550 ,Kubuś jako wcześniak 3350 ,to teraz malizny też się nie spodziewam .:-D:-D

Ostatnia edycja:
As jaki mega post ;-) A gdzie dokładnie polecasz lokum w Białobrzegach? na jeden nocleg też wynajmą? No żeby tak nie narzekać na M to wczoraj zrobił talarki w sosie śmietankowo- koperkowym i mielonje:-D

As jaki mega post ;-) A gdzie dokładnie polecasz lokum w Białobrzegach? na jeden nocleg też wynajmą? No żeby tak nie narzekać na M to wczoraj zrobił talarki w sosie śmietankowo- koperkowym i mielonje:-D
imprezy integracyjne, zalew zegrzyński, zegrze, rynia
To jest ośrodek z 5 domami noclegowymi .
Wynajmują też na 1 nocleg i tak często bierzemy właśnie .
W sobotę rano jedziemy i jesteśmy na plaży ,potem się rejestrujemy dobowo w okolicach obiadu i zajmujemy pokoje .
W niedzielę zdajemy pokoje i siedzimy do wieczora jeszcze na plaży .:-D:-D:-D
Oj tam jest co robić nawet jak pogody nie ma ;-):-):-) bo siedzi się w saloon country niedaleko plaży ,a tam jest pub z grillowym jedzeniem, bilard i inne .Na plaży jest pubowa restauracja Mexico ,gdzie serwują to samo żarełko.;-):-):-)

I nie przerażajcie się cennikiem ,bo często robią promocje i tak w zeszłym roku za pokój lux cena była 220 zł ,a w promocji mieliśmy za 140 dla 4 osób ,więc da się przeżyć . ;-):-):-)
Jal masz blisko to możesz jechać też bez noclegu za free na cały dzień ,bo wpuszczają bez problemu .;-)
płacisz tylko 10 zł za parking .:-):-)

imprezy integracyjne, zalew zegrzyński, zegrze, rynia
To jest ośrodek z 5 domami noclegowymi .
Wynajmują też na 1 nocleg i tak często bierzemy właśnie .
W sobotę rano jedziemy i jesteśmy na plaży ,potem się rejestrujemy dobowo w okolicach obiadu i zajmujemy pokoje .
W niedzielę zdajemy pokoje i siedzimy do wieczora jeszcze na plaży .:-D:-D:-D
Oj tam jest co robić nawet jak pogody nie ma ;-):-):-) bo siedzi się w saloon country niedaleko plaży ,a tam jest pub z grillowym jedzeniem, bilard i inne .Na plaży jest pubowa restauracja Mexico ,gdzie serwują to samo żarełko.;-):-):-)

I nie przerażajcie się cennikiem ,bo często robią promocje i tak w zeszłym roku za pokój lux cena była 220 zł ,a w promocji mieliśmy za 140 dla 4 osób ,więc da się przeżyć . ;-):-):-)
Jal masz blisko to możesz jechać też bez noclegu za free na cały dzień ,bo wpuszczają bez problemu .;-)
płacisz tylko 10 zł za parking .:-):-)
miejsce fajne,ja pochodze z tamtych stron :-D i w tym ośrodku pracowałam :tak: ale widze że teraz sporo sie tam pozmieniało...
ja tylko wyciszam się w Bieszczadach
ale teraz nie wiem kiedy sie wybierzemy
Helka jest jeszcze za mała

u mnie w przychodni moze nie tyle co pediatra nakłania do szczepień ale pielęgniarki naciskają bardziej....

reklama
As no ja za Rynia nad Zegrzem w Zalubicach mam dzialke wiec tez znam ten osrodek, ale dziwne ze tak wysokie ceny maja.
Brzucha nie pokaze bo jeszcze zadnej fotki nie zrobilam :)
Co do szczepien to u mnie zupelny brak asertywnosci wiec nie umiem tak zawalczyc szczegolnie ze sama nie wiem w co wierzyc.
Sukieneczka przepiekna - chcialabym miec taka choc jedna :)

Lolkak- jak malutka -zdrowa???

Do góry