reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Misia26 powiem Ci szczerze, że nie znam nazwiska tej położnej niestety. Ja sobie nie wybierałam, taka akurat była tam na zmianie. Blondyneczka (włosy w kucyku tak do połowy pleców), młoda koło 30-stki.
Rewelacyjne podejście, przemiła, na prawdę...

reklama
Mamy z Warszawy!! Pomocy!! Rozrzućcie sieci!!
Szukam mieszkania do wynajęcia!!
Mieszkam obecnie w Warszawie na Mokotowie dolnym (tam mam uczelnie). Właściciel mieszkania chce, żebyśmy opuścili lokum do końca czerwca. Jest stary , czuje się już słabo i chce wrócić na swoje stare śmieci. Więc rozrzucam sieci gdzie się da, może ktoś ma informację, że ktoś chce wynająć mieszkanie (interesuja nas 2 pokoje, nawet nieduze i kwota do 1300zł, Mokotów, Ochota, Śródmieście). (Teraz płacimy 800 razem z czynszem).

ROZRZUĆCIE SIECI KOBIETY, POPYTAJCIE,PLIS.
Z małym dzieckiem kiepsko coś znaleźć, już próbowaliśmy się wcześniej gdzieś przeprowadzić. Jak tylko ktoś słyszał, że jest dzidzia, to mówił, nie, nie, z dzieckiem nie.

Z góry dzięki za wszelkie informacje!
W wątku albo (żeby nie śmiecić) na priva.

Przeleciałam kilka ostatnich stron z Waszymi wpisami, no moge polecic gina, ale tu na mokotowie, w przychodni na chełmskiej, facet super, chociaz mialam z nim do czynienia 1 raz. machnal mi usg, cytologie, pogadal o tym o owym, naprawde atmosfera bardzo przyjazna, a juz mialam do czynienia z kilkoma ginami do zlkwidowania, po prostu byli straszni, Tego na Chełmskiej polecam. Gdyby ktos pytal :)
Co do szpitali. Rodzilam ponad rok temu w Warszawie i szperalam w necie zeby znalezc dobry i bezpieczny szpital, do gina chodzilam wtedy prywatnie, powiedziala mi ginka, ze wszedzie tylko nie na Zelazna, tam jest fabryka dzieci i nikt sie ni bedzie ze mna szczypal, jest w porzadku jak nie ma powiklan, ale jesli sie zdarzą to klops, bo szpital nie ma odpowiedniego zaplecza medycznego na takie przypadki. Ja rodzilam na Solcu i nie polecam, mimo iz personel z poloznictwa miły, to z porodówki jakis koszmar. Jedynie Dr. Karina Papikian, godna dobrego wspominania. Fakt ze jak ja rodzilam, to rodzilo jeszcze 12 innych kobiet, wiec w ogole szok. Porod przebiegal kiepsko i nie wiem czyja to wina, ale dziecko wyladowalo w Centrum Zdrowia Dziecka na dobry miesiac. Szkoda gadac. Cala ciąża byla super, wiec juz sama nie wiem. Wpisali w karte ze wody byly zielone, a nie pamietam, zeby byly, no jakis film po prostu. Nie polecam Solca, na badania chodzilam na Madaliśkiego. gdyby sie zdarzylo mi rodzic drugi raz, to chyba poszlabym tam......... Przeszperajcie net, opinii o kazdym szpitalu jest wiele, najwazniejsze zeby wyborem szpitala zajac sie jak jest sie jeszcze z malym brzuchem, mozna pochodzic, ozwiedzac, popytac, zobaczyc i poczuc, w ktorym czujemy sie dobrze, Ja sie za pozno wzielam za szukanie szpitala. Wiekszosc szpitali ma swoje strony internetowe i tam wszelkie cennieki, do tego strony typu rodzic po ludzku ma wyszczegolnione pewne szpitale i przekierowanie na ich strony, mozna poczytac. Powodzenia dla rodzących w niedlugim czasie. :)

ila ja juz okupuje place zabaw, ale to glownie w weekendy, bo juz pracuje:blink:

Czesc dziewczyny ja pochodze z okolic W-wy miejscowosc Gora Kalwaria
dwa razy rodzilam na Madalinskiego i jak mialabym rodzic trzeci (tfu tfu)to tez wybralabym ten szpital:tak:
a tak nawiasem mowiac ta ladna dziewczyna na zdjeciu Paula21to moja kochana bratowa(buziole)

reklama
dziewczyny Kochane, mam pytanie do Was:
mój tata będzie pracował od czerwca w Urzedzie Rady Ministrów, to jest na Al. Ujazdowskich; poszukuję mieszkania do wynajęcia, wiem że Al. Ujazdowskie są w cenrtum, dlatego moje pytanie: w jakichś dzielnicach przylegających do Śródmieścia mogę szukać mieszkania, tak zeby było dobrze dostać się do tego Urzedu? mam na myśli żeby byl dogodny dojazd autobusem albo nawet na pechotę... ja na Warszawie nie znam się totalnie, więc zdaję się na Was... pomóżcie, najlepiej piszcie na priva do mnie, z góry dzięki

Do góry