reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

A ja właśnie nie wiem co będzie z 25.11.
Igi dziś wylądował u pediatry i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli :-(.
Dostał antybiotyk i nie wiem czy uda nam się do końca przyszłego tygodnia go wybrać.

Ale jakby wyzdrowiał to czemu nie.

Całe 5 dni pochodził. Zaczynam zastanawiać się nad sensem przedszkola, bo wygląda na to, że w listopadzie będzie 5 dni a opłatę stałą zapłacić musimy.

reklama
Iza dobry pomysł z klubem mam! Nasz się rozwija :) Mamy już wolontariuszkę do prowadzenia zajęć ;) Szukamy teraz sponsora na wyposażenie i zabawki. Ja się zorganizowałam w świetlicy ogrodu jordanowskiego i Pani dyrektor nam bardzo pomaga.
Jak ktoś ma ochotę to spotykamy się zazwyczaj we wtorki i czwartki od 10 do 12! Zazwyczaj jest około 6-7 dzieci. Zdarza się i mniej i więcej.
Iza, może kiedyś przyjedziesz do nas i zaprezentujesz swoje artykuły ze sklepu ;)

*Peperka* Olaf chodzi spać około 13 i śpi do 16-17. Filip różnie, ale też zazwyczaj między 14 a 16 śpi.

*Jagoda* oj kiepsko z chorobą. Taki sezon niestety, że dzieci chorują. Ale szkoda, że kasę musisz płacić za przedszkole.

dziubasek - super! ale nie zaprezentowac artykuły, tylko strzelić wykład o pieluchowaniu naturalnym i chustonoszeniu :tak: hę?
Jaką robicie imprezkę uro dla Olafka?

Iza, póki co nie jesteśmy gotowe na wykład ;) Chyba, że ocenisz inaczej...Przychodzą jak na razie mamy i babcie z dwu i trzy-latkami. Pojedynczo przyszły osoby z młodszymi dzieci. Te starszaki są zazwyczaj już uczone na nocnik robić siusiu. Myślę, że jak nasza wolontariuszka bardziej się wdroży w temat to wtedy będziemy mogli przeznaczyć około 30 minut na wykład. Myślę, żeby to bardziej zorganizować wtedy. Rozwiesić u nas ogłoszenia że będzie tego i tego dnia wykład, żeby przyszły zainteresowane osoby a wolontariuszka mogła zająć się szkrabami. Może coś też o ekologicznym rodzicielstwie...

No tak...mam dwu latka w domu od jutra :) W sobotę przychodzą znajomi z kolegami i koleżankami moich szkrabów i robimy dla nich spotkanie, a w grudniu dopiero, jak przyjedzie moja mama zza granicy robimy rodzinną uroczystość...

hmmmmm...to ja jakaś inna jestem
moja Emilka bez szczebli w łóżeczku śpi od dawna (nie miała jeszcze roku)
i do tej pory śpi sama w łóżeczku

gorzej może być teraz z Helką bo ona często w nocy spi przy cycu,ale staram się ją odkładac do kołyski i coraz lepiej idzie
bardzo polubiła smoczka (kupiłam specjalnego dla dzieci cycowych) i mała bardzo chętnie ciągnie...

O proszę dwa dni mnie nie było a tu taki ruch:-D

Peperka a może uda Ci się zapisać się na jakieś zajęcie? Zawsze choc na chwilę oderwiesz się od codzienności:tak:Też miałaś przejścia z chłopakami. A co do lekarza, to bez komentarza.:no: Skąd mu się wzięło to zapalenie oskrzeli, przecież przez jeden dzień by się nie wyleczyło nawet antybiotykiem.

dziubasek super,że tak dobrze wam idzie organizacja Klubu :tak: U mnie nadal cisza:dry:

Iza a masz już może tą książkę Reni Jusis;-)? Nie mam jak oglądać EkoMamy w tv to chociaż książkę przeczytam ;-) Ja chodziłam do szkoły rodzenia przy Szpitalu Orłowskiego w wawie.

Jagoda zdrówka dla małego.

Co do spotkania 25 lub 29 to odpadam,bo mam dentystę, tam na pewno mi się długo zejdzie, no a później do roboty:dry:

Sawi jaki to smoczek??

Ostatnia edycja:
dziubasek - spoko, daj sygnał, jak będziecie chciały :tak:

lolkak - pewnie, że mam. I to niejedną :-D ale jeszcze nie czytałam :-p odłożyć Ci?

reklama
Do góry