reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

JAGODA to chyba kwestia dziecka, bo tej mojej przyjaciolki synek teraz jest na tym bebilonie i przerzucila go jzu grubo po 2r.z i bardzo je polubil :-) Ona mowi,ze jest w szoku,ze je tak lubi po ponoc jest ochydne :-) Tak jak ja chcialam na Humane przerzucic Lene, bo ona nie jest slodka .... i niestety nie wyszlo....

reklama
MARIA wiesz co Bebilon Pepti MCT nie zawierają laktozy i tak samo Nutramigen.. moze takie mleko moze pic?? czy takie tez nie wchodzi na razie w gre?? Tylko one sa na recepte.. chyba.... Kurcze, bo bez mleka, nawet tego bez laktozy, czy innego to taki maluch nie wiem czy dlugo moze byc... ??? A na odbudowe flory bakteryjnej ukladu pokarmowego dobre jest Humana, ale tylko ta sprzedawana w aptece.... tylko,ze ono ma normalnie chyba laktoze.. :-(
p.s. moja tez uwielbia Bebilon 3 bo jest slodki :-) ale ten pepti juz zupelnie inaczej smakuje i nie ma laktozy.. i tak jak pisze Jagoda jest fujjj...

Ostatnia edycja:
Maria - ja mysle, ze całkowite odzwyczajanie takiego malucha od mleka na wlasna reke moze byc ryzykowne..
gdybym była na Twoim miejscu, wyeliminowałabym słodycze, słodkie przetwory mleczne, bułki zamieniłabym na chleb. Gotowalabym ogórkowa i kapusniak. Ale butle przekonsultowalabym z lekarzem. zeby nie przesadzic w druga strone!!

Wstepnie zapisalam sie do tej Pani alergolog co As poleca i chce wyeliminowac butle nocna bo i tak uwazam ze nie powinien sie juz budzic w nocy. Dzis w nocy sie obudzil i juz wypil te prawie 200ml wody i zasnal(ale zwykle co druga noc jest dramat:)). Zostawiam jak narazie do wizyty u alergologa butle mleczna popoludniowa i wieczorna.slodycze wyeliminowalam i chleb bialy a wlasnie wczoraj ogorkowa ugotowalam :)
A Stopi te mleka wszystkie wlasnie na recepte :(
Dzieki ogolnie dziewczyny za rady:)

Dziewczyny zalamalam sie... mamy zly wynik rezonansu.... Najgorsze,ze ja mialam dwie rozne diagnozy naszej endokrynolog i endokrynologow z CZD.. I k... obie sie potwierdzily!!!!!!!!!!!! i uszkodzenia przysadki mozgowej i dysplazja przegrodowo-wzrokowa, uszkodzenia nerwu wzrokowego..... Do tego dobilo mnie to, ze ja mialam amniopunkcje, a teraz okazuje sie,ze moja corcia cierpi na schorzenie genetyczne... To jakis absurd... bo trafila sie rzadka choroba, ktorej amniopunkcja nie wykrywa....

Stopi69 - straszne rzeczy opowiadasz.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Was.
Moja córka była jeden dzień w przedszkolu w Wawie - jest zachwycona:-) Co mnie strasznie cieszy, bo chociaż to z głowy. Teraz nie chce z powrotem do Łodzi chodzić do przedszkola, ale jej tłumacze, że jeszcze tylko 2 tygodnie i musi tam chodzić, żeby z dziećmi się jeszcze pobawić, bo dzieci będą za nią tęsknić. Jakoś przełknęła i chodzi, ale cały czas o nowym przedszkolu opowiada :)) Tak się cieszę, ze nie mamy problemu przedszkolnego - widok zadowolonego dziecka zostającego w placówce bardzo ułatwia życie :)

Pozdrawiam, Ewa Łazińska
...czas zamknięty w kadrze - Fotografia dziecięca

http://ewalazinska.blogspot.com/

Maria, dziewczyny Ci fajnie radzą. Powodzenia. Ciekawa jestem co powie Pani alergolog.
Stopi, kurcze bardzo mi przykro...jakąś rehabilitacją, leczeniem można z tego wyjść?
Peprka, jak po wakacjach?
Iza, jak dajesz radę pracować z Gają przy boku? Przymierzam się do zakupu chusty ;) tylko muszę sprzedać Nati swoją z bambusem i elastyka bo już na wychowawczym jestem i wdrożyłam plan oszczędnościowy ;)

My po szczepieniu Olafa jakiś drmat przeszliśmy....szczepienie było rano, popołudniu stan podgorączkowy, a po 21 nagle wrost temperatury do 40 stopni! Owinęłam Olafa w mokry ręcznik, dałam przeciwgorączkowy w syropie i tak siedział u mnie na kolanach ze smokiem :( Boże! myślałam, że mi mdleje więc co jakiś czas móiłam do niego żeby łapać z nim kontakt.Po 40 minutach uspokoiło się, ale jeśli by to potrwało 5 minut dłużej chyba zadzwoniłabym na pogotiw, tak się bałam.
Teraz Filip jest przeziębiony i tak o! siedzimy w domu :(
Olaf waży mi już 15 kg, a Filipek 8,5 kg.

reklama
Wstepnie zapisalam sie do tej Pani alergolog co As poleca i chce wyeliminowac butle nocna bo i tak uwazam ze nie powinien sie juz budzic w nocy. Dzis w nocy sie obudzil i juz wypil te prawie 200ml wody i zasnal(ale zwykle co druga noc jest dramat:)). Zostawiam jak narazie do wizyty u alergologa butle mleczna popoludniowa i wieczorna.slodycze wyeliminowalam i chleb bialy a wlasnie wczoraj ogorkowa ugotowalam :)
A Stopi te mleka wszystkie wlasnie na recepte :(
Dzieki ogolnie dziewczyny za rady:)
Jest sporo mlek bez laktozy ,ale też można podać inny produkt zamiast mleka.
Może być sinlac lub amarantus z owocami.
Dzieci mogą obyć się zupełnie bez mleka ,bo już w tym wieku jedzą inne rzeczy.
Dziecko to nie cielak i mleka pić nie musi.
Mleko można wyeliminować całkowicie już po roczku.

Dziewczyny zalamalam sie... mamy zly wynik rezonansu.... Najgorsze,ze ja mialam dwie rozne diagnozy naszej endokrynolog i endokrynologow z CZD.. I k... obie sie potwierdzily!!!!!!!!!!!! i uszkodzenia przysadki mozgowej i dysplazja przegrodowo-wzrokowa, uszkodzenia nerwu wzrokowego..... Do tego dobilo mnie to, ze ja mialam amniopunkcje, a teraz okazuje sie,ze moja corcia cierpi na schorzenie genetyczne... To jakis absurd... bo trafila sie rzadka choroba, ktorej amniopunkcja nie wykrywa....
Kochana trzymam kciuki za WAS.

Stopi69 - straszne rzeczy opowiadasz.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Was.
Moja córka była jeden dzień w przedszkolu w Wawie - jest zachwycona:-) Co mnie strasznie cieszy, bo chociaż to z głowy. Teraz nie chce z powrotem do Łodzi chodzić do przedszkola, ale jej tłumacze, że jeszcze tylko 2 tygodnie i musi tam chodzić, żeby z dziećmi się jeszcze pobawić, bo dzieci będą za nią tęsknić. Jakoś przełknęła i chodzi, ale cały czas o nowym przedszkolu opowiada :)) Tak się cieszę, ze nie mamy problemu przedszkolnego - widok zadowolonego dziecka zostającego w placówce bardzo ułatwia życie :)

Pozdrawiam, Ewa Łazińska
...czas zamknięty w kadrze - Fotografia dziecięca

http://ewalazinska.blogspot.com/
Super ,że przedszkole się podoba.

Maria, dziewczyny Ci fajnie radzą. Powodzenia. Ciekawa jestem co powie Pani alergolog.
Stopi, kurcze bardzo mi przykro...jakąś rehabilitacją, leczeniem można z tego wyjść?
Peprka, jak po wakacjach?
Iza, jak dajesz radę pracować z Gają przy boku? Przymierzam się do zakupu chusty ;) tylko muszę sprzedać Nati swoją z bambusem i elastyka bo już na wychowawczym jestem i wdrożyłam plan oszczędnościowy ;)

My po szczepieniu Olafa jakiś drmat przeszliśmy....szczepienie było rano, popołudniu stan podgorączkowy, a po 21 nagle wrost temperatury do 40 stopni! Owinęłam Olafa w mokry ręcznik, dałam przeciwgorączkowy w syropie i tak siedział u mnie na kolanach ze smokiem :( Boże! myślałam, że mi mdleje więc co jakiś czas móiłam do niego żeby łapać z nim kontakt.Po 40 minutach uspokoiło się, ale jeśli by to potrwało 5 minut dłużej chyba zadzwoniłabym na pogotiw, tak się bałam.
Teraz Filip jest przeziębiony i tak o! siedzimy w domu :(
Olaf waży mi już 15 kg, a Filipek 8,5 kg.
Kochana złapaliście typowego NOPa .Trzeba było biegiem do szpitala.:baffled::baffled:
Dobrze ,że tylko tak się skończyło,ale dostaliście ostrzeżenie ,że ta szczepionka nie była obojętna dla jego organizmu...
Dobrze,że go zawinęłaś i chłodziłaś bo tak to dostałby drgawek ,a to już bardzo niebezpieczne jest :sorry::sorry::sorry:
Teraz zanim zaszczepisz koniecznie przebadaj dziecko neurologicznie (badanie EEG we śnie)

Do góry