reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Iza - rejonową szkołe mamy bliżej - prawie 3 km i gimbus nam nie przysługuje (od 3km w górę ;) )
Z resztą ja i tak zawsze jakiegoś malucha mam do zawiezienia gdzies - w tym roku Łukasza, od przyszłego Dominikę, potem też i Magdę a przedszkolaków autobusy nie wożą.

reklama
AsiaKC - wow, widzę, ze masz niezłą gromadkę, a czwarte w drodze. Gratuluje i podziwiam, domyślam się, że musisz być nieźle zorganizowana żeby każdego odwieźć i odebrac kiedy trzeba :)

Maria28 - masz rację - byłam przedwczoraj i zrobiłam mega spacer między blokami - co kawałek plac zabaw, mini-park, scieżki rowerowe.. dopiero wtedy dostrzegłam, jaka jest przepaść między Łodzią a Warszawą jeśli chodzi o wygody, które zapewnia miasto.

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘC

Nie cała Warszawa tak wygląda niestety...

Asia - neizwykłe, że o Magdzie już piszesz w kontekście wożenia do przedszkola /:-D to się nazywa długofalowe planowanie strategiczne hahaha

to sie nazywa trzeźwe spojrzenie na świat ;) już za jakieś 2,5 roku-3 lata do przedszkola pójdzie ;)

Tak czy inaczej jeszcze długo bede mieć jakiegoś maciupka czy przedszkolaka...

Dziewczyny a od kiedy to Bartek może iść najwcześniej do przedszkola państwowego? i ile wcześniej/ w jakim okresie trzeba zapisywać dziecko???

musi miec skończone 2,5 roku
jesli chcesz zeby bral udzial w naborze to w roku w którym te 2,5 bedzie miał we wrześniu (czyli za rok) musisz złożyć kartę i deklarację elektroniczną na stronie biura edukacji. Nabór jest w okolicach marca-kwietnia.
JEśli znajdziesz miejsce w przedszkolu wcześniej to mozesz zapisać go dosownie z dnia na dzień. Lista wolnych miejsc aktualizowana co miesiąc też jest na stronie biura edukcji.

Asia dzieki ale to nie rozumiem, nabor marzec kwiecien a ja dopiero w wrzesniu moge zapisac i czekac do nastepnego marca czy kwietnia? Czyli jak on jest z grudnia to w wrzesniu za rok bedzie mial 2 i 8 miesiacy a za kolejny rok w marcu 3 lata 3 miesiace! To strasznie pozno, przeciez mowili ze od 2 lat juz mozna- czy nie?

Ja za rok będę się starac o państwowe przedszkole. Teraz moje dziecko ma 3 lata, ale nie mogłam jej dać do publicznego, bo jak był nabór, to my jeszcze nie wiedzieliśmy, że w Wawie wylądujemy :)) Chodzi więc do prywatnego. Mam nadzieję, ze za rok, jako czterolatek, dostanie się bez problemu, choć i to nie jest pewne, bo raczej nie bedziemy mieć meldunku. A wy dziewczyny, orientujecie się, czy aby dziecko posłać do przedszkola państwowego potrzebny jest meldunek??

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Przeczytaj jeszcze raz:
Nabór to zapisy - zapisuje sie marzec-kwiecień co roku do nowych grup... takich które startują od września danego roku.
Najwcześniej możesz zapisać dziecko 2,5 letnie.
Możesz szukać miejsca wolnego jak tylko skończy te 2,5 roku i dopisać go do istniejącej już (w Waszym wypadku od 9,5mca) grupy.
Poczytaj na stronie biura edukacji. tam są i listy przedszkoli, i warunki jakie dziecko/rodzice muszą spełnić aby móc dziecko posłać do przedszkola.

reklama
Ewa foto - w Pruszkowie meldunek "w rejonie" nie jest potrzebny, ale potrzebne są miejsca ;-) trzeba mieć duuużo szczęścia, żeby znalazło się miejsce w czterolatkach, bo zwykle są to grupy kontynuujące. W trzylatkach też nie jest łatwo, bp chętnych ogrom. Najłatwiej z miejscem w przedszkolu jest dzieciom matek samotnych, oraz z rodzin wielodzietnych :-D toteż Gaja za rok problemu z dostaniem się do trzylatków mieć nie będzie .

Do góry